Seninki hangi ada?

Sadece dünyanın en güzel turizm ülkelerinden biri olmayıp aynı zamanda dünyanın en popüler bir başka ülkesine de komşu olmamız bizim şansımız. İnsanlar bir ton yol külfetine katlanıp komşumuza gelirken, bize çoğu yerden yarım saatlik bir feribot yolculuğu kadar uzaklıkta. Yunan adalarından hangisi, kime uygun? Bazıları birden çok denenmiş 5 farklı adadan izlenimler...

Haberin Devamı

GÜNÜBİRLİK İÇİN KOS

Bodrum yerlilerinden yıllık feribot kartı çıkarıp haftada bir gidip gelen var. Çünkü en düzayak ve en çok ulaşım imkânı olan ada. Türk ve Yunan firmalar yarım saatte karşıya geçiriyorlar. Türkçe tabelalar, Türkçe bilen garsonlar, mekânlarda envai çeşit Türk rakısı... En popüler balıkçısı Nick, masaların hepsi rezerve: Bilmem kim bey, bilmem kim hanım... Küçük bir ada, çabuk bitiyor, o yüzden günübirlik ziyarete uygun. Ama adanın arka tarafındaki güzel plajlara gitmek isterseniz tek gün yetmez. Yunan gümrük polisinin çok eziyet çektirdiğini, tek memur çalıştığı için 2 saat güneş altında bekleyebileceğinizi mutlaka hesaba katın. Aktarmalı feribotu kaçıran çok oluyor.

Seninki hangi ada


Bu yıl merkezde çok güzel bir beach keşfettim: Uniq. Kocaman, tertemiz, lezzetli ve şık. Geceleri kulüp oluyor. Alışveriş içinse AB, Lidl gibi temizlik malzemesinden şarküteriye ürünler satan marketler var.

Haberin Devamı

BOHEM ŞIK SEVENLERE LEROS...

Bodrum merkezden Türk ve Yunan feribot firmalarıyla Kos üzerinden ikinci bir feribotla gidiliyor ya da Turgutreis’ten direkt sefer var. Bodrum merkezden Kos ve Kalimnos’tan sonra üçüncü ada, o yüzden henüz Türkler keşfetmedi. Özge Özpirinçci, Mirgün Cabas profili, daha organik şık tipler gidiyor. Merkezdeki Mylos’ta sadece iki-üç Yunan masası var, gerisi Türk. Bizim yerimiz merkezde değil. Taksiyle 5 dakika mesafede Panteli Plajı. Yannis’in kısmı, 12 şezlonglu daracık bir işletme: Amos. Plajdan geride restoranı var. Restoranın üst kısmı müstakil merdiveni olan bir ev. Bir oda, bir salon.
Nasıl zevkli döşenmiş, sinek kovucudan yanık kremine her şey düşünülmüş. 60 euro. Deniz kum değil, çakıl. Sağımız solumuz sıra sıra taverna. Öğle Amos’ta mı yedin, akşam yandaki Zorba’s’a geçiyorsun. Yolun sonundaki barda hafta sonları canlı müzik var.

Seninki hangi ada

Haberin Devamı

EĞLENCE İSTEYENLER MİKONOS’A

İki tip profil gidiyor: Tekne müşterisiyle kruvaziyer gezisi gibi diğer imkânlarla gelmiş beyaz yakalılar ve adayları. Onlar çok vakitleri olmadığı için merkezdeki şovlu gösteriler yapan mekânları tercih ediyor. Türk zenginlerin eğlendiği Nammos, Scorpios gibi efsanevi markalar çıkarabiliyor Mikonos.

Seninki hangi ada

ROMANTİKLER İÇİN SANTORİNİ

Volkanik yamaçlara kurulu Oia bölgesinde mavi-beyaz denize uzanan kat kat odaları hayal edin. Hayal gücünüz kuvvetliyse balkonu havuzlulardan olsun.

Seninki hangi ada

PAROS VE ANTİPAROS

Bağlantılı iki ada... Şirin bir limanı ve küçücük restoranları var. Antiparos’ta karşı komşularınızsa Madonna gibi dünya starları.

Yazarın Tüm Yazıları