Folik Asit Nedir
Toplam 140 haberi bulunmuştur.
Folik Asit Nedir Haberleri
Folik asit nedir? Folik asit değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri
İnsan vücudunda gerekli olan bazı asitler bulunur. Folik asit ise bunlardan birisidir. Genellikle folik asit pek çok kişi tarafından merak edilir. Folik asidin düşük veya yüksek olması durumunda insan vücudunda bazı rahatsızlıklar görülmesine sebep olur. Peki Folik asit nedir? Folik asit değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtilerini sizlere detaylıca açıkladık.
Folik asit nedir? Folik asitin faydaları nelerdir?
Folik asit, B9 vitamininin sentetik bir şeklidir. Çocuktan yetişkine hamileden yaşlıya kadar her yaştan insan için gerekli olan vitaminlerin başında gelir. Folat ve folik asit, B9 vitamininin farklı iki formudur. Folat besinlerde B9 vitamini doğal olarak bulunur. Folik asit ise sentetik olarak üretilen türevidir.
Folik asit eksikliği nasıl giderilir? Folik asit hangi besinlerde bulunur?
Folik asit eksikliği nedir ve nasıl giderilir sorusu birçok kişi tarafından merak edilen konular arasında yer almaya devam ediyor. Folik asit besinlerde yaygın olarak bulunmasına rağmen, dünyada en sık rastlanan vitamin eksikliği, folik asit eksikliğidir. Peki, folik asit eksikliği nasıl giderilir? Folik asit hangi besinlerde bulunur?
Folik asit nedir? Folik asit hangi besinlerde bulunur?
Folik Asit, sinir sistemi düzeni ve fetusun gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Eksikliği durumunda farklı etkilerin ortaya çıktığı öne sürülen Folik Asit, maya, pirinç ve mercimek gibi birçok besinde bulunmaktadır. Peki, sıkça anılan ve özellikle gebelik dönemindeki kadınlar tarafından araştırılan Folik Asit nedir? İşte, detaylı bilgiler
Folik asit nedir? Faydaları nelerdir? | Anneler Öğreniyor
Anneler Öğreniyor da bu hafta Kadın Doğum Uzmanı Dr. Nalan Karacaoğlu ''Folik asit'' ile ilgili önemli açıklamalarda bulunuyor.
Folik asit nedir? Vücudun folik asit kazanımı ne kadar olmalıdır?
Folik asit B grubundan olan oldukça güçlü bir vitamin olarak biliniyor. Mitchell ve arkadaşları bu vitamini, 1941 yılında ıspanak yapraklarında keşfetmişlerdir. Peki, folik asit nedir? Folik asitin özellikleri nelerdir?
Yeterli folik asit alıyor musunuz?
Folik asit, vücudun birçok farklı sistemi için çok önemli görevleri olan bir vitamin. Özellikle gebelikte folik asit desteği çok önemli.
Uzmanı açıkladı... Anneden bebeğe kanser geçer mi?
Japonya'da yapılan araştırmalar doğum sırasında bebeklere annelerinden kanser bulaşabileceğini ortaya çıkardı. Araştırma hakkında konuşan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Betül Açıkalın, "Bu çok nadir görülen bir durum. Kanser hastası gebe kadınlar bundan korkmamalı. Kanserden değil, geç kalmaktan korkmak gerekir. Bu gibi durumlarda anneler sezaryenle doğumu tercih edebilirler" dedi.
Koenzim Q10 nedir ve ne işe yarar? Koenzim Q10 faydaları, zararları ve kullanımı hakkında bilgi
Koenzim Q10 vücutta bulunan bir bileşendir. Özellikle kalp, karaciğer, böbrek ve pankreas organlarında daha çok bulunur. Bu vitamin benzeri bileşeni vücut kendisi üretiyor. Fakat yaş ilerledikçe üretimi azalıyor. Koenzim Q10 bileşeni hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.
Kolon kanseri nedir, belirtileri nelerdir? Kolon kanserinden nasıl korunulabilir?
Türkiye’de kolon kanserinin yaygın olmasının en büyük nedenlerinden birinin yeme alışkanlığı olduğunu dile getiren Genel Cerrahi / Cerrahi Onkoloji Bölümü'nden Prof. Dr. İlker Sücüllü, “Kırmızı et, işlenmiş et ürünleri, aşırı yağlı ve kalorili gıdalar ve bir takım yiyeceklerin yüksek ısıda pişirilmesi (mangal,ızgara gibi) ile ortaya çıkan kimyasal ürünlerin kolon kanseri riskini arttırdığı net olarak bilinmektedir” dedi.
RDW, RDW-CV, RDW-SD nedir? RDW değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri
RDW (Red Cell Distribution Width) insan sağlığı için önemli kan testlerinden biridir. Genellikle kansızlık olarak bilinen anemi hastalığının tespiti için kullanılıyor. RDW’nin ne olduğunu öğrenip buna göre tedbirinizi alabilirsiniz. RDW nedir, düşüklüğü ile yüksekliğinin nedenleri ve sebepleri nelerdir, sizler için derledik.
RBC nedir? RBC değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri
RBC, kırmızı kan hücresi anlamına gelir. Kırmızı kan hücreleri de kan testleri yapılarak ölçülebilir. RBC nedir, RBC değeri kaç olmalıdır, RBC düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir sorularının yanıtlarınız sizler için derledik.
Alp nedir? Alp değeri kan tahlilinde kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yükseliği nedenleri ve belirtileri
ALP (Alkalen fosfataz) her yaşta insanlar için çok önemli olan proteinlerdir. Özellikle karaciğer ve kemikleri etkilemesi bakımından hayati önem taşıyor. ALP kan testi yaptırarak, değerlerinizi öğrenebilir ve buna göre önleminizi alabilirsiniz. ALP, hakkında bilmek isteyeceğiniz bütün bilgileri derledik.
Yeni düşman: Gluten!
Glutensiz diyetler popüler beslenme modellerinden biri olarak benimseniyor. Çölyak hastası olsun olmasın çoğu insan ya glutensiz besleniyor ya da gluteni sınırlı şeyler yiyip içmeye çalışıyor.
Anemi nedir nasıl anlaşılır? İşte kansızlık belirtileri ve tedavi yöntemleri
Genellikle çocuklarda yaygın olarak görülen anemi yani kansızlık, kişilerin günlük yaşam kalitesini düşüren sağlık problemleri arasında yer alıyor. Alınması gereken demirin eksik kaldığı durumlarda kırmızı kan hücrelerinde aksaklıklara neden olan kansızlık, kırmızı et tüketmeyen kişilerde de yaygın olarak görülüyor. Peki, anemi nedir nasıl anlaşılır? İşte kansızlık belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında detaylar.
Ulusal menü seferberliği... 'Doğru beslenerek hastalıkları azaltacağız'
Türkiye’de toplumun yüzde 50’si en az 1 öğünü dışarıda yiyor, gıda harcamalarına ayrılan payın yaklaşık yüzde 25’ini ev dışı beslenme oluşturuyor. Kalp, kanser, hipertansiyon gibi hastalıklar da buna bağlı olarak artıyor. Sağlık Bakanlığı, 80 kişilik bir ekiple Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberi hazırlıyor. Detayları Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Dairesi Beslenme Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Saniye Bilici ile konuştuk.
Kansızlık (anemi) nedir? Kansızlık nasıl önlenir?
Her yaş grubunda görülebilen kansızlık (anemi) sorunu, tedavi edilmediği takdirde ciddi sağlık problemlerine neden olabiliyor. Kansızlık, vücudumuzda bulunan kırmızı kan hücrelerinin kabul edilen miktarın azalması ile yorgunluk, halsizlik, baş dönmesi, çabuk yorulma, çalışma kapasitesinde azalma, sık hastalanma ile kendisini gösteriyor. Peki, kansızlık nedir? Kansızlık nasıl önlenir? İşte, anemi ile ilgili bilinmesi gerekenler.
Demir eksiliği nasıl giderilir? Hangi besinlerde demir bulunur?
Tüketilen besinlerde yeterli miktarda demir alınmadığı zaman, demir eksikliği rahatsızlığı ortaya çıkabiliyor. Demir ekslikliği tedavi edilmediği takdirde anemi hastalığına davetiye çıkarabiliyor. Vücudundan demir eksikliği durumu yaşayan vatandaşlar internetten sıklıkla demir eksikliği ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki, demir eksiliği nasıl giderilir? Hangi besinlerde demir bulunur?
Çölyak hastalığı nedir? | Çölyakta hangi besinler tüketilmemelidir?
Her yaştan insanda görülme olasılığı yüksek olan çölyak hastalığı, tedavi edilmediği takdirde ciddi boyutlara ulaşarak, sağlığı tehdit ediyor. Çölyak, genetik yatkınlığı olan bireylerde buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda ve gluten isimli proteine karşı duyarlılık sonucu ortaya çıkıyor. Peki, çölyak hastalığı nedir ve nasıl anlaşılır? Çölyakta hangi besinler tüketilmemelidir? İşte, çölyak hastalığı ile ilgili bilinmesi gerekenler...
Hafta hafta hamilelik-1. hafta ile 18 hafta arası
Hamileliğinizin ilk haftası sizin en son periyodunuzun ilk günüdür!
Çölyak hastalığı nedir?
Çocuklarda kusma, ishal, karın şişliği, yetişkinlerde ise kansızlık ile kendisini belli eden çölyak hastalığı, günümüzde internette en çok araştırılan hastalıkların başında geliyor. Çölyak, kişinin, glüten içeren yiyecekler yediği zaman bağırsak sistemlerinde oluşan sindirim sistemi rahatsızlığıdır. Peki her yaşta görülebilen çölyak hastalığı nedir? İşte bazı bilgiler...
Limonun Saça Faydaları
Limon, çok eski dönemlerden beri saça şekil vermek için kullanılan bir besin. Peki limon saça fayda sağlıyor mu? İşte limonun saça faydaları...
Üreme Diyeti Nedir? Üreme Diyeti Nasıl Yapılır?
Üreme diyeti, genellikle kadınlar için yapılıyordu. Bu sefer hem kadın hem de erkekler için geliştirildi. Yeni üreme diyeti, erkeklerin sperm kalitesinde parametreleri düzeltirken kadınlarda hamilelik oranlarını yükseltiyor. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, Harvard Üniversitesi’nde geliştirilen üreme diyeti hakkında şu bilgileri verdi:
Tüp bebek nedir? Tüp bebek tedavisinin aşamaları nelerdir?
Tüp bebek tedavisi; üreme için gerekli iki hücre olan sperm ve yumurtanın dış ortamda döllendirilerek, insanın ilk hali olan “embriyonun” geliştirilip rahim içerisine verilmesidir. Tüp Bebek Merkezi Sorumlu Hekimi-Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Bağış, tüp bebek tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri detaylarıyla anlattı.
Cinsel tacizden DNA’ya en kötü genetik miras
Nobel ödüllü James Watson’ın bir sözü var: “Kaderimizin yıldızlara yazılı olduğuna inanmıştık. Şimdi büyük ölçüde genlerimizde yazılı olduğunu biliyoruz”. Bilim dünyası insanoğlunu her gün yeni bir bilgiye uyandırıyor. Harvard ve British Columbia Üniversitesi’nin üst üste açıkladığı çalışmalar, çocuklarda cinsel tacizin etkisinin sadece psikolojik travmayla sınırlı kalmadığı ve DNA’larında torunlarına bile aktarılabilecek değişikliklere neden olduğuna işaret ediyor. Nöroloji uzmanı Doktor Banu Taşcı Fresko, bu mirasın kendini genellikle hastalıklar, özellikle de ağrılarla ve depresyonla belli ettiğini söylüyor. Travmalar ve ağrı üzerine çalışan Fresko’yla aileden gelen bu mirasın nasıl kalıtımsal değişikliğe yol açtığını konuştuk.
Spina bifida nedir? Spina bifida nedenleri, tedavisi
Spina bifida, ayrık ya da açık omurga anlamına gelir. Omurilik sinirinin hasarlandığı bu hastalık birçok şekilde görülebilir. Sebepleri arasında folik asit eksikliğinin olabileceği düşünülmektedir. Kalıtsal olabileceği, hamilelikte yüksek ısıya maruz kalma, şeker hastalığı gibi durumlarla ortaya çıkabileceği ile ilgili görüşler de mevcuttur.
İdeal gebelik yaşı nedir?
Hamile kalmak için ideal yaş nedir? Gebelik için en uygun yaş aralığı nedir? Op. Dr. Zahide Küçük sorularımızı yanıtlıyor.
İçinizde bir doktor var ama farkında değilsiniz!
Diyetisyen Melis Zorgör Gürakın, vücudumuzun ürettiği en güçlü antioksidan olan Glutatyon hakkında bilinmeyenleri anlatıyor.
Kalın bağırsak kanseri neden olur?
Kolorektal cerrahi ve proktoloji (bağırsak ve makat hastalıkları) alanında çalışan Prof. Dr. Korhan Taviloğlu, kalın bağırsak kanseri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
Bu diyetle yeni yılda ışıl ışıl ışıldayacaksınız
Yeni bir yıl, yeni bir siz demek. 2017’de taze bir başlangıç yapmaya ne dersiniz? Fazla kilolarınızdan kurtulup, forma girerken cildinizi de güzelleştirmek elinizde. Yeni bir siz için hazır olduğunuzu düşünüyorsanız bu diyet sizin için yaratılmış demektir. Daha fazlasını Işıldama Diyeti’nin yaratıcısı Dyt. Emre Uzun’dan öğrenelim…