yeşil yumurta haberleri sayfasında yeşil yumurta hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4196 yeşil yumurta haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan İsmet Koç (59), 5 yıl önce emekli olduktan sonra bir arkadaşının ABD'den getirttiği 'Ameraucana' cinsi tavuklarla yeşil yumurta üretimine başladı. Tanesi 10 liradan satılan yumurtanın birçok hastalığa iyi geldiğini söyleyen İsmet Koç, Azerbeycan'a dahi yumurta gönderdiğini ve taleplere yetişemediğini söyledi.
#İsmet KoçZONGULDAKın Ereğli ilçesinde yaşayan İsmet Koç (59), bir arkadaşının ABD’den getirttiği 'Ameraucana' cinsi tavuklarla yeşil yumurta üretimine başladı. 5 yıl önce emekli olduktan sonra yeşil yumurta işine giren Koç, Azerbaycan'a dahi yumurta gönderdiğini ve taleplere yetişemediğini söyledi.
#Yeşil YumurtaÇorum’un Oğuzlar ilçesinde bir çiftçinin beslediği tavuğunun yeşil yumurta yumurtlaması görenleri şaşırttı.Gölbaşı Mahallesi'nde yaşayan İbrahim Afşar’a ait kümeste tavukları kontrol eden yeğeni Enes Afşar, kümeste yeşil bir yumurta olduğunu gördü.
#Yeşil Yumurtlayan TavukTürkiye’de özellikle son dönemde ‘yeşil yumurtacı’ olarak bilinen süs tavuğu besleyen üreticilerde artış devam ediyor. Edirne’de de araucana cinsi tavuk yetiştiriciliği kervanına katılan meraklı çiftçilerden Nebil Eyikeyif, yeşil yumurtaların bıldırcın yumurtasına eş değer olduğunu söyledi.
#Süs TavuğuZonguldak'ın Ereğli ilçesinde demir çelik fabrikası emeklisi İsmet Koç ile eşi Ayşe Koç, Türkiye’nin birçok ilinden gelen yeşil yumurta talebine cevap veremiyor. Fiyatı 10 TL’den satılan yumurtalara yoğun talep olduğunu dile getiren İsmet Koç, işsiz gençlere sermayesi düşük ancak yoğun talep olan bu işe girmelerini tavsiye etti.
#Yeşil YumurtaZonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan İsmet Koç (59), 5 yıl önce emekli olduktan sonra bir arkadaşının ABD'den getirttiği 'Ameraucana' cinsi tavuklarla yeşil yumurta üretimine başladı. Tanesi 10 liradan satılan yumurtanın birçok hastalığa iyi geldiğini söyleyen İsmet Koç, Azerbeycan'a dahi yumurta gönderdiğini ve taleplere yetişemediğini söyledi.
#İsmet KoçZONGULDAKın Ereğli ilçesinde yaşayan İsmet Koç (59), bir arkadaşının ABD’den getirttiği 'Ameraucana' cinsi tavuklarla yeşil yumurta üretimine başladı. 5 yıl önce emekli olduktan sonra yeşil yumurta işine giren Koç, Azerbaycan'a dahi yumurta gönderdiğini ve taleplere yetişemediğini söyledi.
#Yeşil YumurtaÇorum’un Oğuzlar ilçesinde bir çiftçinin beslediği tavuğunun yeşil yumurta yumurtlaması görenleri şaşırttı.Gölbaşı Mahallesi'nde yaşayan İbrahim Afşar’a ait kümeste tavukları kontrol eden yeğeni Enes Afşar, kümeste yeşil bir yumurta olduğunu gördü.
#Yeşil Yumurtlayan TavukTürkiye’de özellikle son dönemde ‘yeşil yumurtacı’ olarak bilinen süs tavuğu besleyen üreticilerde artış devam ediyor. Edirne’de de araucana cinsi tavuk yetiştiriciliği kervanına katılan meraklı çiftçilerden Nebil Eyikeyif, yeşil yumurtaların bıldırcın yumurtasına eş değer olduğunu söyledi.
#Süs TavuğuZonguldak'ın Ereğli ilçesinde demir çelik fabrikası emeklisi İsmet Koç ile eşi Ayşe Koç, Türkiye’nin birçok ilinden gelen yeşil yumurta talebine cevap veremiyor. Fiyatı 10 TL’den satılan yumurtalara yoğun talep olduğunu dile getiren İsmet Koç, işsiz gençlere sermayesi düşük ancak yoğun talep olan bu işe girmelerini tavsiye etti.
#Yeşil YumurtaKonya’nın Tuzlukçu İlçesi Aşağı Mahalle’de yaşayan Güngör Buğdaycı’nın (45) sahibi olduğu tavuğun yeşil renkli yumurta yumurtlaması görenleri şaşırtıyor. Tavuğun yumurtalarından çıkan 2 civcivden de büyüdüklerinde yeşil renkli yumurta alan Güngör Buğdaycı, tavuğunu merak içinde İlçe Tarım Müdürülğü’ne götürdü.
İstanbul’da termometreler 38-39 dereceyi gördü ama hissedilen en az 50 derece. Afrika ve Basra Körfezinden gelen sıcak hava dalgası nemle birleşince özellikle ülkenin Batı kesimlerinde neredeyse nefes alınmıyor. Gölgesinde serinleyecek ağacın pek fazla olmadığı, binaların “Çin seddi” gibi denizin önünü kapattığı İstanbul başta birçok büyükşehirde durum aynı: “Kavruluyoruz.” Ve dahası sıcak havanın sadece bedenle değil psikiyatrik duygu durumla da ilişkisi var. Ben değil Prof. Dr. Arif Verimli söylüyor: Bu aralar daha agresif, daha mutsuz, daha telaşlı ve tedirgin iseniz, kalbiniz normal ritminden hızlıysa aman dikkat! Tehlike altındasınız. İklim Bilimci, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’nun da yıllardır dillendirdiği ama sesini duyuramadığı bir konunun da altını çiziyor Prof. Dr. Verimli: “Sıcak hava da soğuk hava gibi afet sayılsın.”
#İstanbulUzun ömürlü insanlar son dönemde bilim insanlarının gündeminden düşmüyor. Bu kişilerin genetik yapıları bir yana, nasıl bir hayat yaşadıkları, ne yiyip ne içtikleri sürekli mercek altında. 100 yaşını aşmış, kalp hastalığı, obezite, kanser, diyabet gibi kronik sorunları olmayan insanların yoğun olduğu Mavi Bölgelerden birinde yaşayan dünyaca ünlü araştırmacı Joan Sabate, hem araştırmalardan öğrendiklerini hem de kendi beslenme biçimini anlattı.
#SağlıkDerin yağda çıtır çıtır kızarmış sebzelerin pek sağlıklı olmadığını biliyoruz. Ancak domatesli biber ve patlıcan kızartması ya da bir patlıcan yoğurtlaması olmadan yaz da geçmiyor hani… Sık sık olmasa da hakkını vererek yapmak için birkaç önerim ve popüler olan özel bir patlıcan tarifim var.
#Gülay Barbaros AltanTanınmış sporculardan müzisyenlere birçok ünlü isme destek veriyor. Kendi yaşlanma sürecini durdurmak için de önlem üstüne önlem alıyor. Ünlülerin performans uzmanı, sağlıklı ve uzun ömürlü olmak için kullandığı takviyeleri anlattı...
#Gıda TakviyeleriYeşilçam’ın en yakışıklı jönlerinden Ediz Hun, bayram vesilesiyle Kadıköy’deki evinin kapılarını Kelebek’e açtı. Usta oyuncu, sorularımızı eşi Berna Hun ve kızı Bengü Hun’la birlikte yanıtladı. İşte eski bayramlardan Yeşilçam yıllarına uzanan o keyifli sohbetten geriye kalanlar...
#Ediz HunKurban Bayramı yaklaşıyor. Hayvanın kırmızı eti kadar ciğerden işkembeye, böbrekten kelleye sakatatını da mümkün mertebe değerlendirmek gerek. Özellikle işkembe, hazırlığı meşakkatli olduğundan evde pek yapılmasa da meraklıları için işin püf noktalarını öğrendik. Temizleme tekniklerini, yumuşacık yapmanın sırlarını ve tarif önerilerini ‘Sakatat: Ciğerden İşkembeye, Böbrekten Paçaya...’ kitabının da yazarı şef Pelin Dumanlı anlattı.
#İşkembeSivrisinekler yazın özellikle akşam saatlerinde açık havada vakit geçirmeyi imkânsız hale getiriyor. Peki kendimizi sineklere karşı korumak için alabileceğimiz önlemler neler? Uzmanlar anlattı...
#SivrisineklerGeçen hafta yazarımız Vedat Milor’un sosyal medyada paylaştığı videoyla ateşlenen ‘Kahvaltı gerekli bir öğün mü’ tartışmasını masaya yatırdık. Kahvaltı sözcüğünün kültürümüze girişini, bugün ettiğimiz klasik kahvaltının ne zaman başlayıp şekillendiğini ve en sağlıklısının, doğrusunun ne olduğunu işin uzmanlarına sorduk; çeşitli ulusların alışkanlıklarına baktık.
#KahvaltıABD’de yaptığı çalışmalarla bilim dünyasında ‘bakterilere fısıldayan adam’ olarak tanınan mikrobiyolog Ali Rıza Akın’la geçen ay söyleşi yapmıştık. Bize “Mikrobiyotanıza iyi bakarsanız, o da size iyi bakar’ tavsiyesini vermişti. Bu kez de bağırsaklarımızdaki yararlı bakterilere iyi bakabilmek için ne yiyip içmemiz gerektiğini konuştuk.
#Bakteri