Mehmet Ali Şahin haberleri sayfasında Mehmet Ali Şahin hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 13946 Mehmet Ali Şahin haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Mehmet Ali Şahin 16 Eylül 1950, Ovacık, Karabük doğumlu, Türk avukat ve siyasetçi.
Karabük'te, dün yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybeden eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Mehmet Ali Şahin’in babası, AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin’in dedesi Abdullah Şahin (97), son yolculuğuna uğurlandı.
#Mehmet Ali ŞahinEski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Mehmet Ali Şahin’in babası, AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin’in dedesi Abdullah Şahin (97), yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle hayatını kaybetti.
#Mehmet Ali ŞahinMecliste uzun süredir görev yapan tecrübeli siyasetçiler parlamentoya veda etti. Bu isimler arasında TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eski TBMM başkanları Cemil Çiçek ve Mehmet Ali Şahin, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da bulunuyor. HDP'li Celal Doğan da 41 yıl sonra Meclis'e veda etmiş oldu.
#MeclisAK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı görevi bittikten sonra partiye üye olması gerektiğini söyledi. Şahin, "Şimdi adeta bir hizip başı gibi ortada olması böyle bir görüntü verdiğini söylemek istemiyorum ama böyle bir izlenim var kamuoyunda, dolayısıyla davamızın liderinin talimatıyla bir takım görevlere gelmiş olan kişilerin bir hizip içerisinde olmaması, eğer böyle bir görüntü var ise bunun derhal üzerinden atması gerekir" dedi.
#Abdullah GülAk Parti Karabük Milletvekili, TBMM eski Başkanı ve Adalet eski Bakanı Mehmet Ali Şahin, yarın ikinci kez evleniyor. Üç yıl önce eşini kaybeden Şahin, eski sekreteri Zuhal Fırat ile yarın akşam Ankara'da bir otelde düğün yemeği verecek. Bugün Meclis'e gelen Şahin'e vekiller büyük ilgi gösterdi. Gazetecilerin sorusu üzerine Şahin, "Bu konuda haber olmak istemiyorum" dedi.
#Mehmet Ali ŞahinTBMM eski Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, evet oylarının tamamına yakınının 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’ye oy vermiş olan seçmenlerin olduğunu düşündüğünü söyleyerek, “Kendilerinden tabanlarından oy beklediğimiz siyasi partilerden yeterli evet oyunun gelmediğini görüyorum” dedi.
#Mehmet Ali ŞahinAK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Sayın Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum. Siz, Selvi Hanım’la oturduğunuz nikah masasında 'Evet’ demeseydiniz, 3 tane çocuğa sahip olamayacaktınız. ’Evet’ dediğiniz için mutlu bir evliliğiniz var Sayın Kılıçdaroğlu. Hayırda hayır yoktur. ’Evet’te hayır vardır" dedi.
#Mehmet Ali ŞahinAK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, CHP’nin TBMM’de kabul edilen anayasa değişikliği teklifini Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağı iddiasıyla ilgili, "Bunu beğenmeyenlerin ilgili yerlere başvurmaları doğal hakkıdır" dedi.
#AK PartiAK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, HDPEş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile diğermilletvekillerin gözaltına alınmasıyla ilgili, "Haklarındaki iddialardavaya dönüşüp kesinleşene kadar milletvekilleriyle ilgili bir tutuklamakararı verilmemesinin daha doğru olacağı kanaatindeyim" dedi.
#Mehmet Ali ŞahinAK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile diğer milletvekillerin gözaltına alınmasıyla ilgili, "Haklarındaki iddialar davaya dönüşüp kesinleşene kadar milletvekilleriyle ilgili bir tutuklama kararı verilmemesinin daha doğru olacağı kanaatindeyim" dedi.
#Mehmet Ali ŞahinEski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iade sürecine ilişkin, "Türkiye'ye teslim ederse, öteceğinden korkuyor. Nasıl oraya gitti, nasıl oturma izni aldı, kim götürdü, hangi faaliyetlerde bulundu, aralarında ne gibi ilişkileri var? 'Türkiye'ye geldiğinde bunlardan konuşacağını düşündüğünden korkuyor ve vermiyor' diye düşünüyorum." dedi.
#ABDAK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Lozan Barış Antlaşması tartışmalarıyla ilgili, "Onlar hilafetçidir, biz Cumhuriyetçiyiz" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na cevap verdi. Şahin, "Biz de Cumhuriyetçiyiz. İyi ki Cumhuriyet var, iyi ki Cumhuriyet kurulmuş" dedi.
#AK PartiSİNOP’ta demokrasi nöbetine katılan eski bakanlardan Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Türkçe Olimpiyatları tamamen bir oyundu, dershaneler bir tiyatroydu. Biz de yıllardır saf saf inandık, izledik, bu tiyatroyu alkışladık" dedi.
#Mehmet Ali ŞahinAK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Fethullahçı Terör Örgütü Lideri Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iade edileceğine inandığını anlatırken, "Fethullah Gülen Türkiye’ye iade edildiğinde ona da uygun bir ada buluruz. Hatta Abdullah Öcalan’la komşu olmasını gönlümden geçiriyorum. Neresi olabilir? Ona en uygun ada; Hayırsız Ada’dır. İmralı’nın hemen yanında ki Hayırsız Ada" dedi.
#AK PartiVefat eden 16’ncı dönem TBMM Başkanı Cahit Karakaş için TBMM’de cenaze töreni düzenlendi. Törene TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, eski TBMM başkanları Köksal Toptan, Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasi partilerin temsilcileri ve Karakaş’ın ailesi katıldı.
#KılıçdaroğluTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Diğer toplantılarımızda da olduğu gibi herkes burada görüşlerini dile getirdi. Şimdiden uyarımızı yapalım. Hiç kimse bugün burada sanki bir yasa üzerinde çalışılıyormuş gibi ya da bir anayasa çalışması yapılıyormuş gibi bir algı oluşturmaya kalkmasın. Milletimiz her şeyi görüyor." dedi.
#TBMM Başkanı Numan KurtulmuşTerörsüz Türkiye hedefi kapsamında TBMM'de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, eski TBMM başkanlarını dinlemek üzere toplandı. Toplantı 4 saat 45 dakika sürdü. Bir sonraki toplantılarda iş dünyası temsilcileri, memur işçi temsilcileri ve akademisyenler dinlenecek.
#Terörsüz TürkiyeMilli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, dün de acılı anneleri dinledi. Çocukları 80 darbesi döneminde kaybolan ve faili meçhul olan Cumartesi Anneleri, ‘hakikat komisyonu’ kurulmasını istedi. Barış Anneleri de “Hem Kürt hem Türk anneleri ağlamasın, çünkü acının dili yoktur” dedi.
#Milli Dayanışma Kardeşlik Ve Demokrasi KomisyonuCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Tüm yıpratma kampanyalarına, her türlü algı operasyonlarına rağmen saflarımızı daha da genişletiyoruz. Yarın da (bugün) katılımlar olacak” dedi. Erdoğan gençlere, “Sizlere bırakacağımız en büyük miras olarak Terörsüz Türkiye’yi sabırla, cesaretle, samimiyetle inşa ediyoruz” diye seslendi.
#AK PartiCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı'nda, 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesinin, Nüfus Politikaları Kurulu, Aile Enstitüsü, Aile ve Gençlik Fonu gibi oluşumları hayata geçirmenin, Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı'nın milletle paylaşılmasının ehemmiyetinin ortaya konulduğunu bildirdi.
#CumhurbaşkanlığıTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, milli birlik ve dayanışma ruhunun önemine işaret ederek, "Şimdi milli birlik ve dayanışma ruhunu daha da ileriye götürerek, Türkiye'nin tam manasıyla bir terörsüz Türkiye olmasını sağlayarak, bütün terör örgütlerinin geride kaldığı, silahların geride kaldığı, tam manasıyla barışın ve kardeşliğin egemen olduğu bir Türkiye'yi inşallah hep beraber inşa edeceğiz." dedi.
#15 TemmuzCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı'nda, aile kurumunu güçlendirmek için oluşturulan "Aile Enstitüsü" ve "Nüfus Politikaları Kurulu"nun öneminin ifade edildiğini belirtti.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Giderek şımaran, azgınlaşan İsrail durdurulmadığı takdirde, bu yayılmacılığın nereye uzanacağını tahmin edebiliyoruz. Ülkemizde yaklaşan tehlikeyi göremeyen idrak yoksunu kimi şahsiyetler varsa da biz riski görüyor ve her türlü tedbiri alıyoruz” dedi.
#Cumhurbaşkanı Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı'nın ana gündeminde aile kurumunun karşı karşıya olduğu tehlikeler, bunları bertaraf etmek için alınması gereken tedbirler ve çözüm yollarının yer aldığını bildirdi.
#YİKSon dakika haberine göre; Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplandı. Kurul üyeleri toplantıda, 6 Şubat depremleri ve sonrasındaki süreç, Türkiye gündemindeki siyasi konular ve ekonomik meseleler, ülkemizin karşı karşıya kaldığı bölgesel ve küresel tüm sınamalar ile ilgili istişarelerde bulundu.
#Yüksek İstişare KuruluAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, önceki dönemlerde yapılan değişikliklerin anayasadaki vesayetçi ruhun azalmasını sağladığını belirterek, “Tamamen ortadan kalkmasını o maddelere sinen ruh bakımından tam diyemeyiz. Önümüzdeki hedefimiz temel hak ve özgürlükleri öne alan yeni bir anayasaya kavuşturmak, inşallah parlamentomuzda bu uzlaşma sağlanır” dedi.
#Yılmaz TunçAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Şimdi bu meşru olmayanların yazdığı, çizdiği seçilmiş bir meclisin yapmadığı bir anayasa ile Türkiye Yüzyılı'nda yürümek Türkiye'ye yakışmaz. O nedenle milletimize olan borcu bu dönemde gerçekleştirmenin gayreti içerisinde oluruz" dedi.
#Yılmaz TunçSon dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu... Sinan Oğan'ın ikinci tur desteğini de yorumlayan Erdoğan, "Sinan Bey ile aramızda pazarlık olmadı. Muhalefet bu tür şeyler üzerinde spekülatif arayışlara girerler. Böyle bir talep olmadı." ifadelerini kullandı. "2. turda da milletim bu oyuna gelmeyecek gerekeni yapacaktır." diyen Erdoğan "Kılıçdaroğlu, iş 2. tura kalınca milliyetçiliğin önemini anladı. Milliyetçilerin adresi bellidir, Cumhur İttifakı'dır." diye konuştu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depremde yakınlarını kaybeden, evi iş yeri hasarlı öğrencilerin tamamına burs verilecek. Kredi alanların kredileri bursa dönüştürülecek." dedi.
#Son DakikaSeçim maratonunda geri sayım başlarken, YSK’ya sunulan 28. dönem milletvekilleri listeleri, akraba adaylarla da dikkat çekti. Listelerde özellikle deneyimli siyasetçilerin, koltuklarını oğullarına miras bıraktıkları görüldü. Bazı eski siyasetçilerin çocukları ise, farklı partilerden siyaset sahnesine çıkmaya hazırlanıyor. Yine listelerde, aynı partiden aday olanlar ile rakip partilerde yarışacak aynı soyadı taşıyan adaylar da yer alıyor.
#Yüksek Seçim KuruluCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanan Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Toplantısı sona erdi. 3 saat süren toplantı sonrası bir yazılı açıklama yapıldı. Kurul üyelerinin, Türkiye Yüzyılı vizyonu ve 2023 seçimlerine ilişkin istişarelerde bulunduğu aktarılan açıklamada, "2023 yılında yapılacak seçimlerin önemine işaret etmişlerdir" denildi.
#Yüksek İstişare KuruluManisa'nın en büyük marka değeri olan Manisaspor'un Olağan Genel Kurulu kulübün Tarık Almış Spor Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Tek liste olarak seçime giren mevcut Başkan Ümit Atlı kongre üyelerinin güvenoyunu alarak ikinci kez başkanlığa seçildi.
#ManisasporCumhurbaşkanı Erdoğan, “Altılı masa kimi seçerse o aday olacakmış. Altılı masa da bunu bu kadar uzatmasın artık kararını ortaya çıksın bir an önce versin. Altılı masanın altında olanlar varsa onlar da meydana çıksın. Artık bu yıl içinde bu açıklamayı yapacaklardır” dedi.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan






























