MENÜ

Buryan-Kebabi

Buryan-Kebabi ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Buryan-Kebabi haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 110 Buryan-Kebabi haberi bulunmuştur.

Buryan-Kebabi Haberleri

Koronavirüse karşı bağışıklığını güçlendirmek isteyenlerin favorisi oldu

Koronavirüse karşı bağışıklığını güçlendirmek isteyenlerin favorisi oldu

Peki gerçekten işe yarıyor mu? Cevabı Beslenme ve Diyet Uzmanı Nuray Altınkum verdi.

Biryan nedir, nasıl yapılır Biryan(büryan) kebabı tarifi ve malzeme listesi

Biryan nedir, nasıl yapılır? Biryan(büryan) kebabı tarifi ve malzeme listesi

Biryan nasıl yapılır? Biryan yani kuyu kebabı Türk mutfağının en tanınmış yemekleri arasında yer alıyor. Eti özel kuyularda pişirilen gerek tadı gerekse görüşünü ile ilgi gören bu lezzeti sofralarında farklılık arayanların mutlaka denemesi gerekiyor. Dünyada da girerek yayılan büryan kebabını misafir sofralarınız için sizler de hazırlayabilirsiniz. İşte, Türk mutfağının en tanınmış lezzeti olan biryan kebabı tarifi ve malzeme listesini bir araya getirdik.

Salgın başladı, talep iki katına çıktı... Günler öncesinden sipariş

Salgın başladı, talep iki katına çıktı... Günler öncesinden sipariş!

Siirt mutfağının önemli lezzetlerinden olan ve özel yöntemlerle kuyu şeklindeki tandırlarda pişirilen tescilli büryan kebabı, ramazan ayında da vazgeçilmez tatların başında yer alıyor.

Siirtin damak çatlatan lezzeti: Büryan kebabı

Siirt'in damak çatlatan lezzeti: Büryan kebabı

Siirt'te gece saatlerinde büyük bir emekle hazırlanarak özel yapılan kuyularda pişirilen ve gün ağarmadan satışa sunulan büryan kebabı, yaklaşık bir asırdır kentin vazgeçilmeyen lezzetleri arasında yer alıyor.

17.03.2020Seyahat
Siirtin damak çatlatan lezzeti büryan kebabına rağbet

Siirt'in damak çatlatan lezzeti 'büryan kebabı'na rağbet

Şehirdeki kebapçılarda 3 metre derinliğinde ve 100 santimetre çapındaki kuyularda 02.00'de yakılan odun ateşinde iki saat kemiklerinden sıyrılan kuzu etinin pişirilmesiyle hazırlanan büryan, gün ağarmadan servis edilmeye başlıyor.

26.02.2020Seyahat
Siirte gidenlerin ilk sorduğu soru bu yemek oluyor

Siirt'e gidenlerin ilk sorduğu soru bu yemek oluyor

Siirtliler soğuk havaya rağmen gün ağarmadan kentin tescilli büryan kebabını yemek için lokantaların yolunu tutuyor. Vatandaşlardan Zeki Eren, "Çok sevdiğimiz için 05.00'te büryan yemeye geliyoruz" diyor.

Her sabah geliyorlar, kahvaltıda yiyorlar

Her sabah geliyorlar, kahvaltıda yiyorlar

Siirt’te gece saatlerinde büyük bir emekle hazırlanarak özel yapılan kuyularda pişirilen ve gün ağarmadan satışa sunulan büryan kebabı, yaklaşık bir asırdır kentin vazgeçilmeyen lezzetleri arasında yer alıyor.

Seyyar kuyusunu il il gezdirip yöresel lezzeti herkese tattırıyor

Seyyar kuyusunu il il gezdirip yöresel lezzeti herkese tattırıyor

Bursa'da düzenlenen Bitlis günlerine seyyar kuyusuyla gelen usta, yörenin meşhur et yemeği büryanı pişirip herkese tattırıyor.

Servis sabah 05.30da başlıyor... Bu lezzetler için uykudan feda ediyorlar

Servis sabah 05.30'da başlıyor... Bu lezzetler için uykudan feda ediyorlar

Bitlis'te özel tandırlarda pişirilen ve genellikle sabahın erken saatlerinde tüketilen büryan kebabı ile avşor çorbası, kentin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

Siirtte bir usta yaptı, büyük ilgi gördü Uçakla bile gönderiyorlar

Siirt'te bir usta yaptı, büyük ilgi gördü! Uçakla bile gönderiyorlar

Siirt’te gece saatlerinde kuyularda pişirilip, sabah ekmek üzerinde servis edilen büryan kebabı artık tavada da ikram edilecek.

Siirtlileri uykularından ettiren lezzet: Büryan kebabı

Siirtlileri uykularından ettiren lezzet: "Büryan kebabı"

Siirt’te özel yapılan tandırlarda pişirilen ve gün ağarmadan satışa sunulan büryan kebabı, kentin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Etin tandırlarda pişirilmesiyle yapılan ve yaklaşık bir asırlık tarihiyle önemli bir kültür haline gelen Siirt büryan kebabının lezzetine doyum olmuyor. Tandırda 800 derecelik ateşte, yaklaşık 2 saatte pişirilen ve gün ağarmadan satışa sunulan büryan kebabı, yerli ve yabancı vatandaşlar tarafından tüketiliyor. Büryan kebabı ustası Murat Kayaalp, 3 metre derinliğinde ve bir metre çapında tandırda erkek olan kuzu etinin pişirilmesiyle hazırlanan büryanın, normal zamanlarda saat 02.30’da yakılan odun ateşinde 2 saat pişirilmesiyle hazırlandığını söyledi. Kayaalp, “Yaklaşık 30 yıldır büryan sektöründeyim. 4. nesil olarak bu işi yapmaktayız. Büryan etlerimizi yaylada otlanmış 6-7 aylık kuzulardan yapmaktayız. Bu 6-7 aylık et toplamış erkek kuzular büryan lokantalarımıza getirip önce gövdeden omurga ve kaburga kısmını ayırıyoruz. Kaburga ve omurga kısımlarını bakır kazanında yakıyoruz. Daha sonra da gövdedeki eteri ise çengellere astıktan sonra gece 02.00’da tandırı yakıyoruz, 3 metre derinliğinde bir metre çapında tandırımız var. Bunu bir gün önceden kuruttuğumuz odunları atıyoruz. Odunlar köz haline geldikten sonra önce bakır kazanımıza daldırıyoruz. Daha sonra da çengelde bulunan gövde kısımlarını daldırıyoruz. Ardından da külden yapmış olduğumuz çamurla sıvıyoruz. Yaklaşık olarak 2 saat 15 dakika tandırda bekletiyoruz bu etleri. Sabah saat 05.00’da servise sunuyoruz” dedi. Büryan kebabının bir asırlık geçmişinin olduğunu kaydeden Kayaalp, “'Sabah nasıl et yenilir' diye soruyorsunuz? Büryan kebabımızın bir asırlık bir geçmişi var. 100 yıl öncesinden kervancılar vardı. Kervancılar gelip bir gün Siirt’te konaklarlardı. Konaklama sonucunda da sabaha nazaran daha gün ağarmadan yola koyulacakları vakit büryan dükkanlarına damlarlardı. Ve gelip büryanlarını yerlerdi. Gün boyu da tok tuttuğu için büryan kebabımız onları kahvaltıları yapar giderlerdi. O kültür oradan gelip bu zamana kadar devam ediyor. Şimdi sabah 05.00’da servise sunduğumuz büryan kebabında müşterilerimizin talepleri var şöyle kaşita kısmı var en sevilen tarafı büryan kebabımızın. Kaburga kısmı var bu şekil servise sunuyoruz. Büryan kebabına talep çoktur. Siirt’ten Türkiye’nin çeşitli illerine gitmiş hemşehrilerimiz var. Onlar Siirt’te geldiği zaman daha önce arkadaşlarına anlattıkları için büryan kebabını özellikle istiyorlar. Biz de Türkiye’nin her yerinden gelen vatandaşlarımıza bu büryan kebabımızı temin edip gönderiyoruz oralara ve çok da mutlu oluyorlar. Bugün Türkiye’nin en lezzetli yemekleri arasında yer bulmaktadır. Özellikle tandıra daldırdığımız etler 4’te 3’ü fire veriyor. 4’te 3’ü fire verdiği için çok lezzetli oluyor. Türkiye’nin en lezzetli yemekleri arasındadır” diye konuştu. Antalya’da yaşayan Mehmet Erden adlı müşteri, büryandaki lezzetin hiç bir yemekte olmadığını dile getirdi. Erden, “Özellikle Siirt’te büryan yemeğe geliyoruz. Büryan yememizin tek nedeni lezzetli olması, tandırda pişirilmesi, has bir lezzeti vardır. Yemekten zevk alıyoruz” şeklinde konuştu. Aydın Sezer adlı müşteri ise, “Siirt büryanı mükemmel bir büryandır. Her sabah saat 07.00 ile 08.00 arasında mutlaka kahvaltımızı yapıp öyle gidiyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir’e devamlı gönderiyoruz” diye konuştu.

26.06.2019Haber
Bu yüzden uyku uyumuyorlar Sabah saat 05.00te başlıyor

Bu yüzden uyku uyumuyorlar! Sabah saat 05.00'te başlıyor

Siirt’te özel yapılan tandırlarda pişirilen ve gün ağarmadan satışa sunulan büryan kebabı, kentin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

26.06.2019Nerede Ne Yenir
Etler çengellere takılıyor, 3 metre derinliğindeki kuyularda saatlerce pişiyor

Etler çengellere takılıyor, 3 metre derinliğindeki kuyularda saatlerce pişiyor

Siirt'te özel yöntemlerle kuyu şeklindeki tandırlarda pişirilen, sabah erkenden servis edilmesi dolayısıyla "uykudan feragat ettiren lezzet" olarak bilinen büryan kebabı, yıllardır değişmeyen lezzetiyle iftar sofralarında da tercih ediliyor.

Sabah 3te başlıyorlar, özel kuyularda saatler boyunca...

Sabah 3'te başlıyorlar, özel kuyularda saatler boyunca...

Bitlis ile Siirt arasında hangi bölgeye ait olduğu konusunda tartışması devam eden büryan kebabı, hem hazırlanışı, hem de sunumuyla büyük emek ve çaba istiyor. Meraklısının kilometrelerce yol kat ederek tatmaya geldiği kebabın hazırlanışı Bitlis’te gece saat 03.00’te başlıyor.

İstanbul CNN Travela manşet oldu: Kebap şehri

İstanbul CNN Travel'a manşet oldu: Kebap şehri

İstanbul, yemekleriyle CNN Travel’a manşet oldu. Richard Quest imzalı “World of Wonder” (harikalar dünyası) serisinin son bölümü İstanbul’a ayrıldı. “Kebap şehri: Izgara et, İstanbul’un kaosuna nasıl anlam katıyor” başlıklı yazıda, Şef Musa Dağdeviren’den, yazar Azra Kohen’e birçok tanınmış ismin görüşlerine de ver yerildi.

Kastamonu Tabiat ve Milli Parkları

Kastamonu Tabiat ve Milli Parkları

Kış mevsimi molasını vermeden önce yaban hayatı, doğal güzellikleri, temiz havası ve panoramik manzarası eşliğinde tüm bunlardan daha fazlasını yapabileceğiniz fiziksel ve sosyal anlamda bir eşik niteliği taşıyan Kastamonu Tabiat ve Milli Parkları’na davetlisiniz…

24.01.2018Seyahat
İçi yanan dışı donan dağın hediyesi: Nemrut Krateri

İçi yanan dışı donan dağın hediyesi: Nemrut Krateri

Türkiye, eşi benzeri olmayan, dünyada sayılı örnekleri bulunan güzelliklerden içinde mutlaka barındıran bir ülke… Bu güzelliklerden biri de Türkiye’de birinci, Avrupa’da dördüncü, Dünyada 16’ncı olan Nemrut Krater Gölü… İçinde volkanlar patlayan, tepesinden dumanlar çıkan Nemrut’un armağanı ise: Nemrut Kalderası…

27.10.2017Seyahat
“Büryan” sabah kahvaltısında et yeme alışkanlığı olmayanların bile tercihi

“Büryan” sabah kahvaltısında et yeme alışkanlığı olmayanların bile tercihi

Sabahtan itibaren satışına başlanan büryan saat 15.00'te tamamen tükeniyor.

9.05.2017Nasil Yapilir
‘Servet’-i İstanbul

‘Servet’-i İstanbul

Bir şehrin atardamarları, o güzelim ve yer yer gizli yerleri, işinin erbabı tarafından anlatılabilir ancak. Servet Kavasoğlu işte böylesi bir değerdi aynı zamanda. Ne yazık ki geçen mart aniden aramızdan ayrıldı gitti. İstanbul Life dergisi, bu ay okurlarına çok özel bir kitap armağan ediyor: Kavasoğlu’nun 2013-2017 arasında dergi için kaleme aldığı ‘Çarşı-Pazar İstanbul’ köşe yazılarını...

Büryandan perde pilavına tadını unutamayacağınız Siirt lezzetleri

Büryandan perde pilavına tadını unutamayacağınız Siirt lezzetleri

Ağızda dağılan büryan kebabı, bol acılı ve baharatlı dolması, börek gibi servis edilen perde pilavı ile Siirt'te lezzet yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz?

Bahar geldi, ziyafet başlasın

Bahar geldi, ziyafet başlasın!

Kışın bitmesini sabırsızlıkla beklerim. Çünkü damakları şenlendiren lezzetler baharla piyasaya çıkmaya başlar. Enginar, bakla, bezelye... Kuzu, oğlak ve keçiyle pişirilen yemekler... Bahar, yaşamdan zevk alma zamanıdır.

12.03.2016Hürriyet Pazar
10 bin dolarla Erbil İstanbul

10 bin dolarla Erbil İstanbul

Burası, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’in uluslararası otobüs terminali. Saat 14.00’te İstanbul yolcuları geliyor. Her birinin cebinde en az 10 bin dolar var. Kimi işadamı, kimi tüccar, kimi akademisyen, kimi memur. Ortak özellikleri, İstanbul âşığı Iraklı zengin Kürt olmaları.

6.09.2014Dünya
Vatikanda iftar daveti

Vatikan'da iftar daveti

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Roma’da, Vatikan’a ait olan Brancaccio Sarayı’nda bir iftar daveti verdi.

15.07.2014Dünya
Coğrafi ürünlere ‘tescilli’ koruma

Coğrafi ürünlere ‘tescilli’ koruma

Adana kebabı, Adapazarı ıslama köftesi, Siirt buryan kebabı.. Örnekler çoğaltılabilir ancak bu ürünlerin ortak noktası hepsi bulundukları il ya da bölgeyle özdeşleşmiş olmaları. Türkiye’de ‘tescilli coğrafi işaretli’ olan bu ürünler için Türkiye’de yapılan tescilin dünyada ise bir geçerliliği bulunmuyor.

27.02.2014Tarım
TV’deki yemek programlarını izleyip keşke ben de yapabilseydim diyorum

TV’deki yemek programlarını izleyip keşke ben de yapabilseydim diyorum

İlk yemek denemesi abisinin “Hadi koçum” zoruyla makarna pişirmek olan Hüseyin Avni Mutlu, “Yemeğe kötü bir makarna tecrübesiyle başladım ama şimdi zeytinyağlı taze fasulyeyi müthiş yapıyorum” diyor

19.11.2011Kelebek
Yemek kursuna gidersem Balat’ta kahveye giremem

Yemek kursuna gidersem Balat’ta kahveye giremem

Yemek yapmayı bilmiyor, hiç öğrenmemiş, bu saatten sonra da öğrenmek için geç kaldığını düşünüyor... Ama en iyi pilav nerede yenir, en iyi büryan kebabını kim yapar hepsini biliyor. Bazen bir yemek kursuna gitmeyi düşünüyor ama Balat’ta arkadaşları arasında karizması çizilir diye korkuyor

9.07.2011Kelebek
İZAH EDEM VE KUZU KAPAMA (BÜRYAN KEBAB)

İZAH EDEM VE KUZU KAPAMA (BÜRYAN KEBAB)

SÜPER TARİF, SİZ DE YAPABİLİRSİNİZ.!! İnternet efsanesi Yavuz Ersemiz Bey Faydalı bilgiler başlığı ile sanal alemde yüzbinlerce tık almaya devam ediyor. "İzah Eden Adam" sloganıyla deniz ve balık üzerine yaptığı açıklamalarına "biberiye ve Defne yaprağı", "Pırasıyı" ekleyen Yaüvuz Bey, bu defa da SELANİK USULÜ KUZU KAPAMA yani Büryan Kebabı bakın nasıl anlattı?

3.06.2010Eğlence
Büryan kebabının peşinde SİİRT

Büryan kebabının peşinde SİİRT

İstanbul’da Unkapanı’ndan Bozdoğan (Valens) Su Kemeri’ne çıkarken hemen sağ tarafta, Kadınlar Pazarı veya İtfaiye Çarşısı denen rengarenk bir bölge var. Küçük Siirt diye de isimlendirilen bu meydanın bir gün gelip de Siirt maceramın başlangıç noktası olacağına hayatta inanmazdım. Meydanda lezzetli büryan kebabı ve meşhur perde pilavı servisi yapan restoranlar, envai çeşit peynir, zeytin ve bal satan bakkallar var. Ortam çok keyifli, burada yapılan sıcak sohbetler bir harita açıp Siirt’e gitme kararı vermeme sebep oldu.

23.05.2010Seyahat
Eski Muğla, Saburhane Mahallesi’nde yaşıyor

Eski Muğla, Saburhane Mahallesi’nde yaşıyor

Kiraz, erik ağaçlarının yükseldiği serin avluları, mozaik kaplı girişleri, ahşap oymalı pencereleriyle bir eski zaman mahallesi Saburhane. Muğla merkezinde, Asar Dağı’nın güney eteklerinde. Sadece meraklı gezginler ve mimari öğrencileri biliyor bu gizli mahalleyi.

28.06.2009Seyahat
Fatih Kadınlar Pazarı’na bağımlı oldum

Fatih Kadınlar Pazarı’na bağımlı oldum

Kadınlar Pazarı, Unkapanı’nda İMÇ’nin tam karşısına düşüyor. Burası eskiden beri Siirt, Adıyaman, Mardin ve civarından gelenlerin yaşadığı, dükkan açtığı ve gittiği bir yer. Yakın zamana kadar Şafi inancına uygun olarak et kesen ve bunları açıkta satan kasaplarıyla ünlüydü. Bir çeşit açıkhava mezbahanesi gibiydi. Fakat artık çok değişti.

1.05.2009Seyahat

Yazar Sonuçları

Erdoğan kime ‘CHP ağzıyla konuşuyorlar’ dedi?

17-25 Aralık operasyonunu düzenleyen FETÖ’cülerin Erdoğan için iddianameye “dönemin başbakanı” diye yazdıklarını öğrendiğim an irkilmiştim.

18.12.2019

Türkiye’nin büyüleyici güzellikleri: Botan Vadisi ve Delikli Taş

Güneydoğu Anadolu’da 12 bin yıllık tarihi geçmişiyle hak ettiği değeri henüz bulamamış bir yer var: Siirt. Şehirde adım attıkça gördüğüm yemyeşil manzaralar bana adeta İtalya’nın Toskana Vadisi’ndeki güzellikleri anımsattı. Özel bir harçla yapılan Cas evleri, Sabat olarak adlandırılan geçitleri, yeni popüler olan Botan Vadisi ve Delikli Taş gerçekten görülmeye değer. İşte sizi geçmişte yolculuğa çıkaracak Siirt’in güzellikleri…

17.05.2019

Bir Doğu Masalı: Van Gölü Ekspresi

Doğu Ekspresi’nin tadına bakan ve tadı damağında kalanlar, Türkiye içinde alternatif tren rotaları aramaya başladılar. Alternatif listesinin başına, 27 saati bulan yolculuk süresiyle Van Gölü Ekspresi yerleşti bile. Van Gölü kıyısında yer alan Tatvan’dan başlayıp Ankara’da sona eren bu masalsı yolculuğa gelin birlikte çıkalım!

20.03.2019

Antalya kum, deniz, güneşin yanına gastronomiyi koyabilir mi?

Yaz aylarında milyonlarca insan dünyanın dört bir yanından Antalya’ya adeta akın ediyor. Kimi her şey dahil otellerde denizin ve güneşin tadını çıkarıyor, kimi küçük pansiyonlarda hem doğanın hem de tarihin zenginliğini yaşıyor. Antalya bu, her isteğe göre bir yaz tatili alternatifi sunabiliyor.

11.12.2018

Muş ve Bitlis’te 3 gün

Birbirinden güzel doğa harikaları ve eski tarihlerden beri birçok imparatorluğa ev sahipliği yapmış, tarihi yerleri gez gez bitmeyen Muş ve Bitlis’te 3 gün geçirdim. Birbirinden güzel yemeklerini tattım ve türkülerini öğrendim. Yolunuz düşerse bu iki şehre işte yapmanız gerekenler...

1.02.2018

Bahar geldi ziyafet başlasın!

Kışın bitmesini sabırsızlıkla beklerim

12.03.2016

‘Büyükşehir’in bahşişlerini ve bunların nasıl iç edildiğini bilir misiniz

İSTANBUL Büyükşehir’deki ‘torbacılarla’ ilgili iki yazı yazmışız...

19.12.2013

Bitlis’te beş minare

Van Gölü’nün etrafında yaptığım gezinin geçen hafta yayınlanan ilk bölümünde, Edremit’teki asırlık su yollarını, Gevaş’taki kümbetleri, Ahdamar Adası’ndaki Kutsal Haç Kilisesi’ni, Nemrut Dağı kraterindeki gölleri, yüzyıllardan beri parıl parıl parlayan siyah lav taşlarını ve yörenin damak çatlatan yemeklerini anlatmıştım. Yolculuğa bu hafta da devam ediyorum.

16.11.2008