1972 yılında iki arkadaş Sedat Sırrı Sezer ve İsmail Hakkı Yılmaz tarafından kurulan Has Tavuk, bugün Japonya’dan Irak’a kadar birçok ülkeye tavuk ihracatı yapıyor. Bursa, Balıkesir, Eskişehir ve Afyonkarahisar’da fabrikaları bulunan Hastavuk, 1700 çalışanıyla hizmet veriyor.
#Has TavukGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, hayvancılığın geliştirilmesi için başlattıkları çalışmaların kanatlıları da kapsadığını, saf Anadolu tavuğunu seri üretim için geliştirdiklerini ve özel sektörle görüşmelerin yapıldığını söyledi. Yıl sonundan itibaren “Anadolu tipi tavuk” üretilmeye başlanacak ve 2 milyon civciv alınacak.
#Gıda Tarım Ve Hayvancılık BakanıAĞRI’ın Doğubeyazıt ilçesinde iki kardeşin kuş gribinden öldüğünün ortaya çıkması, tavuk ve yumurta üreticilerine ikinci kuş gribi krizini yaşatıyor. Krizin etkilerini satışlarında hemen görmeye başlayan üreticiler kapasitelerini yüzde 50 oranında azaltmaya hazırlanıyor. Böylece, 2.5 milyar dolarlık tavukçuluk sektörü, 1.2 milyar dolarlık bir küçülme yaşayacak.
Türk mutfağı; gerek lezzeti gerekse besleyiciliği açısından Anadolu’nun yanı sıra diğer coğrafyalarda da beğeni kazanmış, dünyanın önde gelen mutfak kültürlerinden biri haline gelmiştir. Dolayısıyla bu topraklardan çıkan ve ünü dünyaya yayılan onlarca lezzetten söz edilebilir. Bunların içinde en dikkat çekenleri ise en meşhur Türk yemekleri listemizde bulabilirsiniz.
#Türk YemekleriYüksek lisans projesi için bir koleksiyoncudan satın aldığı dinozor kemiklerindeki tuhaflıkları fark etmiş ancak yepyeni bir türün keşfine öncülük edeceğini hiç düşünmemişti. Peki, sonuçlar eline ulaştığında kalbinin duracak gibi olduğunu belirten Kyle Atkins-Weltman'ın imza attığı keşfin arka planı ve önemi ne? İşte cevabı...
#DinozorVücudun farklı bölgelerinde meydana gelen yağlanmalar, genel sağlık durumumuz hakkında uyarılarda bulunuyor. Pek çok uzman, en tehlikeli olanın, 'viseral yağlanma' olarak adlandırılan iç organların çevresini saran yağ dokusu olduğunu söylüyor. Peki viseral yağlanma nasıl oluşuyor? Hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Irmak ile mercek altına aldık.
#SağlıkCNN Travel, dünyadaki en iyi 20 çorbayı listeledi. Nijerya'dan Fransa'ya Çin'den Meksika'ya kadar birçok ülkeye ait çorbanın yer aldığı listeye, ülkemizden yayla çorbası dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza 'Ülkemizde çorbaların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 8 şehirden birbirinden lezzetli 8 öneri...
#RotaTokyo yemek maceralarımızın son bölümüne geldik, bugün sokaktayız. Tokyo’da sokak yemeği için favori noktam Tsukiji Balık Pazarı. Birkaç yıl önce dünyanın en iyi orkinoslarının geldiği balık pazarı yeni yerine taşındı ama bu pazarın dışında konuşlanan Tsukiji Market hâlâ sokakta, turistlere Japonya’nın deniz ürünü ağırlıklı lezzetlerini sunmaya devam ediyor.
#Somer SiviroğluTürk mutfak kültürü devirdiğimiz 100 yıllık süreçte sürekli olarak gelişmiş. Batılılaşma dönemi, ilk lokantacılık adımları, göçmenlerin etkisiyle gelişen pastacılık kültürü, küreselleşmenin etkisiyle hayatımıza giren restoran zincirleri, yerel ürünlerimizin çeşitlenmesi gibi başlıklarla yemek kültürümüzün mihenk taşlarını inceledik.
#CumhuriyetYemek yemek, insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için ihtiyaç duyduğu en önemli olgudur. Yemek ile ilgili alışkanlıklar toplumdan topluma farklılıklar göstermektedir. Bu tür alışkanlıklar o toplumun kültürel bir parçasıdır. Toplumun yaşam şekli, o toplumun beslenme kültürünü yansıtmaktadır. Yaşam şeklinin değişmesi, beslenme alışkanlıklarının ve kültürünün değişmesinde önemli bir etkendir. Türk Mutfak kültürü denildiğinde, Türkiye toprakları üzerinde yaşayan insanların tüketmiş olduğu yiyecek ve içecekler ile bunların hazırlanmasında, pişirilmesinde ve saklanmasında kullanılan araç gereç ve teknikler anlaşılmalıdır. Türk Mutfak kültürü, dünyanın en önemli mutfakları arasında yer almaktadır.
#MutfakIğdır yöresine ait çeşitli birçok yemek bulunmaktadır. Iğdır mutfağında yer alan yemekler özellikle de Iğdır'a gitmeyi düşünen kişiler tarafından merak edilmekte ve araştırılmaktadır. Iğdır Yemekleri - Iğdır'da ne yenir ve neyi meşhur? Iğdır mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Iğdır iline gitmeden önce meşhur olan yemekleri hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
#Iğdır YemekleriTarihi kültürü oldukça gelişmiş olan Bursa şehri muhteşem yemekleri ile oldukça ilgi çeken bir yer olmayı başarmıştır. Sizler için Bursa Yemekleri - Bursa'da ne yenir ve neyi meşhur? Bursa mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Bursa YemekleriEn sevilen tatil beldelerinden Bodrum, sahilleri kadar haftanın hemen her günü kurulan semt pazarlarıyla da ünlü. Bölgede sıkı bir alışveriş turu atmak istiyor ama neyi, nereden alacağınızı bilmiyorsanız, The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın başarılı şefi Hakan Süve’nin önerilerini kaçırmayın. Şefin her zaman uğradığı adresler arasında Milas’ın memecik zeytinyağını yapanlar da var, balığın en tazesini bulabileceğiniz dükkânlar da...
#PeynirEkin Uzunyol Çağlar’ın İstanbul Reşitpaşa’da ilkini açıp, evlendikten sonra ikinci şubesini Bodrum’da hayata geçirdiği Havan’dan aslında modern bir esnaf lokantası. Küçük, şirin ve minimalist. Bir kez keşfedenin bir daha, bir daha geleceği ve bildiği sebzelerin bambaşka halini göreceği bir lezzet durağı. Ağzınız sulanacak biliyorum ama haydi başlayın okumaya!
#1Tarihi Şahin Lokantası geçen hafta yine Beyoğlu’nda ikinci şubesini açtı. Bu yeni şubede başrol, dönerin... İstanbul’un bu ikonik esnaf lokantasını sahibi ve işletmecisi Cengiz Şahin’le konuştuk: “Burada sunduğumuz yemeklerin reçetesi lokantanın açıldığı 1967 yılından beri aynı. Yıllar geçti, Beyoğlu değişti ama müşteri portföyümüz değişmedi. Hâlâ CEO ve işçi aynı masada yemek yiyor.”
#Tarihi Şahin Lokantası