Kestane şişmanlatır mı? Haşlanınca mı kavrulunca mı yararlı? Kestanede yağ var mı? Hangi vitamin ve mineralleri barındırıyor? Vücudun hangi sistemlerini etkiliyor? Kalorisi düşük tarifler için neler gerekli? Bütün bu soruların cevabını ve kestaneli 3 fit tarifi Diyetisyen Emre Uzun verdi!
#KestaneBitki temelli talebin yaygınlaşmasıyla artık süpermarketlerin vegan reyonlarında çeşit çeşit et muadili görebiliyoruz. Ama ona en benzeyen ve sağlığımıza en faydalı olan alternatif kesinlikle mantar... İşe mantarı tıpkı et gibi marine ederek başlayabilirsiniz. Aromatiklerle, sirke, yağ ve baharatla tatlandırdığınızda şaşırtan lezzetler yakalayacaksınız...
#GastronomiKestaneli brownie ve portakal parçacıklı kestane muhallebisini en az kestane şekeri kadar seviyorum. Haşlanmış kestaneleri yağsız tavada kavurup yeşillikli bir salatanın üzerinde kruton yerine kullanmayı da... Tavuk suyuna pişirdiğim kestane çorbası da bugünlerde sık yaptığım diğer tariflerden.
#BrownieKaradeniz'de artan bal tüketimine karşı uzmanlar ve bal üreticileri, 'orman gülü' bitkisinden üretilen 'deli bal'ın ölçüsüz tüketiminin, zehirlenme ve ölümlere neden olabileceğine dikkat çekerek, uyarıda bulundu. Soğuk algınlığının yanı sıra tansiyon düşürmede de etkili olan 'deli bal'ın, günde en fazla 1 çay kaşığı ölçüsünde tüketilmesi öneriliyor.
#TrabzonKaradeniz'de artan bal tüketimine karşı uzmanlar ve bal üreticileri, 'orman gülü' bitkisinden üretilen 'deli bal'ın ölçüsüz tüketiminin, zehirlenme ve ölümlere neden olabileceğine dikkat çekerek, uyarıda bulundu. Soğuk algınlığının yanı sıra tansiyon düşürmede de etkili olan 'deli bal'ın, günde en fazla 1 çay kaşığı ölçüsünde tüketilmesi öneriliyor.
#TrabzonÜlkemizin en çok bilinen şelaleleri arasında bulunan Oylat Şelalesi birçok kişi tarafından şelale deyince akla gelen yerlerin başında gelir. Doğal ve tarihi güzellikler bakımından oldukça zengin olan ülkemizde şelaleler de oldukça fazla yer kaplar. Yeryüzü şekillerinin çeşitliliğinden dolayı ülkemizde çok fazla sayıda şelale bulunur. Bilinen şelaleler arasında Oylat Şelalesi de yer alır. Oylat şelalesi ile ilgili merak eden edilen detayları derledik.
#Oylat ŞelalesiKahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "Bakanımız aradı teşekkür etti. Biz de Kahramanmaraş olarak 81 ilimizde bakanlığımızın belirleyeceği okullarımızda öğrencilerimize moral ve motivasyon arttırmak amacıyla bu şekilde bir destek vermiş olacağız" dedi.
#Ziya SelçukAnne baba adayları yeni doğacak bebekleri için aylar öncesinden isim arayışına girer. Siz de kız bebeği sahibi olacaksanız ve bebeğinize hem güzel hem de farklı bir isim arayışı içindeyseniz doğru yerdesiniz. Size fikir verebilmek adına en güzel kız bebek isimlerini ve anlamlarını derledik.
#KızMevsim iyiden iyiye etkilerini göstermeye başladı.Otomobil sahipleri lastikleri, cam suyunu, antifrizi, silecekleri, aküyü, radyatörü, klimayı gözden geçirtirken, kış bakımı yaparken acaba kendileri için ne yapıyor? Aracına özen gösteren İnsan, kendisi için ne benzeri bakımı yapmalı...
#BursaGümüşlük Limon Cafe. Ekmeğimi yumurtama daldırıyordum ki, Candan Aslanbay, “Ben de Yogi Dayıma, Akbük’e gittim” dedi. “Yogi Kazım, nereden senin dayın oluyor!” dedim. “Aaaaa” dedi, “O, benim kahramanımdır. O olmasa hayat boyu felçli kalacaktı bir bacağım...” Meğer 10 yaşında Candan’a yapılan bir iğne, siyatik sinirine denk geliyor ve ayağı bir anda hamur gibi oluyor, yürüyemez hale geliyor. Tedaviler, demir ayakkabılar, “Yürüyebilir ama ayağı sakat kalacak!” deniyor. İşte o noktada, öğretmenlik yapan Candan’ın annesi Hatice Aslanbay, rüyasında ellerini ona uzatmış ışıklar saçan bir adam görüyor... Şansa bakın ki, Yogi Kazım, gösteri yapmak için ertesi gün Hatice Aslanbay’ın çalıştığı okula geliyor. Yogi Kazım’ın rüyasında gördüğü adam olduğunu anlayınca bayılacak oluyor ve kızını kaptığı gibi ona getiriyor.
Ankaralı Arıcılık Uzmanı ve Bal Gurmesi Selçuk Solmaz’ın yarattığı Fer Bal markası, Türkiye’nin tek bal butiğinde 30 yıllık tecrübenin ürünlerini başkentlilerle buluşturuyor. HACCP ve ISO gibi kalite sertifikalarına sahip olan Fer Bal ürünlerinin tamamen doğal olduğuna ve "gezgin arıcılık" yaparak Türkiye’nin dört bir yanından elde edildiğine dikkat çeken Solmaz ekliyor: "Türk mutfağında en az bir çeşit bal bulunmalı."