Omega 3 yönünden zengin diyetlerin sağlığa yararlı olduğu ve hastalıkları önleyebileceği iyi bilinmektedir. Giderek daha bilgili ve sağlıklı yiyeceklere ilgi duyan tüketiciler, artık diyetlerine dahil etmek için aktif olarak omega 3'leri arıyorlar. Bununla birlikte, omega-3'ler tam olarak nedir, ne tür yiyecekler içindedir ve gerçekten ne kadara ihtiyacımız vardır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Omega 3 Nedir Ve Ne İşe Yarar?Omega 3, vücudun üretememesi dolayısıyla dışarıdan takviye olarak talep ettiği yağ asididir. Eksikliği halinde hafıza bozukluğu, depresyon gibi olumsuz etkilere neden olabilen Omega 3 ,sinir sistemi ve hücre işleyişi için önem arz ediyor. Peki, Omega 3 hangi besinlerde bulunur? İşte, doğal yollarla takviyede bulunmak isteyen vatandaşlar için bazı bilgiler
#Omega 335 ve üzeri yaşlarda hamilelik yaşayan kadınlarda anemi, diyabet, tansiyon problemleri, erken doğum, düşük görülebiliyor. Ayrıca bu annelerin bebeklerinde de zeka geriliği, anomaliler, çeşitli sağlık problemleri ortaya çıkabiliyor. Jinekolog Doç. Dr. Ferit Saraçoğlu, geç gebeliklerde ve sonrasında kullanılan Omega-3’ün sadece anne değil bebek sağlığı için de büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
#Geç GebelikPREDIMED (Prevention with Mediterrenean Diet yani Akdeniz Diyeti ile Önleme ) kohortu (aynı yaş grubundaki insanlar) üzerinde yapılan çalışma, ceviz gibi bitkisel kökenli Omega-3 tüketiminin tüm nedenlere bağlı her türlü mortalitenin (ölüm oranı) azaltılması üzerinde olumlu etkiye sahip olduğunu gösteriyor.
#Omega 3Uskumru balığı, Uskumrugiller ailesinin bir üyesidir. Sırtta aşağı doğru inen açık ya da koyu yeşilimsi mavi, üzerinde ise, lekeli bantlar bulunur. Bazı balık türleri ile sık sık karıştırılan uskumru balığı, yüksek oranda omega-3 olarak da bilinen balık yağı içeren türleri vardır. Uskumru balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Bilinen birçok farklı balık türü bulunmaktadır. Her balık ise kendine özgü bir takım özelliklere sahip olarak bilinmektedir. Sevilerek tüketilen balıklar arasında lagos balığı da yer almaktadır. Lagos balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Lagos balığı faydaları ve özellikleri nelerdir? Lagos balığı ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
Deniz ürünlerinin besin değeri bakımından yaşamımızdaki yeri büyüktür. Özellikle de balık tüketimi bazı vitamin, mineral ve besinlerin insan vücuduna alınmasında katkısı eşsizdir. Bu sebepten dolayı balık besini tüketimine önem verilmektedir. Sular o kadar geniş alanlardan oluşmakta ki içerisinde birbirinden farklı canlıyı barındırmaktadır. Bu canlılardan bazılarını süs balığı olarak akvaryumlarda beslesek de bazılarını yiyecek olarak tüketmekteyiz. Melanur balığı nedir, nasıl pişirilir, faydaları nelerdir, zararı var mıdır, özellikleri nelerdir, eti yenir mi, besin değerleri nedir, türleri var mıdır detayları ile derledik.
Günümüzde birbirinden farklı balık türleri bulunmaktadır. Özellikle balıkların avlanma şekilleri ve tüketim yöntemleri çok merak ediliyor. Panga Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Asya Kedi balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Yemek yapmak önemli bir bilgi birikimi gerektirir. Özellikle balık pişirilirken tüm tekniklerin ve püf noktaları bilinmelidir. Turna balığının nasıl pişirildiği de bilinmelidir. Turna balığı nasıl pişirilir? Turna balığı tavada ve fırında nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#TurnaBalıkların birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Özellikleri nedeni ile ön plana çıkan ton balığının besin değeri çok yüksektir. Ton Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Ton balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Deniz ürünleri günümüzde sevilerek tüketilmektedir. Deniz ürünlerinin pişirilmesi de çok fazla dikkat gerektirir. Karides pişirmek isteyen kişiler mutlaka karidesleri temizlemeliler. Karidesin nasıl temizleneceği ise merak uyandırır. Karides nasıl temizlenir? Dondurulmuş, küçük karides nasıl pişirilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KaridesBalıkların kendine has özellikleri bulunmaktadır. Özellikle balık tüketileceği zaman balık ile ilgili her türlü detayların bilinmesi gerekmektedir. Gelincik balığı da orijinal balıklardan bir tanesidir. Gelincik Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Gelincik balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Sağlıklı beslenmeye önem veren kişilerin tercih ettiği besin türlerinden biri de balık çeşitleri olmaktadır. Balıklar içerdikleri zengin omega 3 sayesinde sıklıkla tüketilmesi gereken yiyeceklerden biri olarak belirtilmektedir. Son zamanlarda uzmanların tüketilmesini özellikle tavsiye ettiği balıklar vücudu birçok hastalığa karşı korumaktadır. Tirsi balığı da bir balık türü olarak insanlar tarafından sevilerek tüketilmektedir. Peki, Tirsi balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Tirsi balığının faydaları ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.
Günlük hayatta ton balığı olarak bildiğimiz Orkinoslar sürü halinde gezer. Bu balıklar, kendilerinden küçük balıkları yer ve çok hızlı bir şekilde yüzerler. Hazırlanması ve pişirmesi çok kolay olan orkinos balığının da lezzeti çok beğeniliyor. Orkinos Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek elbette hepimizin hayali… Bu uğurda kimilerimiz spor yapıyor, sağlıklı besleniyor, kimi ruhuna iyi gelen hobiler ediniyor, kimi de besin takviyeleri alarak kendini korumaya alıyor. Yaşlanma üzerine araştırmalar yapan bir bilim insanı olan Dr. David Clancy de uzun ve sağlıklı bir yaşam umuduyla 6 vitamin takviyesi aldığını açıkladı. İşte Dr. Clancy'nin aldığı o takviyeler ve Geriatri Uzmanı Prof. Dr. Berrin Karadağ'ın bu takviyelerin yaşlanma üzerine etkileri hakkında yorumları...
#Gıda TakviyesiŞubat ayı, balık tüketiminin oldukça revaçta olduğu bir ay. Şubat ayında tezgahları şenlendiren onlarca tür balık arasında seçim yapmakta zorlanan vatandaşlar, şubat ayında yenmesi önerilen balıkları merak ediyor. İşte, şubat ayında lezzetli balıklar listesi
#Şubat'ta Hangi Balıklar Yenir?Sosyal medyada son günlerde yeni bir ‘makyaj hilesi’ popüler oldu: Göz kenarlarına vazelin sürmek. Dondurucu soğukları yaşadığımız şu günlerde ortaya çıkan bu yöntemin, gözlerin sulanmasını önlediği ve makyajın bozulmamasını sağladığı düşünülüyor. Uzmanlar ise bu yöntemin göründüğü kadar masum olmadığı konusunda uyarıyor.
#Göze Vazelin SürmekGünümüzde sağlıklı beslenme pek çok insanın ilgi odağı, bu da yağlı tohumların popülerliğini arttırıyor. Hem çocuklarıma hem de hastalarıma sıklıkla önerdiğim, faydalarını saymakla bitiremeyeceğim chia ve keten tohumu, sağlık ve lezzet dengesini bir araya getiren besinler. Üstelik ikisi de ihtiyacımız olan protein ve liflerle dolu...
#Sağlık