Kaslı kollar, sıkı bir bel, selülitsiz kalçalar ve güzel omuzlar için çalışma vakti! Ama unutmayın; spor yalnızca 1 ya da 2 saatinizi alacak. Önemli olan, günün geri kalan 22 saatini nasıl geçirdiğiniz. Bilinçli beslenerek vücudunuza kalori harcatmanız mümkün. İşin sırrı ise düzenli uykuda! Bünye, en çok uykudayken kalori tüketip yağ yakar ve kas onarır. Uykuya boş mideyle gitmek, size tahmin edemeyeceğiniz kadar yağ yaktıracak...
Bahşılı Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Bahşılı yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Kırıkkale Bahşılı Belediyesi hangi partide? Bahşılı Belediye Başkanı kimdir?
#KırıkkaleMersin’in coğrafi işaret tescili almaya aday ürünü kan portakalı, C vitamini ve antioksidan deposu; bu sayede bağışıklığı destekliyor. Yazarımız Dr. Ayça Kaya sağlığa faydalarını anlattı, ürüne dikkat çeken ‘Yerelin İzinde’ projesinin işbirlikçisi şef Murat Deniz Temel ise kan portakallı acı sos tarifini paylaştı.
#MersinBilinen birçok farklı balık türü bulunmaktadır. Her balık ise kendine özgü bir takım özelliklere sahip olarak bilinmektedir. Sevilerek tüketilen balıklar arasında lagos balığı da yer almaktadır. Lagos balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Lagos balığı faydaları ve özellikleri nelerdir? Lagos balığı ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
Hardal aslen bir bitkidir. Turpgiller familyasından olan bu bitki acı ve aynı zamanda keskin bir tada sahiptir. Hardal ek malzeme olarak iki farklı şekilde kullanılır. Birincisi tohumların sos yapılmasıdır, ikincisi ise baharat karışımlarına eklenmesidir. Birden fazla çeşidi bulunan hardalın, çeşitlerine göre tatları değişmektedir. Peki, yemek yaparken hardalı nasıl kullanmalıyız? İşte bu konu hakkında tüm merak edilenleri bu yazımızda anlatacağız...
#HardalKökeni İtalya mutfağına dayanan ançüez, vatandaşlar tarafından merak edilmeye devam ediyor. Balıktan yapılan bu lezzet, konserve olarak tuzlanarak hazırlanır ve şişelere koyulur. Bu lezzetin ülkemizde de yaygınlaşmasıyla, ilk kez ançüez yapmak isteyenler, internette ançüez tarifini araştırmaya başladı. Peki, ançüez malzemeleri nelerdir? Ançüez nasıl yapılır? İşte, ançüez tarifi ve yapımı hakkında bilgiler....
#Ançüez NedirLucca’nın ekibine gastronomi direktörü ve yönetici şef olarak Ralph Sason atandı; birliktelikleri uzun vadeli olursa bana göre markaya katabileceği çok fazla şey var. Şehrin bir başka klasiği Zuma da kışa menüsünde yeniliklerle girdi. Ton balığının yağlı karın bölgesiyle hazırlanan ‘otoro sandviç’ bence menüye yeni girenlerin yıldızı. Six Senses Kocataş Mansions içindeki Toro Latin Gastro Bar da kış sezonu için menüsünü yenileyenlerden...
#Ebru ErkeGeçen hafta bir yılı geride bırakırken tattığım ve beğendiğim lezzetler arasında Türkiye’den öne çıkanları paylaşmıştım. Bu hafta da yurtdışı seyahatlerimde deneyimlediğim ve unutamadığım tatları paylaşmak istiyorum. Tıpkı geçen haftaki gibi sıralamam 1’den 10’a değil, hepsi eşit…
#GastronomiGeçirdiği kalp krizi sonrası yapay kalp ile hayata tutunan Ferit Azimli'ye 6 yıl sonra beyin ölümü gerçekleşen milli boksör Görkem Kaynar'ın (24) kalbi nakledildi. Azimli, “Cihazın sesi olmadan kalbin atışını dinleyebilmek benim için mucize" ifadelerini kullandı.
#AntalyaGeçirdiği kalp krizi sonrası yapay kalp ile hayata tutunan Ferit Azimli'ye 6 yıl sonra beyin ölümü gerçekleşen milli boksör Görkem Kaynar'ın (24) kalbi nakledildi. Azimli, “Cihazın sesi olmadan kalbin atışını dinleyebilmek benim için mucize" ifadelerini kullandı.
#ANTALYA2023 yılı gastronomi için Michelin yıldızından sürdürülebilirlik sohbetlerine, açılan yeni mekânlardan sosyal medyada trend olan yemeklere dolu dolu bir gündemle geçti. Lezzetli Hayat ekibi olarak bu yıl hangi konularda yazıp çizdik, neler duyduk, dinledik hepsini bir araya getirerek seneyi özetleyen bir derleme hazırladık.
#GİZEM DİNÇBAŞİstinye’de açılan Fenz, hem şıklığı hem de özenli menüsüyle dikkatleri üzerine çekecek bir restoran. Antep fıstığı kremasıyla gelen enginardan peyniraltı suyundan yapılan sosla sunulan lagosa tüm tabaklarda denge ve malzeme kalitesi ön planda.
#Tartarlı LinguineDünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE) sosyal bilimler, hukuk, sağlık, mühendislik, eğitim gibi 11 alanda 2024 Dünya Üniversite sıralamalarını yayınladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) eğitim bilimleri alanında dünya sıralamasında 83’üncü oldu.
#Times Higher EducationMalum, balık avı yasağı bitti. Tezgâhlarda balık bolluğu ve çeşitliliği artmaya başladı. Four Seasons Hotel Istanbul at The Bosphorus’un şefi Görkem Özkan’la sabaha karşı yola düştük, Gürpınar Su Ürünleri Hali’ni ziyaret ettik. Kasa kasa dizilen çeşitler arasında alışveriş yaptık. Şefe alırken ve pişirirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk...
#GİZEM DİNÇBAŞGaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 5’incisini düzenlediği GastroANTEP Festivali, bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kültür Yolu Festivalleri kapsamına girdi. Geçen hafta düzenlenen festivalin ilk üç günü oradaydım ve uluslararası bir ‘gastrocity’ olma yolundaki Gaziantep’te bu kez bambaşka deneyimler yaşadım.
#Gülay Barbaros ALTANGenellikle Akdeniz ve tropikal iklimin egemen olduğu bölgelerde yetiştirilen baklagiller, dünya genelinde tahıllardan sonra en çok tüketilen besin kaynaklarının başında gelir. Hem sağlıklı hem de ucuz olduğu için tercih edilen bu bitkilerin hayvanlar için üretilen çeşitlerine yem veya endüstriyel adı verilir. Yirmiden fazla çeşidi bulunan kuru bakliyatlar protein, A vitamini ve demir bakımından zengindir. Bulmacalarda sorulan baklagillerden bir bitki sorusunun cevaplarını sizin için derledik.
Şef Görkem Özkan ve ekibi Aqua’da Türkiye standartları için sıradışı bir iş yapıyor. Hazırladıkları menü balık odaklı. Bizim balık konusunda ne kadar tutucu olduğumuz malum. Üstelik böyle bir restoranı Four Seasons Hotel Bosphorus gibi üst düzey, ulusal bir otel zincirinin ana restoranı yapmak beraberinde birçok zorluk getirebilir.
#Ebru ERKESon yıllarda işletmelerde popülerliği artırmak ve ilgi çekmek adına sıklıkla ilginç yemek ve içecek sunumları görüyoruz. Ancak işler öyle bir boyuta geldi ki, birçoğumuz yaşananları ağzımız açık halde izliyoruz. Bunun son örneği geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yayılan ve çok tartışılan 'klozette tatlı sunumu’ videosu oldu. Bu tartışmanın üzerine gastronomi uzmanları ve yemek yazarlarına “Nereye gidiyor bu yemek sunumları?” diye sorduk.
#Sunum ÇılgınlığıYol kenarında meyve-sebze satan kamyonlar... Sirke, salça ve zeytinyağının hasını dükkânına taşıyanlar... Yörenin en lezzetli peynir ve hamurişlerini üretenler... Ege ve Akdeniz’de pek çok ilimiz birer lezzet durağı niteliğinde... Peki, ünlü şefler tatilden dönerken nerelerden alışveriş yapıyor, hangi ürünler için rotasını değiştiriyor?
#GastonomiYKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite taban puanları araştırmaları hız kazandı. 17-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen ve TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumdan oluşan sınava bu yıl 3 milyondan fazla aday katılım gösterdi. Sınava katılan adaylar, YKS sınav puanları ile üniversite tercihlerini gerçekleştirecekler. Başarı sıralamalarında en çok merak edilenlerden üniversitelerden biri de Akdeniz Üniversitesi (AKDÜ) taban puanları oldu. İşte, Akdeniz Üniversitesi tavan/ taban puanları 2023, başarı sıralamaları ve kontenjanları
#Akdeniz Üniversitesi Taban Puanları