İsteyene tartarlı linguine isteyene kuzu karski...

Güncelleme Tarihi:

İsteyene tartarlı linguine isteyene kuzu karski...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2023 07:00

İstinye’de açılan Fenz, hem şıklığı hem de özenli menüsüyle dikkatleri üzerine çekecek bir restoran. Antep fıstığı kremasıyla gelen enginardan peyniraltı suyundan yapılan sosla sunulan lagosa tüm tabaklarda denge ve malzeme kalitesi ön planda.

Haberin Devamı

İstinye sahile ekim başında yepyeni ve oldukça da şık bir restoran açıldı. İsmi Fenz. Girişte montlarınızı vestiyere teslim ettikten sonra asansörle yemek alanına çıkıyorsunuz. Loş ışıklandırmalar ambiyansa romantik ve ağır bir hava katmış. Dekorasyona da siyah ve ahşap tonları hâkim. Hemen sahil şeridinde kaldığı için nefis bir Boğaz manzarasına karşı konumlanmış. Yemek servisi 17.00’de başlayıp 1.00’e kadar devam ediyor. Bir üst katta da yemek öncesi veya sonrasında içkilerinizi yudumlayabileceğiniz bir bar alanı var. İmza kokteyllerinin de olduğu içki ve şarap listesi de hayli geniş tutulmuş. Bu katta her cuma ve cumartesi akşamı DJ performansı da oluyor. Kurucuları biraz da Michelin Rehberi’nin şehre gelişiyle hareketlenen ‘fine dining’ sahnesini fırsat bilip burayı açmak istemişler. Önce tavsiye listesine girip sonra da yıldız almayı hedefliyorlar.

Haberin Devamı

Mutfağın başında şef Tolga Bozok var. Menüsünü Akdeniz lezzetlerini Asya dokunuşlarıyla tamamladıkları bir tarz olarak yorumluyor. Tat ve form itibariyle de tüm tabaklarda denge yakalamaya çalıştığını söylüyor. Örneğin başlangıçlardaki bahçe yeşillikleri salatasında (310 lira) portakallı-yuzu limonlu sosa badem salsa ve tütsülenmiş narenciye dilimleri eşlik ediyor. Yeşillik olarak suteresi, beyaz hindiba ve lolorosso kullanmışlar. Oldukça ferah bir salata. Bir tablo gibi ince ince işlenmiş burrata tabağı hem göze hem damağa hitap eden seçeneklerden. Mango püresi ve misoyla hazırladıkları yoğun bir sosla sunuluyor. Hardalotu filizi, reyhan, endivyen, ev yapımı erik turşusu, taze nane ve edamame’li de bir salatası var.
En aklımda kalan sunumlarından biri enginar&sake tabağı (580 lira) oldu. Üzüm çekirdeği yağıyla mühürlenen enginar dilimlerinin altında yine enginar püresi var. Çevresinde de Antep fıstığı kreması, kişniş yağı, bir de sake-
mirin sosu...

 

İMZA TABAKLARINA ŞANS VERİN...

Kırmızı karides tartarlı linguine (580 lira) imza tabaklarından. Mersin karidesi kullanılıyor. Bu tabağa asıl derinlik katan unsursa makarnayı harmanladıkları yoğun aromalı bisk sos. Ana yemeklerde herkesi mutlu edecek bir seçenek var. Ben poşe lagosla kuzu karskinin tadına baktım. Balık, peyniraltı suyundan yaptıkları bir sos ve kum midyeleriyle geliyor. Sous-vide tekniğiyle pişirilmiş kuzu da yumuşacık. Eşlikçileriyse ev yapımı hardal tohumu turşusu ve gofret patates.

Haberin Devamı

İsteyene tartarlı linguine isteyene kuzu karski...



İstinye Cad. 12-1 A, Sarıyer/İstanbul; (0539) 324 09 54

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!