Antalya'nın Finike ilçesinde bulunan bir restoranda çalışan garsonların alacak verecek meselesi ve temizlik tartışması yüzünden çıkan kavgada Mehmet Şirin Eren (58), tabancayla Osman Altındağ (34) ve Serkan D.'yi (31) yaraladı. Hastaneye kaldırılan Osman Altındağ hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan şüpheli Eren, polis ekipleri tarafından olay yerine yakın bir noktada suç aleti tabancayla beraber yakalanarak gözaltına alındı.
#ANTALYABursa’da 'hapishane' konseptli kafenin garsonları, gardiyan kıyafeti ile parmaklıklar ardındaki hücrelerde bekleyen müşterilerine servis yapıyor. İşletme sahibi Alp Bedirhan Kıbıcı (27), “Bazıları birbirlerine, ‘Allah kurtarsın’ diyerek espri yapıyor. Sosyal medyada paylaştıkları fotoğraflara, ‘Bedel ödendi’ gibi yorumlar yapılıyor. Hücrelere girmek için insanlar sıra bekliyor” dedi.
#BursaGeçtiğimiz günlerde serpme kahvaltıya giden bir kadının kalan yiyecekleri saklama kaplarına koyup yanında götürmesi sosyal medyada gündem olmuştu. Kısa bir süre sonra benzer bir olay daha yaşandı. Eşi ile yemeğe çıkan kadın, kalan yemeği yanında getirdiği saklama kabına koydu. Eşinin dahi kendisini anlamadığını söyleyen kadın, “Garsonlar bana garip garip bakıyor, eşim bile. Asıl ayıp olan kalan yemeği yanımda getirdiğim kutuya koymak değil, ayıp olan yemeği çöpe atmaktır" dedi. Peki artan yemeği yanına almak ayıp mı değil mi? Bakın insanlar bu konuda neler söylüyor…
#Yemeği Yanına Almakİclal Aydın'ın aynı adlı romanından uyarlanan 'Üç Kız Kardeş' yeni bölümü ile ekranlara geldi. Kanal D'nin iddialı dizileri arasında yerini alan; Özgü Kaya, Berker Güven, Veda Yurtsever, İclal Aydın, Reha Özcan, Almila Ada, Emre Törün ve Melisa Berberoğlu'nu kadrosunda buluşturan dizinin 72. bölümüyle ekranlardaydı...
#Üç Kız KardeşBir süredir herkesin dilinde ‘pavyon’ var. Bunun sebebi yeni yayımlanmaya başlayan ‘İnci Taneleri’ dizisi, daha doğrusu dizide Dilber adlı bir konsomatrisi canlandıran Hazar Ergüçlü’nün yaptığı dans... Dans fenomen olurken Ergüçlü’nün giydiği elbise yok sattı. Herkes pavyonları merak ediyor, hatta pavyon dansı dersi alanlar var. Bu yüzden sosyal medyada linç edilenler de oldu çünkü bu mekânların acımasızlığının, o hayatın zorluklarının göz ardı edildiğini düşünen de çok.
#PavyonRoma’da insan neler yapar? Kahveye gider, bara gider. Yaz mevsimiyse plaja gider. Pastaneye gider, lokantaya gider.En önemlisi de bol bol yürür ve Roma’ya özgü o havayı içine çeker. Benim gittiğim yerlere gitmeniz gerekmez ve kendi favorilerinizi keşfedebilirsiniz. Ama ben size dört günde nerelere gittiğimi ve en çok neleri sevdiğimi söyleyeyim.
#Vedat MilorAydın'ın Nazilli ilçesinde, bir restorana sigara denetimi yapmak için gelen sivil polis ile tesadüfen işletmede olan ve o anları görüntüleyen gazeteciyi darp edip, cep telefonundaki görüntüleri sildiren restoran sahibi, 2 yakını ve aralarında çalışanlarının da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden, adliyeye sevk edilen restoran sahibinin yakını Uğur Kılınç tutuklanırken, oğlu C.O.K adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 5 şüphelinin polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
#AydınAydın'ın Nazilli ilçesinde, bir restorana sigara denetimi yapmak için gelen sivil polis ile tesadüfen işletmede olan ve o anları görüntüleyen gazeteciyi darbedip, cep telefonundaki görüntüleri sildiren restoran sahibi, 2 yakını ve aralarında çalışanlarının da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden, adliyeye sevk edilen restoran sahibinin yakını Uğur Kılınç tutuklanırken, oğlu C.O.K adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 5 şüphelinin polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
#AydınYaşlı nüfusun yüzde 30'a yaklaştığı Japonya çözümü demans kafelerinde arıyor. Japonya'da, 6 milyondan fazla kişi demans (bunama) ile mücadele ediyor. Dünyanın en yaşlı nüfusuna sahip olan Asya ülkesinde yetkililer çözüm için farklı yöntemlere başvuruyor. İşte onlardan biri... Tokyo'da açılan bir kafede çalışan ve sipariş almakta, aldıkları siparişi eksiksiz getirmekte ve siparişi veren masayı bulmakta zorlanan ileri yaştaki garsonların kalpleri ısıtan hikâyesi...
#DemansDile kolay, tam 96 yıllık tecrübe, her sene üzerine koyarak ilerleyen bilgi birikimi ve değişmeyen lezzet... Bundan neredeyse 1 asır önce Bodrum’un ilk esnaf lokantası olarak açılan ve o günlerden bugünlere kadar gelebilmeyi başarmış, kalitesinden ödün vermemiş ve adını efsaneler arasına yazdırmış bir mekan... Dededen toruna uzanan bir hikaye... Körfez Restaurant...
#1Sadece dünyanın en güzel turizm ülkelerinden biri olmayıp aynı zamanda dünyanın en popüler bir başka ülkesine de komşu olmamız bizim şansımız. İnsanlar bir ton yol külfetine katlanıp komşumuza gelirken, bize çoğu yerden yarım saatlik bir feribot yolculuğu kadar uzaklıkta. Yunan adalarından hangisi, kime uygun? Bazıları birden çok denenmiş 5 farklı adadan izlenimler...
#AdaHER şeyin hikayesi olur da pizzanın olmaz mı? Pizzayı İtalyanların bulduğu düşünülür. Ancak araştırmalar, Babilliler, İsrailliler, Mısırlılar ve diğer eski Ortadoğu halklarının toprak fırınlarda pişirdikleri mayasız yassı ekmekleri yediklerini gösteriyor. Böyle olmakla birlikte mozzarella peyniri ve domates birlikteliğiyle yoksul İtalyan halkının vazgeçilmez lezzeti olarak yüzyıllar boyunca tüketilmiş. Dünya çapında üne kavuşması ise 1889’da Kraliçe Margherita’nın mozzarella, domates ve fesleğenle süslenmiş pizzayı tatmasıyla olmuş. Kraliçenin kendisine sunulan pizzayı beğenip aşçı Esposito’ya teşekkür mektubu göndermesi ile zengin halkın da sofrasına girmeye başlamış. Günümüzde bu lezzeti sevmeyen yok desek abartmış olmayız. Zira, dünya çapında her yıl 5 milyardan fazla çeşit çeşit pizza satılıyor. Ben bugün sizleri İtalya’nın geleneksel köy pizzasını Çeşme’nin yerel lezzetleriyle birleştirip kendi tariflerini oluşturan Kolburano’s’a götürmek istiyorum.
#1Şampiyonlar Ligi finalinde kupanın sahibi olan Manchester City taraftarları Taksim’i doldururken Nevizade’yi de adeta küçük bir İngiliz kasabasına çevirdi. Maçtan saatler önce mekânları dolduran taraftarların heyecanlı anlarına ortak olduk.
#UEFAİstanbul Boğazı’ndaki ‘Türk Gecesi’ etkinlikleri, dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor. ABD’den Avustralya’ya, Peru’dan Kolombiya’ya farklı ülkelerden turistlerin doldurduğu masalarda eğlence dinmiyor. Girişler 70 Euro. Gecede yöresel gösteriler düzenleniyor, semazen ve dansöz şovları yapılıyor. Kısmen üst gelir grubu turistlerin katıldığı eğlencede bahşişler havada uçuşuyor.
#İstanbul BoğazıPandemide bulaşa neden olabilecek hiçbir şeye dokunmak istemediğimiz için iyice yaygınlaştı QR kodlu menüler.Normal basılı menü yerine masanızda bir QR kodu oluyor, o kodu telefonunuza okuttuğunuz zaman restoranın menüsü telefonunuza iniyor.İlk bakışta teknolojik, modern ve ilerici bir hareket.
#Savaş ÖzbeyUrfa, Adana ve Antep kebapları arasındaki fark ne? Lahmacunun bir standardı var mıdır? Baklavanın âlâsı fıstıklı mıdır yoksa cevizli mi? Ocakbaşındaki bir ustanın ‘ustalık mahareti’ nereden anlaşılır? Geleneksel tariflere ‘modern dokunuş’lar yapmak makbul müdür? Aydın Boysan’ın ona taktığı lakabıyla ‘kebap profesörü’ Arif Develi ile buluştuk. Hem bu soruların yanıtlarını aldık hem de eski albümleri karıştırdık. Babası Arif Develi tarafından 1912’de ufacık bir dükkânda kurulan Develi restoranları bu yıl 111. yaşını kutluyor...
#UrfaDünyanın en güçlü ve tehlikeli uyuşturucu kartellerinin başında gelen Sinaloa'nın liderlerinden Ovidio Guzman'ın sabaha karşı evine yapılan bir baskınla yakalanmasının yankıları sürüyor. Meksika'da son yılların kartellere yönelik en büyük operasyonlarından biri kabul edilen baskının perde arkasında yaşananlar ortaya çıktı. Ayrıntılar haberimizde...
#Ovidio GuzmanFas, pandemi sonrası dünya jet-set’inin akın ettiği destinasyonlardan. Özellikle Sahra Çölü’ndeki lüks çadır kampları en büyük ziyaret sebebi. İşte beyaz eldivenli garsonların servis sunduğu, çöl ortasında yağlıboya resim derslerinin verildiği çadır kamplara dair lüks dolu anekdotlar...
#Fas