BigChefs hisseleri için 3 Mayıs’ta 22.50 TL’den başlayan talep toplama bugün ve yarın devam edecek. Halka arz sonrası BigChefs sermayesinin yüzde 31.78’i Borsa İstanbul’da (BİST) işlem görmeye başlayacak. Big Chefs Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli ve BigChefs CEO’SU Altan Kosova süreçle ilgili bilgiler verdi, yeni dönemi anlattı.
#BigchefsBağımsız araştırma şirketi Deloitte tarafından hazırlanan ve yeme içme sektörünün en büyük bölümünü oluşturan full servis restoranların incelendiği Türkiye Yemek Hizmeti Pazarı Raporu’nun sonuçları açıklandı. Raporda, Türkiye yemek hizmeti pazarının büyüklüğü ve gelecek beklentileri ile birlikte referans ülke harcamaları, müşteri segmentleri ve hizmet türleri faktörleri incelenerek değerlendirmeye alındı.
#Türkiye Yemek Hizmeti Pazar RaporuBu hafta günde binlerce kişiye yemek hazırlayan dev mutfaklarda çalışarak aşçılık mesleğini deneyimledim. Burada her şey ya çok büyük ya da sayısı çok fazla. Birisi “Yemeğe biber doğra” dediği zaman önünüze 60 kg biber geliyor. Yemekler boyum kadar kazanlarda pişiyor. İşin yükü de çilesi de ağır. Çalışanların en büyük şikâyeti sosyal hayatlarının olmaması. Herkes izindeyken, tatildeyken onlar sıcak mutfaklarda bazen 15 saat çalışıyor. Bulaşıkçılıktan en tepeye çıkmanın mümkün olduğu bu meslekte maaşlar 4 bin 500 ile 8 bin lira arasında değişiyor.
#GazetehaberleriPortekiz’in başkenti olan Lizbon tarihi, yemekleri, eğlence yerleri ve kültürü ile kendine hayran bırakıyor. Tarih boyunca birçok kültürle etkileşime geçmiş olan Lizbon, edindiği zengin birikimi günümüze kadar korumayı başarmış. Bu nedenle Lizbon her yıl eğlence ve kültürel amaçlı seyahatlerden hoşlanan milyonlarca gezginin akınına uğruyor. İşte size Lizbon gezi rehberi…
#LizbonGülümsemek ve uyumlu olmak Tayland halkı için çok önemli. Duyguların kontrolünü kaybetmek, burada bencil bir davranış anlamına geliyor; bu yüzden herkesin yüzünde size her zaman kendinizi iyi hissettiren “usta bir gülümseme” var. Bugüne kadar gördüğüm en güzel çiçek çelenkleri Tayland’daydı. Renk ve rayihalarına göre ayırıp, öyle kompozisyonlar yaratmışlar ki hayran kaldım. İşte dünyanın en rahat seyahat edilen ülkesi Tayland’dan izlenimlerim...
#Taylandİspanya’nın gittiğim her bölgesi beni ayrı etkiliyor. Geçtiğimiz günlerde bu kez yolum Endülüs bölgesinin başkenti ve en büyük şehri olan Sevilla’ya düştü. Mayıs ayında gittiğim Granada’ya bayılmıştım. Sevilla’da ise resmen büyülendim. Şehrin Arap esintili mimarisi, tarihi, sıcak insanları ve mutfağı beni kendine hayran bıraktı. İşte size Sevilla lezzet rehberi…
#SevillaKomisyon ücretleri ve uzun ödeme süreleri nedeniyle restoranların ‘boykota’ hazırlandığı yemek kartları için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı da harekete geçti. İşletmeciler ve yemek kartı şirketlerini dinleyen bakanlığın, önümüzdeki dönemde konuyla ilgili çalışma yapması bekleniyor.
#Tüm Restoranlar Lokantalar Ve Tedarikçiler DerneğiRestoran sahipleri, Türkiye’de 3.5 milyona yakın çalışanın kullandığı yemek kartlarını (ticket) boykota hazırlanıyor. Yüksek komisyon ücretlerinden yakınan işletmeciler, “Türkiye bu zor günlerden geçerken yemek kartları bir de 15 günlük ödeme sürelerini 30 bazıları 60 güne çıkardılar” dedi.
#TicketSingapur denilince aklınıza ne gelir? Sıcak iklim, her daim nemli havası, dünyanın en önemli finans merkezlerinden biri olduğu ve en ilginç yasakların uygulandığı bir ülke... Peki Singapur’un mutfağı nasıl? Gittim, gördüm ve tattım... Anladım ki, burası yemek konusunda tam bir cennet...
#SingapurHer yıl 250 restoranda 100 milyon liraya yakın ciro elde ettiklerini açıklayan Simit Sarayı’nın kurucusu Haluk Okutur, “Ekonomik krizle boğuşan Avrupa yeni yatırımlarda hedef pazar oldu. Özellikle Yunanistan ve İspanya’da yıl sonuna kadar 6 restoran açmayı planlıyoruz” dedi.
Limon suyu, sarımsak ve zeytinyağıyla birkaç saat marine ettiğim çipuraları karnabaharlı bir kaşık salatasıyla servis ettim: Karnabaharları birkaç dakika zerdeçallı suda haşlayıp robota atıyor, diğer malzemeyle karıştırıp ferahlatıcı bir salataya dönüştürüyorsunuz
Anneler Günü Mayıs ayının kaçıncı Pazar günü kutlanır? Mayıs ayının gelmesiyle birlikte bu sorunun cevabı merak edilip araştırılıyor. Özellikle annesi için hediye almak isteyenler ise alternatif anneler günü hediyelerini merak edip araştırıyor. Peki, 2024 Anneler Günü ne zaman? Merak edenler için detayları haberimizde derledik. İşte araştırılan detaylar...
#Anneler GünüAnneler Günü ne zaman? 2024 Anneler Günü Mayıs ayının kaçıncı Pazar günü kutlanır? Mayıs ayının yaklaşmasıyla birlikte bu soruların cevabı merak edilip araştırılıyor. Öte yandan Anneler Günü alternatif hediyeleri de merak edilenler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Peki, 2024 Anneler Günü ne zaman? İşte Anneler Günü alternatif hediyeleri...
#Anneler GünüBonna markasının ikinci kuşak temsilcisi Erbil Aşkan, global pazarlardaki enflasyon ve fiyatların artması nedeniyle artık siparişlerin küçük paylaşım tabaklarına kaydığını söyledi. Aşkan, “Restoran kiraları yüksek; mekânlar da masalar da tabaklar da küçüldü. Paylaşım tabakları Türk usulü olmaktan çıktı. Artık küçük tabak siparişleri arttı” diye konuştu.
#Kar PorselenResmi tatil başladı. Bu yıl bayram ara tatile denk düşünce ailece de değerlendirilecek upuzun bir haftamız oldu. Tatile çıkmayıp da şehirde kalacaklar için gastronomiden kültür-sanata uzanan önerilerle bir rehber hazırladık. İster İstanbul’un tarih kokan semtlerinde gezin, ister Ankara Kaleiçi’nde... İster uzun zamandır görmek istediğiniz sergiye gidin isterseniz gece hayatına ‘akın’... Şehirdeki seçenekler size bayram ettirecek.
#BayramAdana’nın milli yemeği şırdan kebaptan sonra en çok tercih edilen bir lezzet. Adana’nın yöresel nitelikteki yiyeceği olarak kabul edilmektedir. O kadar çok sevilir ki, bir çok yerde hemen hemen her sokak başında bir şırdancıya rastlamak mümkün. Bu lezzetin popülaritesi artık İstanbul’da da günden güne artıyor. Bir çok yerde şırdancı dükkanları açılmaya başladı. Bu mekanlarda şırdanla beraber, adana yöresine özel sakatatlar, çorbalar, kokoreç ve midyeler satışa sunuluyor. “Peki, şırdan nedir?” diye soracak olursanız, şöyle açıklayayım...
#ŞIRDANOcak ayıyla birlikte Hollywood’un “ödül sezonu” da açıldı. Altın Küre’ler, Emmy’ler ve son olarak da Oscar’lar dağıtılacak ve sinemanın ve ekranların en büyük ödülleri sahiplerini sırayla bulacak.
#Paul GiamattiGeçtiğimiz yılın benim için öne çıkan lezzetlerini paylaşmaya devam ediyorum. Tarsus’taki Yeşilova Kebap’ta yediğim kuşgözü lahmacunun lezzeti üst düzeydi. Urla’daki Meydan Lokantası’nın terbiyeli nohut pilavı da tattığım en güzel yemeklerindendi. Belki de bir daha yaşayamayacağım fine dining deneyiminiyse elbette Japonya’da yaşadım.
#GastronomiGeleneksel yemekleri tanıtmasıyla ve gastronomi araştırmalarıyla bilinen Hırvatistan merkezli seyahat rehberi Taste Atlas, 2023’ün en iyi dana eti yemeklerini listeledi. 24 lezzetin yer aldığı listeye ülkemizden Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan Çökertme kebabı dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza 'Ülkemizde kebapların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 8 şehirden birbirinden lezzetli 8 öneri...
#RotaKaz Dağları popüler tatil yerlerinin aksine şef restoranlarından çok, temiz ve eski usul aile işletmeleriyle öne çıkan bakir bir bölge. Benim için aileler tarafından işletilen, bölgenin kooperatiflerinden balıklarını, zeytinliklerden zeytin ve zeytinyağını, pazardan da sebze meyvesini alıp mütevazı ve taze bir şekilde servis eden restoranlar, İstanbul’da yıldız ve şöhret peşinde koşan şeflerin restoranlarından çok daha gerçek, doğal ve lezzetli tecrübeler sunuyor.
#Somer Sivrioğlu