Mersin’in Erdemli ilçesinde, erik ve badem çağlasının ardından 5 yıl öncesine kadar üreticiler tarafından yere dökülen kayısı çağlasının ilk hasadı gerçekleştirildi. Daha önce seyreltme yapmak için çiftçiler tarafından toplandıktan sonra yerlere atılan kayısı çağlası, şimdilerde kilogramını 100 TL'den satılıyor.
#ÇağlaMERSİN'de Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (AKİB) Başkanı Nejdat Sin, özellikle son 2 aydır bölgeyi teslim alan, hasadı engelleyen yağışlara rağmen yaş meyve ve sebze ihracatının 200 milyon, narenciye ihracatının ise 103,5 milyon dolar olarak gerçekleşmesinde ihracatçı firmaların gösterdiği azim ve çabanın sektör paydaşlarının yüzünü güldürdüğünü söyledi.
#Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları BirliğiBatı’da hakkı teslim ediliyor ama biz ona yeni yeni ısınıyoruz. Bense büyük hayranıyım. Lezzetini geçtim; şifa deposu olması ve cinsel gücü artırıcı özelliği nedeniyle diğer sebzelerden ayrı bir yerde... Şimdi de tam mevsimi. Kerevizi bol bol yemekten hiç çekinmeyin.
#KerevizGenetik faktörler, yaşam tarzı ve yaşa bağlı olarak oluşan gözaltı morluklarının oluşumunun en önemli sebepleri aşırı tuz tüketimi, stres, yorgunluk ve uykusuzluktur. Gözaltı morluklarından kurtulmak isterken kapatıcı, krem gibi birçok kimyasal ürünleri kullanırız fakat bunların cildimizi riske attığını unuturuz. Bitkisel yöntemler ise çoğu zaman iyi bir alternatif olarak değerlendirilebilir.
#Göz Altı Morlukları1990’lı yıllarda Kapalıçarşı’nın döviz ve borsacısı olarak ünlenen Bahattin Demir, Cookshop kafe-restoran zinciri kurdu, bu yıl 20 milyon dolar ciro bekliyor. Moskova, Milano, New York’ta da Cookshop açmaya hazırlanan Demir, mönüye Türk lezzetlerini koydu, Coca-Cola’nın da manevi desteğini aldı.
Etiler’deki bir ara sokakta iki katlı, şirin mi şirin bir villa... Beca’nın gecesi ayrı, gündüzü ayrı hareketli. Mekân şu sıralar şehirdeki ikinci yılını doldururken yenilenen menüsünü de servis etmeye başladı.
#Melis YılmazBaharın müjdeleyici sebzelerinden enginarı çanak alıp zeytinyağlısını pişirince tadına doyulmaz. Ama onunla hazırlayabileceğimiz türlü türlü lezzet de var. Kuzu etiyle birleşince ya da gravlaks yöntemiyle hazırlanmış çipurayla bir araya gelince ortaya nefis tabaklar çıkıyor. Hatta mevsim meyvelerinden karadutla birleştirip tatlısını bile yapabilirsiniz.
#Altuğ TezerHavalar ısındı, kamp ve piknik sezonu da açıldı. Yemyeşil doğanın ve temiz havanın tadına açık hava etkinlikleriyle varmak isteyenlere 86 Entertainment Group’un koordinatör şefi Altuğ Tezer yeme-içme planlama önerileri verdi. Gastronometro şefleriyse pratik ton balıklı ve sebzeli wrap tarifi paylaştı.
#PiknikKışın ağırlığından kurtulmak isteyenlerin önceliği doğanın bize sunduğu gıdaları mevsiminde ve ölçülü bir şekilde tüketmek olsun. Karaciğere yardımcı, detoksifikasyonu destekleyen gıdalarla bedeni temizlemek için bol bol salata tüketebilir, sebzeleri omletlere dahil edebiliriz.
#YazYeniköy’de üç ay önce açılan Lokanta Limu mumla aradığımız o müdavim lokantasının ta kendisi. İster mezelerle doyun, ister ara sıcağından ana yemeğine uzun bir sofra kurun... Öğlenleri şef elinden esnaf yemekleri de sunan mekânın arkasında güzel bir güç birliği var.
#Gaye ŞahinBalık çok sağlıklı ve çok lezzetli bir protein kaynağı. Özellikle sonbahar ve kış aylarında tezgahları süsleyen taze balıkları yemeye doyamıyoruz. Ancak balığın hem besin değerini kaybetmemesi, hem de lezzetinin katlanması için pişirme tekniğine çok dikkat etmek gerekiyor. Zira her balığı aynı şekilde, pişirmek mümkün değil. Yanlış pişirme tekniği balığın yapısını ve tadını bozuyor, kalorisini artırıyor, sağlıklı bir öğün olmaktan çıkmasına neden oluyor. Bütün bunları göz önüne alarak sizin için “Hangi balık nasıl pişirilmeli?” sorusuna yanıt olabilecek bir rehber hazırladık. Mutlaka bir göz atın.
#Hangi Balık Nasıl PişirilmeliMuhammara, bazı yörelerde acuka olarak da biliniyor. Kafkas mutfağına has bu nefis kahvaltılık kızarmış ekmek dilimleriyle ayrı bir güzel oluyor. Bu nefis sosu kahvaltılarınızda tercih edebileceğiniz gibi atıştırmalık ya da meze olarak da servis edebilirsiniz. Peki muhammara nasıl yapılır? İşte evde pratik muhammara tarifi...
#Muhammara TarifiYılbaşı sofraları her zaman önemlidir ama bu yıl her zamankinden biraz daha önemli. Çünkü bu yıl koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamındaki kısıtlamalar nedeniyle neredeyse herkes yeni yılı evinde karşılayacak. Peki yılbaşı sofrasının yıldızı nedir? Tabii ki nar gibi kızarmış, çıtır çıtır bir hindi. Peki fırında hindi nasıl pişirilir? Hindi pişirirken hangi püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Tüm bu soruların cevapları için sizi içeriğimize alalım…
#Fırında Hindi Nasıl PişirilirHaşlanmış kuru fasulye ile hazırlanan piyaz, ana yemeklerde sofraları süsleyen mezelerden biri. Farklı şekillerde hazırlanan piyazın yapılışı da çok kolay. Ayrıca dilerseniz yumurtalı olarak da hazırlayabilirsiniz. Peki piyaz nasıl yapılır? İşte piyaz tarifi...
#Piyaz Nasıl Yapılır