Yaz aylarında güzel görünmenin 5 basit yolu

Yaz ayı her zaman en iyi şekilde görünmek isteyeceğiniz o kadar çok şey sunar ki size. Bu yazıda görünümünüzü iyileştirmenin yeni yollarını öğrenirken cildinize nasıl bakacağınızı da anlatmaya çalışacağım.

Haberin Devamı

1 - Her gün güneş koruyucu kullanın

Güneş koruyucu uygulamak cildinizin yaşlanmasını önler, nemi ve ışıltıyı korur, kırışıklıkları azaltır ve kuruluğu veya yağlanmayı önler. Güneş koruyucu da sürmenin en iyi yolu, dışarı çıkmadan en az 30 dakika önce uygulamaktır. Bu sayede güneş koruyucunun cildinizde kurumasını ve emilmesini sağlarsınız. Bu sayede daha fazla hasarı önleyecek ve bronzlaşma miktarını azaltacaksınız. En iyi sonuç için, daha hızlı etki ettiği ve dışarı çıktığınızda cildinizin garip görünmesini engellediği için jel güneş koruyucu kullanmak iyi olabilir. Bazı jel güneş kremleri, serin görünen ve cildinizi nemli tutan mat benzeri bir görünüm sunan kendi nemlendiricileriyle birlikte gelirler.

2 - Günlük saç bakımınızı ihmal etmeyin

Haberin Devamı

Saçlarınız yazın gelen yoğun güneş ışınlarından zarar görür. Dağda, kumsalda, çölde veya ormanda olmanız önemli değil - güneşten gelen nüfuz eden ultraviyole ışınları saç tellerinize ve saç derinize girerek hasara neden olabilir.

Sonunda, saçınızın kuru ve yapışkan olduğunu, bazen nemli noktaya kadar yağlı olduğunu veya sadece kırıldığını hissetmeye başlarsınız. Sorun kritik hale gelirse, göz korkutucu bir deneyim olabilecek saç dökülmesi bile yaşamanız mümkündür.

Bu nedenle saç maskesi veya saç spreyi kullanarak saçınıza özen göstermeniz önemlidir. Doğru şampuanı kullanmak da gereklidir. Bu şekilde saçınızın kabarmasını veya yanmasını önlersiniz ve bunun yerine onu tazeleyen, nemi koruyan ve güneşin ona zarar vermesini engelleyen bir şey elde edersiniz.

Yaz aylarında güzel görünmenin 5 basit yolu

3- Gözlerinizi ve dudaklarınızı koruyun

Yüzünüzün yazın en çok dikkat etmeniz gereken iki hassas bölgesi vardır ve bunlar gözleriniz ve dudaklarınızdır. En iyi şekilde görünmek istiyorsanız, onları da korumanız gerekir. Gözlerinizin etrafındaki ve dudaklarınızdaki cilt gerçekten kırılgandır. En ufak güneşe maruz kalındığında bile büyük sorun yaşanabilir. Güneş, kuruluk ve yağ, hatta bazen kurtulamayacağınız derin yanık izleri oluşturur. Bu yüzden kullandığınız tüm ürünlerin SPF’li olması önemlidir. Güneşten korunmayı bir üst seviyeye çıkarır ve sonunda en iyi şekilde görünmek için kaçınmak istediğiniz her iki şeyden de dudaklarınızdaki kuruluğu ve gözlerinizdeki hasarı önlersiniz.

Haberin Devamı

4-Hava şartlarına uygun ürünler kullanın

Sıcaklıklar yükseldiğinde ve ortam nemi arttığında cildiniz ve saçlarınız garip tepkiler göstermeye başlar. Bu, makyajın ve diğer ürünlerin bulaşmasına, çok kalın hissetmesine veya bazen sadece cildinize ve saç derinize zarar vermesine neden olur. Ve elbette, tüm bunlar sonunda sizi kötü gösterir. Bu sorunları önlemek için hava koşullarına uygun ürünler kullanmanızı öneririm. Nemlendiriciden fondötene, dudak balsamına, saç spreyine ve hatta gölge veya allıklara kadar, yazın ortaya çıkan zor durumlarına dayanabilecek ürünlere ihtiyacınız olacaktır.

Hafif losyonlar, serumlar, ince ve gözeneklerinizi tıkamayan şeyler, sıcak bölgelerde kullanmak için güvenli ve sağlıklı ürünler tercih edebilirsiniz. Yaz aylarında kullandığınız her şey, görünüşünüz üzerinde önemli bir etkiye sahip olacaktır. Bu nedenle, sıcak veya bunaltıcı koşullarda kullanırken cildinize zarar vermeyen şeyler kullanmaya çalışın.

Haberin Devamı

5 - Doğal ürünler kullanmaya çalışın

Yapay ürünler zararlı olabilir, buna hiç şüphe yok. Günümüzde birçok insanın doğal ürünleri tercih etmesinin temel nedeni budur. Limon ve domates, cildinize tazelik katma konusunda gerçekten yardımcı olacak ürünlerdir. Ayrıca kirleri ortadan kaldırmaya ve güneş hasarını önlemeye yardımcı olurlar. Diğer birçok doğal ürün ve özler de faydalıdır, bu nedenle dikkate alınması idealdir. Markalı bir ürün kullanmayı her düşündüğünüzde, bunun yerine cildiniz üzerinde olumsuz bir etkisi olmayan doğal bir şey uygulayabileceğinizi unutmayın. Bu şekilde herhangi bir yan etkisi olmadan muhteşem görüneceksiniz.

 

Yazarın Tüm Yazıları