Anneler Günü ne zaman? Alternatif anneler günü hediyeleri || Anneler günü Mayıs ayının kaçıncı Pazar günü kutlanacak?

Güncelleme Tarihi:

Anneler Günü ne zaman Alternatif anneler günü hediyeleri || Anneler günü Mayıs ayının kaçıncı Pazar günü kutlanacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2024 14:31

Anneler Günü ne zaman? 2024 Anneler Günü Mayıs ayının kaçıncı Pazar günü kutlanır? Mayıs ayının yaklaşmasıyla birlikte bu soruların cevabı merak edilip araştırılıyor. Öte yandan Anneler Günü alternatif hediyeleri de merak edilenler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Peki, 2024 Anneler Günü ne zaman? İşte Anneler Günü alternatif hediyeleri...

Haberin Devamı

Anneler Günü ne zaman, Mayıs ayının kaçıncı Pazar günü kutlanacak? Mayıs ayı içerisinde kutlanan Anneler Günü tarihi, bu yıl yani 2024 Nisan ayının sonuna yaklaşılması ve Mayıs ayının gelmesiyle birlikte en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Peki, Anneler Günü Mayıs ayının kaçıncı Pazar günü kutlanıyor? Merak edenler için 2024 Anneler Günü tarihini haberimizde derledik. İşte Anneler Günü tarihiyle ilgili merak edilip araştırılan detaylar...

2024 ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN?

Anneler Günü Mayıs ayının 2. pazar günü kutlanıyor. Bu yıl yani 2024 yılında Mayıs ayının ikinci pazar günü 12 Mayıs ayına denk geliyor. Yani 2024 Anneler Günü 12 Mayıs'ta kutlanacak.

ANNELER GÜNÜ TARİHÇESİ

Anneler Günü'nün nereden ortaya çıktığı ile ilgili birçok rivayet bulunmaktadır. Bunlardan en çok konuşulanı ise ABD'nin Virginia eyaletinde ikamet eden öğretmen Anna Jarvis isimli bir kadının, 1905 yılında vefat eden annesi için her yıl kutlama yapmak istemiştir.

Haberin Devamı

Bu kutlama ilk kez, 1908 yılında bir okulda 407 çocuk ve anneleriyle gerçekleşmiştir. Anna'nın bu girişimi, temsilciler meclisi tarafından uygun görülmemiş, resmiyete kavuşturulmamıştı. Anna bu durumu, medya ve politikacıların önde gelen isimlerine paylaşmış, bu çabalar sonunda 1914 yılının ikinci pazarı anneler günü olarak ilan edilmiştir. Bir süre sonra anneler gününün ticarileştiğini gören Anna, davalar açmış fakat hiçbirisini kazanamamıştır.

Öte yandan Anneler günü geleneğinin Antik Yunanların Yunan mitolojisinde de yeri vardır. Bu özel gün Yunan mitolojisinde pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ANNELER GÜNÜ ALTERNATİF HEDİYELERİ

Canlı çiçekler: Çiçekçiler bu özel günde çalışmaya devam edecekler. Dolayısıyla hala hediye almadıysanız bir buket çiçek annenize sevginizi ifade etmenin en güzel ve en hızlı yolu olabilir.

Parfüm: Parfümler bir klasikmiş gibi görünse de annelerin asla hayır diyemeyeceği risk taşımayan bir hediye olarak annenizin kullandığı bir parfümü seçebilirsiniz.

Haberin Devamı

Mutfak aletleri ve elektronik aletler: Pandemiyle birlikte artık iyiden iyiye ev işlerinden sıkılmış olan annelere bu yıl en değerli hediye onları biraz olsun rahat hissettirecek, dinlendirecek robot süpürgeler iyi bir anneler günü fikri olabilir.
Aksesuar, kolye, küpe ve yüzükler: Her ne kadar evden pek dışarı çıkmasak da farklı yüzük ve küpelerin trend olduğu son zamanlarda aksesuarlar artık evde de kullanabilecekleri kibar, günlük yaşantıda sizi hatırlatabilecek hediyelerden biri.

Kıyafetler: Bu yıl bütün yatırımlarımızı pijama ve rahat spor giysilere yapmışızdır. Annenize rahat, modaya uygun bir eşofman almanız iyi bir fikirdir.

Ev yapımı hediyeler (Yemek, bardak altlığı, kitap ayracı): Aslında en değerlisi el işi emek verdiğiniz hediyelerdir. Yeteneklerinize göre örgü bardak altlığı, fotoğrafınızın olduğu kitap ayracı ya da sadece birlikte geçirdiğiniz güzel günleri anlatan bir resim anneniz için en değerlisi olacaktır.