Sütaş, sütlü tatlı sektörüne ‘Tatlımmm’ markası ile girdi. 65 milyon liralık sektöre 12 milyon liralık ek yatırımla girdiklerini söyleyen Sütaş Grubu Pazarlama Başkanı Ergun Ermutlu, “2 yıl içerisinde pazarın büyüklüğünü 100 milyon liranın üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.
Sevgili lezzetsever dostlarım... Bahar ayları ılık ılık kendini hissettirmeye, yaz sıcaklığı ise baharın yerini almaya hazırlanırken, tezgahlar da yazın ferahlığını sofralara taşıyan sebzelerle süsleniyor. Bunların başında da tabii ki semizotu geliyor. Körpe yapraklarıyla sağlığı ve lezzeti çağrıştıran bu sebze, çorbasının yanı sıra pirinçli, pirinçsiz, bulgurlu ya da yeşil mercimekli gibi çeşitlerle yemek haline getirilebiliyor. Hatta yeşil elma ya da domates ile buluşturulduğunda, ortaya enfes salatalar dahi çıkarılabiliyor. Fakat ben bu hafta, yine tüm klasiklerin dışına çıktım ve semizotunu, hardal tohumu, patates, patlıcan, havuç ve renkli biberlerle mayhoş tadını desteklediğim bir tarif oluşturdum.
#SemizotuBir hafta önce bütün bir tavuk alıp haşladınız. Kavanoza koyduğunuz haşlama suyunu sonradan çorba yaparım diye sakladınız. Bu tavuk suyunu dolapta kaç gün bekletebilirsiniz? Bir hafta sonra o tavuk suyu sizi zehirleyebilir mi? Dondurucudan çıkardığınız çiğ kıymadan köfte yapıp tekrar dondurabilir misiniz Çözdürdüğünüz et ya da tavuğunuzu pişirmeden ne kadar süre dolapta bekletebilirsiniz? Dondurucuda peynir, kaymak, peynir saklıyor musunuz? Son kullanma tarihi yaklaşan tavuk ya da eti dondurulduğunuzda hangi tarihe kadar saklıyorsunuz?
#Gıdaları DondurmaHavalar ısındı, kamp ve piknik sezonu da açıldı. Yemyeşil doğanın ve temiz havanın tadına açık hava etkinlikleriyle varmak isteyenlere 86 Entertainment Group’un koordinatör şefi Altuğ Tezer yeme-içme planlama önerileri verdi. Gastronometro şefleriyse pratik ton balıklı ve sebzeli wrap tarifi paylaştı.
#PiknikJapon mutfağı Türkiye’de de yükselişte. Peki 85 milyon içinde yanlış kesilmiş bir saşimiyi sorgulayabilecek, pirinci kötü olan bir suşiyi geri gönderebilecek, çubukların birbirinden masanın altında ayrılacağını, suşiye soya sos içinde banyo yaptırılmayacağını bilen kaç kişi var?
#Sinan DamgacıoğluAlmanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in Türkiye ziyaretinde Berlin'den 60 kilogram Türk döneri getirtip İstanbul’daki davette ikram etmesi Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında 26 yıldır çözülemeyen kırmızı et ithalatı ve kanatlı eti ihracatı sorununa yeni bir boyut kazandırdı. Alman Cumhurbaşkanı’nın başlattığı döner diplomasisinin Türkiye ile AB arasında 1998 yılından beri devam eden karşılıklı ambargonun sona erdirilmesi için bir fırsat yaratacağı yorumlarını da beraberinde getirdi.
#AlmanyaKısa sürede tüketemeyeceğimiz, pratik olsun diye önceden hazırladığımız bazı besinleribuzluk ya da derin dondurucuda saklarız. Et, ekmek, soğan, sarımsak, sebze, meyve ne bulursak buzluğa atıyoruz ama yaptığımız bazı hatalar bu gıdaların besin değerlerini yitirmelerine, lezzetlerini kaybetmelerine ve en önemlisi zararlı hale gelmemelerine neden oluyor. Biz de Prof. Dr. Nevzat Artık’tan bu konuda kafaları karıştıran soruların yanıtlarını aldık.
#Gıda DondurmaPek çok kişi artık eskisi kadar dışarıda yemek yemiyor. Sebep elbette restoranlardaki fiyatlar. Değil mükellef sofralar kurdurmanın, basit bir tabak çorbanın, makarnanın, salatanın fiyatı bile aldı başını gitti. Müşteriler şikâyetçi, restoranlar savunmada… Mekân sahipleri malzeme, işletme, personel ve sabit giderleri sebep gösteriyor. Peki, tüm bunlar her gün biraz daha artan fiyatları açıklamaya yetiyor mu? Gastronomi alanından isimlere sorduk.
#YemekKadir Gecesi ve kandil günleri hem dini hem de geleneksel açıdan önem verdiğimiz günler. Kandil, Türk kültürünün önemli bir parçası olmasının yanı sıra, toplumsal ilişkilerimizi pekiştiren, paylaşımlarımızın arttığı bir zaman dilimidir. İbadetlerle geçen bu günlerde bazı lezzetler var ki birçok evde yapılıyor. Peki, kandilde ne yapılıp dağıtılır? Kandilde yapılacak tatlılar neler? İşte, Kadir gecesi, helva, pişi, lokma tarifi...
#Kandilde Ne Yapılıp DağıtılırŞebit yağlaması da denilen Kayseri yağlaması sofralarınıza hem besleyici hem doyurucu bir yöresel lezzet olarak konuk oluyor. Kendisine has olarak hazırlanan yufka, kıyma, salçalı sos ve yoğurt ile bütünlük sağlayan Kayseri yağlaması, tek başına bir öğün olarak kullanılabiliyor. Her iki yemekte de kıyma bulunurken kat kat açılan ve şebit adı verilen bazlamalar yağlamanın lezzetini ayrıştıran en önemli nokta oluyor. Peki, Kayseri yağlaması nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde pratik Kayseri yağlaması tarifi ve yapım aşamaları...
#Kayseri YağlamasıAksaray, İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan hem doğal güzellikleri hem de tarihi yerleri ile etkileyici bir şehrimiz. Kültür ve turizme önemli katkılar sunan Aksaray, gastronomi alanında da leziz yemekleri ile adından söz ettiriyor. Tarihi İpek Yolu'nun önemli noktalarından biri olan Aksaray, pek çok değerli medeniyetin izlerini taşırken yöresel yemekleri ile Anadolu mutfak kültürünün en güzel örneklerini gözler önüne seriyor. Peki Aksaray Yemekleri - Aksaray'da ne yenir ve neyi meşhur? Aksaray mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Aksaray'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur?Ülkemizin Doğu ve Güney Doğusu yemek kültürü bakımından son derece zengindir. Güneydoğu Bölgesi'nde yer alan Şırnak ili de konumu ve tarihi açısından yemek kültürü oldukça zengin olan illerimizden birisidir. Peki Şırnak yemekleri nelerdir? Şırnak'ta ne yenir ve Şırnak'ın neyi meşhurdur? Şırnak mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? İşte en meşhur Şırnak yemekleri ve tatlılarını derledik.
#Şırnak YemekleriÖzellikle doğu bölgelerimizin en temel lezzetlerinden olan ve kebaba rakip olarak görülebilecek bol etli içli köftenin evde yapımının zor ve zaman alıcı olduğu bilinir. İçli köftelerinizi doldururken köfteye kolay şekil vermek için her bir doldurma işleminden önce elinizi suya ya da yağa batırın. Peki, haşlama içli köfte ve kızartmalık içli köfte tarifi nasıl yapılır? Evde kolay içli köfte tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda...
#İçli KöfteÇankırı Türkiye'nin en güzel şehirlerinden bir tanesidir. Yaz aylarında özellikle yerli turistlerin gezmek istediği bir şehir haline gelmiştir. Çankırı'ya gelenler bu şehir hakkında özellikle yemekleri ile ilgili araştırma yapmaktadırlar. Peki Çankırı'nın en iyi yemekleri nedir? Çankırı mutfağına ait olan en güzel yemekler hangileridir? İşte Çankırı'da denemeniz gereken lezzetler.
#Çankırı YemekleriRamazan denince akla gelen birkaç lezzet vardır: Ramazan pidesi, hurma ve güllaç. Özellikle güllacın fanatikleri çoktur ama herkesin güllaç yapma yöntemi de diğerlerinden farklıdır. Kimi cevizli yapar, kimi üzerine nar tanesi koyar, kimi de gül suyu ekler, kimi de sadece süt, şeker ve güllaç yaprakları kullanır. Sizin için iyi bir güllaç yapmak için bilmeniz gereken ipuçlarını derledik. İşte enfes güllacın sırları ve nefis bir güllaç tarifi...
#Güllaç Nasıl YapılırKadınbudu köfte kış aylarında olduğu gibi soğuk olarak da tüketiliyor olması nedeniyle yazın favori yemek tarifleri arasında yer alıyor. Az malzemeyle tek bir öğün hazırlamak isteyenlere harika bir alternatif sunan kadınbudu köfte tarifi aynı zamanda doyurucu olmasıyla tercih ediliyor. Peki, evde kolay ve pratik kadınbudu köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, kadınbudu tarifi ve yapılışı...
#Kadınbudu KöfteBuffalo sos tavuk yemeklerinin yanına oldukça yakışıyor. Buffalo kanatları yani buffalo wings evde de kolayca pratik malzemeler ile yapılıyor. Et ve tavuk bulunan her yemeğe lezzet katan buffalo sosu hazırlamak için bazı püf noktalar bulunuyor. Sizler de pratik buffalo sosu tarifi arıyorsanız haberimize göz atabilirsiniz... Peki, buffalo sos nasıl yapılır? Evde pratik buffalo wings nasıl hazırlanır? İşte, denemek isteyenler için kolay buffalo sos hazırlanışı, tarifi ve malzeme listesi.
#Buffalo Sos Nasıl YapılırFalafel tarifi sofralarında değişik lezzet arayanların hazırladığı yemeklerden. Ortadoğu mutfağından gelen falafel, nohut köftesi veya bakla ezmesinin çeşitli baharatlarla karıştırılarak yağda kızartılmasıyla hazırlanıyor. Ara sıcak olarak tüketilen bu lezzet oldukça pratik. Damak ve göze hitap eden falafeli ilk kez denemek istiyorsanız tarifimiz tam size göre. Peki, falafel nedir ve nasıl yapılır? İşte, denemek isteyenler için falafel tarifi ve adım adım yapım aşaması.
#Falafel NedirKandil günleri hem dini hem de geleneksel açıdan önem verdiğimiz günler. Kandil, Türk kültürünün önemli bir parçası olmasının yanı sıra, toplumsal ilişkilerimizi pekiştiren, paylaşımlarımızın arttığı bir zaman dilimidir. İbadetlerle geçen bu günlerde bazı lezzetler var ki birçok evde yapılıyor. Peki, kandilde ne yapılıp dağıtılır? Kandilde yapılacak tatlılar neler?
#Kandilde Ne Yapılıp DağıtılırKırıkkale Türkiye'nin en çok sevilen şehirlerinden bir tanesidir. Gerek yemek kültürü gerekse de doğal kültürü ile dikkat çeken bir şehir olan Kırıkkale sürekli olarak araştırılan bir şehirdir. Kırıkkale şehrinin özellikle tarihi ve coğrafi konumu araştırılmaktadır. Peki, en iyi Kırıkkale yemekleri nelerdir? Kırıkkale mutfağına has olan yemekler nelerdir? İşte Kırıkkale yemekleri ile ilgili bütün bilinmesi gereken detaylar.
#Kırıkkale YemekleriTam bir antioksidan deposu olan sağlıklı mor sebzelerin en güzellerinden kırmızı lahana sofralarımızda yaz kış bulunması gereken lezzetlerden. Özellikle kış aylarında kırmızı lahana salatalarımızın olmazsa olmazlarından. Kırmızı lahanayı turşu haline getirip buzdolabınızda uzun süre saklayabilir, böylece hem israftan kaçınabilir hem de kırmızı lahananın lezzetine lezzet katabilirsiniz. İşte pratik ve ekonomik kırmızı lahana turşusunun yapılışı ve püf noktaları…
#Kırmızı Lahana Turşusu