Hepimizin başına en az bir kez gelmiştir. Canınız bir şey çeker, çok heveslenir hemen yapıp yemek istersiniz. Ama kollarınızı sıvayıp mutfağa girdiğiniz anda bir şeylerin eksik olduğunu görürsünüz. Ya dolapta yumurta kalmamıştır, ya kavanozun dibindeki un yeterli değildir. Bu durumda yapabileceğiniz en kolay şey eksik malzemeleri evde olanlarla telafi etmektir. İşte bu konuda işinizi kolaylaştıracak birkaç ipucu...
#Mutfak TüyolarıGelinim Mutfakta soğan mücveri günün aranan tariflerinden biri oldu. Evde kolay ve pratik tarif hazırlamak isteyenlere nefis bir alternatif olan soğan mücveri tarifi nasıl yapılır merak edenlere, işte soğan mücveri tarifi ve malzemeleri...
#Soğan MücveriBüyük marketler tam buğday, çavdar, kılçıksız buğday gibi un çeşitleri ile doludur. Ancak küçük marketler bu kadar fazla çeşidi barındırmaz. Adından da anlaşılacağı gibi çok amaçlı un ve ekmeklik unu rahatlıkla bulabilirsiniz. Peki ekmeklik un ile aralarındaki fark nedir?
#Tam Buğday UnuDünkü yazımda Yunan adalarından bahsetmiştim. Dün tatili erken bitirip İstanbul’a geldim. Yunan adalarının doğası, lezzetleri muazzam ancak ne yalan söyleyeyim bayramda İstanbul gibisi de yok! Trafik yok, kalabalık yok, gürültü yok… Bayramın son iki gününü sahilde uzun uzun yürüyüş ve evde bol bol keyif yaparak geçireceğim.
#İdil YazarSonunda 2016'nın son haftası geldi! O kadar yorucu, üzücü, yıpratıcı ve zor bir sene geçirdik ki, hiçbirimizin özleyeceğini sanmıyorum. Vahşet, acı, korku, matem... Hepsi, hayatımızın bir parçası oldu. Etrafımda kiminle konuşsam “Bitsin artık bu sene!” diyor. Yeni yıldan beklentilerimiz büyük, tüm yaşananlara rağmen hala umudumuz var.
#İdil Tatariİstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, kaçak olarak yurda sokulan son kullanma tarihleri geçmiş ürünlerin tarihlerinin değiştirilerek piyasaya sürüldüğü ile ilgili bir istihbaratı değerlendirdi. D.G isimli Şişli'de bulunan bir işyerine yapılan operasyonda son kullanma tarihleri değiştirilen ve sahte barkodla etiketlenen piyasa değeri 45 bin TL olan kek unu, domates çorbası, pişmiş fasulye, makarna, sos, mayonez, şampanya, balzamik sirke ile bir cihaz ele geçirildi. Yapılan incelemede ele geçirilen cihazın bilgisayar üzerinden yönlendirilerek barkod basılmasını sağladığı tespit edildi. Cihazın yurtdışından getirilen son kullanma tarihi geçmiş gıda ve ürünlerin üstüne yeni tarih basımı yapmak için kullanıldığı belirtildi. Cihazla birlikte 25 adet barkod etiket printer kartuşu, 4 rulo barkod etiketi, bir adet tarih yazma makinesi ve bu cihazlarla basılmış farklı firmalara ait barkod çıktı. Felat BOZARSLAN-İSTANBUL DHA
#Htvhaber23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, mutfak sevgisini aşılamak ve belki de gizli yeteneklerini ortaya çıkarmak için güzel bir fırsat. Çocuğuyla mutfağa girmeyi seven şeflerimiz Didem Şenol, Danilo Zanna, Cem Ekşi, Çiğdem Alagök ve Müge Ergül’den favori tariflerini istedik.
#MutfakKıbrıs tatlısının yapılışı ve malzemeleri Gelinim Mutfakta izleyicileri tarafından merak ediliyor. Son zamanların favori beş çayı tatlılarından Kıbrış tatlısı evde kolay malzemelerle pratik bir şekilde hazırlanıyor. Peki, büyük borcamda Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Gelinim Mutfakta Kıbrıs tatlısı tarifi ve yapımı...
#Kıbrıs TatlısıGelinim Mutfakta mor havuçlu pasta tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Rengi ile göze, tadı ile damağa hitap eden mor havuçlu pasta pratik yapımı ile de favoriniz olacak. Peki, mor havuçlu pasta nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Gelinim Mutfakta mor havuçlu pasta tarifi ve yapılışı...
#Mor Havuçlu Pasta TarifiMasterChef Türkiye 2022'nin sonlarına yaklaşırken, yarışmacılar için şeflerin hazırladığı zorlayıcı tabaklar da ekranlarda izleyicilerle buluşuyor. İşte o tariflerden biri olan 'Toprak Ana' ya da 'Ben Saksı Değilim' gibi isimlerle bilinen bir Somer Şef yemeği daha... Şef Somer Sivrioğlu’nun Noma’nın şefi Rene Redzepi’den esinlenerek hazırladığı ve 'Ben Saksı DEğilim' adını verdiği bu muhteşem tarif, malzemeleri ve yapım aşamaları ile haberimizde...
#Masterchef Ben Saksı DeğilimSan sebastian cheesecake, ünü İspanya'dan tüm dünyaya yayılan nefis bir tatlı. Birkaç malzeme ile kolay bir şekilde hazırlanan bu tatlı, yumuşacık dokusuyla da hayran bırakıyor. Peki San sebastian cheesecake nasıl yapılır? İşte San sebastian cheesecake tarifi...
#San Sebastian CheesecakeMevsim güzeli mandalinayı tüm kek tariflerinde kullanabilir, makarondan şekerlemeye onunla yeni lezzetler yaratabilir ya da erimiş çikolataya batırarak pratik bir kahve atıştırmalığına dönüştürebiliriz. Pırasa, kereviz ve yerelması gibi zeytinyağlıya çok yakıştırdığım kış sebzelerine de muhakkak katıyorum.
#GastronomiKestane, bol ve besleyici olmasının yanı sıra uzun süre saklanabilmesiyle de İtalyan mutfağının en sevilen malzemelerinden biri her zaman... Castagnaccio, basitçe kestane unu, su ve zeytinyağından yapılan, enerji bombası, yassı bir kek. Farklı bölgelerin kendine özgü yorumlarıyla zaman içinde farklı tarifleri de gelişmiş...
#KestaneHer hafta ünlülerin evine sürpriz ziyaretler yapan Evrim Akın, şarkıcı Aynur Aydın'a konuk oldu. Çok sayıda kediyle aynı evi paylaşan Aydın, merak edilenlerini anlattı. Aydın'ın Anadolu yakasındaki Adalar manzaralı evi büyük ilgi gördü.
#Aynur AydınHer hafta ünlülerin evine sürpriz ziyaretler yapan Evrim Akın, sanatçı Seda Üren’in evine konuk oldu. İki çocuğu ve eşiyle birlikte yaşadığı 4 katlı muhteşem villasının kapılarını Evrim Akın ile Ev Gezmesi’ne açan Üren, merak edilenlerini de anlattı.
#Seda ÜrenYılbaşı masası denince akla hemen bir içpilavla hindi veya et çeşitleri gelse bile artık kimi beslenme hassasiyetleri ve trendleri debaskın olmaya başladı. Veganlar, vejetaryenler ya da onları ağırlamak isteyenler sosla pişip nar gibi kızarmış bütün bir karnabahar veya istiridye mantarlarıyla da ihtişamlı bir sofra kurabilir. Bitki temelli lezzetler için Sanki Atölye’nin kurucusu Ceyda Artun’dan, klasiklere yakın durmak isteyenler içinse şef Yaren Çarpar’dan öneri ve tarifler aldık.
#MetroMineral bakımından zengin ve gazlı maden suları genelde sindirim destekçisi olarak içilse de aslında hem iyi bir yemek eşlikçisi olabilir hem de birçok yemeğin içine katılarak lezzeti katlayabilir. Et, tavuk ya da kalamar marinasyonunda yumuşatıcı, hamurlarda kabartıcı ve çıtırlık verici, veganlar için de yumurta ve süt ikamesi olabilen maden sularının ilham verici marifetlerine bakalım...
#Maden SuyuEgzotik Doğu’nun bize armağanı tarçın, binlerce yıldır muhteşem kokusu ve tadıyla büyülüyor insanlığı. Mutfaktan yükselen tarçınlı bir kekin kokusu kadar ‘evde’ hissettiren çok az şey var... Dünyanın bu en popüler baharatının kullanım alanı sadece tatlılarla sınırlı sanıyorsanız tariflerimi mutlaka deneyin.
#Gülay Barbaros Altan