Damla Debre, kariyeri ve hayatı ile araştırılan isimler arasında yer aldı. Kariyeri boyunca pek çok yapımda rol alan Damla Debre, Robinson Crusoe & Cuma isimli filmde Yalarin isimli karaktere hayat vermişti. Damla Debre'nin 2003 yılından bu yana rol aldığı yapımlar arasında Adını Feriha Koydum, Emret Komutanım, Bez Bebek gibi projeler de yer aldı. Peki, Damla Debre kimdir, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Damla DebreBadem Şekeri 2 filmi oyuncu kadrosu ve konusuyla dikkat çekiyor. Yönetmen koltuğunda Aydın Bulut'un oturduğu filmde Doktor Mehmet ve Ayşe’nin yeni sınavı anlatılıyor. Oyuncu kadrosu kadar, çekildiği yerler de ilgi gören Badem Şekeri 2'de Alper Saldıran ve Burcu Özberk başrolleri paylaşıyor. Peki, Badem Şekeri 2 filmi oyuncuları kimdir, nerede çekildi? İşte Badem Şekeri 2 konusu ve oyuncu kadrosuyla ilgili ayrıntılar.
#Badem Şekeri 2 FilmiAfili Aşk'ta Ayşe karakterine hayat veren Burcu Özberk, dizide gösterdiği performans ile adından söz ettirmeye devam ediyor. 'Burcu Özberk kimdir?' sorusu dizi ile beraber yanıtını arayan konuların başında gelmeye başladı. Ünlü oyuncunun, biyografisini öğrenmek isteyenler, internette Burcu Özberk'in hayatını sorguluyor. Peki Burcu Özberk kaç yaşında ve hangi dizilerde oynadı? İşte, o isim ile ilgili merak edilenler.
#Burcu Özberk KimdirBadem Şekeri filminin devamı niteliğinde çekilen Badem Şekeri 2, beyaz perdenin ardından televizyonda izleyici karşısına çıkıyor. Yönetmen koltuğunda Aydın Bulut'un oturduğu film, hem oyuncu kadrosu hem de çekildiği yer ile ilgili merak konusu oldu. Peki, Badem Şekeri 2 oyuncuları kimler? Badem Şekeri 2 filmi nerede çekildi? İşte, filmle ilgili bazı bilgiler.
#Badem Şekeri 2 Nerede Çekildi23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, mutfak sevgisini aşılamak ve belki de gizli yeteneklerini ortaya çıkarmak için güzel bir fırsat. Çocuğuyla mutfağa girmeyi seven şeflerimiz Didem Şenol, Danilo Zanna, Cem Ekşi, Çiğdem Alagök ve Müge Ergül’den favori tariflerini istedik.
#MutfakGıdaların besin değerlerini arttırıyor, kompleks lezzetler yaratırken sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor. Fermantasyonu turşuyla sınırlamayın. Peynir ve et yerine geçen alternatif ürünlerin yapımında oynadığı kilit rollerle vegan ve vejetaryen mutfakların da yıldızı.
#FermantasyonOn bir ayın sultanı Ramazan’ı tüm uhrevi duygularla yaşamaya devam ederken, bu güzel ayı bir güllaç reçetesi vermeden uğurlamak istemedim sevgili lezzetsever dostlar.Zira tartışmasız geçmişte de günümüzde de Ramazan’larınolmaz olmaz lezzetidir güllaç. Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan güllacın, lezzetinden ziyade bir de tarihi olmalı değil mi? Reçeteyi vermeden önce size kısaca güllacın günümüze yolculuğunu aktarmak istiyorum.
#GüllaçRamazan denince akla gelen birkaç lezzet vardır: Ramazan pidesi, hurma ve güllaç. Özellikle güllacın fanatikleri çoktur ama herkesin güllaç yapma yöntemi de diğerlerinden farklıdır. Kimi cevizli yapar, kimi üzerine nar tanesi koyar, kimi de gül suyu ekler, kimi de sadece süt, şeker ve güllaç yaprakları kullanır. Sizin için iyi bir güllaç yapmak için bilmeniz gereken ipuçlarını derledik. İşte enfes güllacın sırları ve nefis bir güllaç tarifi...
#Güllaç Nasıl YapılırHepimizin başına en az bir kez gelmiştir. Canınız bir şey çeker, çok heveslenir hemen yapıp yemek istersiniz. Ama kollarınızı sıvayıp mutfağa girdiğiniz anda bir şeylerin eksik olduğunu görürsünüz. Ya dolapta yumurta kalmamıştır, ya kavanozun dibindeki un yeterli değildir. Bu durumda yapabileceğiniz en kolay şey eksik malzemeleri evde olanlarla telafi etmektir. İşte bu konuda işinizi kolaylaştıracak birkaç ipucu...
#Mutfak TüyolarıGelinim Mutfakta mor havuçlu pasta tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Rengi ile göze, tadı ile damağa hitap eden mor havuçlu pasta pratik yapımı ile de favoriniz olacak. Peki, mor havuçlu pasta nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Gelinim Mutfakta mor havuçlu pasta tarifi ve yapılışı...
#Mor Havuçlu Pasta Tarifiİrmik tatlısı şerbetli, sütlü, dondurmalı olmak üzere çeşitlendirilebilir. Ancak Ramazan'da en çok şerbetli irmik tatlısı tarifi tercih ediliyor. Siz de menünüze hemen eklemeyi ihmal etmeyin diyor ve adım adım şerbetli irmik tatlısının yapımına geçiyoruz.
#İrmik TatlısıTariflerinize şeker yerine hurma katmayı denediniz mi? Benim her zaman hazırda minik bir kavanoz hurma pürem olur. Kahvemi yudumlarken yanına eşlikçi bir şey aradığımda da elim ilk hurmaya gider. Bazen arasına ceviz-badem sıkıştırıyorum, bazen içini fıstık ezmesiyle dolduruyorum. Bazen de sıcak çikolata yapmak için kullanıyorum.
#Berrin YiğitKendinizi biraz gergin, biraz stresli, biraz mutsuz, hissettiğinizde eliniz sebepsizce çikolataya mı gidiyor? Peki yedikten sonra duygu durumunuzu hiç gözlemlediniz mi? Mutlu mu oluyorsunuz yoksa ölçüyü kaçırdığınızı hissedip ‘kilo alacağım’ diyerek suçluluk duygusuna kapılıp mutsuz mu? Acaba çikolata yerine sizi mutlu edebilecek besinler neler? Hangi çikolata diğerlerine göre daha masum? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#ÇikolataMevsim güzeli mandalinayı tüm kek tariflerinde kullanabilir, makarondan şekerlemeye onunla yeni lezzetler yaratabilir ya da erimiş çikolataya batırarak pratik bir kahve atıştırmalığına dönüştürebiliriz. Pırasa, kereviz ve yerelması gibi zeytinyağlıya çok yakıştırdığım kış sebzelerine de muhakkak katıyorum.
#GastronomiKalp sağlığından kemiklere, kasların düzgün çalışmasından uyku düzenimize vücudumuz için çok önemli bir mineral… Bu mineralin farklı çeşitleri televizyon programlarından sosyal medyaya her yerde karşımıza çıkıyor. Ancak hangi türünü ne zaman ne için kullanacağımız ve fazla kullanımında çıkabilecek sorunlar kafamızı karıştırabiliyor. Magnezyumun hangi formlarıyla nelere yaradığını, yan etkilerini, ne süreyle ve nasıl kullanılması gerektiğini nörolog Prof. Dr. Derya Uludüz’e sorduk.
#SağlıkSusamı helva tarifi ya da kandil şekeri olarak da bilinen kıtı kıtır atıştırmalık, kandil günlerinin aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Peki, susamlı kıtır helva nasıl yapılır? Susamlı kandil helvası tarifi...
#Kandil ŞekeriHer sene olduğu gibi Google geride bıraktığımız yılın en sık aratılan konularını açıkladı. 2023’te listeye birinci sıradan aşure girdi, onu sırasıyla cevizli güllaç, açai kâsesi, krem karamel, lalanga ve topik takip etti. Peki, bu yemek ve tatlılar nasıl yapılıyor? Mugi Gelato’nun kurucusu, ekmek ve pastacılık eğitmen şefi Gizem Akyıldız’dan öğrendik.
#GastronomiÇocukluğumda yer etmiş tatlıları hem pastanemde hazırlayıp sunmayı hem de tadarak o nostaljiyi yaşamayı çok seviyorum. Muzlu rulo, rokoko, ekler, pürüzyen bunlardan sadece birkaçı... Evde kendi nostalji turunu atmak isteyenler için hepsinin tariflerini hazırladım.
#TatlıHassasiyetimiz olsun olmasın arpa, çavdar ve buğday gibi unlardaki protein çeşidi glüten, hemen herkesin gündeminde. Yazarımız Dr. Ayça Kaya’ya kimlerin tüketip tüketmemesi gerektiğini sorduk ve glütensiz beslenme hakkında doğru bilinen yanlışları öğrendik. 10 yıldır glütensiz beslenen eğitmen şef Burak Özbay’dan glütensiz tatlı-tuzlu tarifler aldık...
#Glutensiz BesinHollanda, şarküteri ve peynirleriyle tanınan bir ülke. Ama son yıllarda et ve süt ürünlerinden vazgeçme hareketine çok büyük bir ilgi gösteriyorlar. Özellikle Amsterdam ve Rotterdam, vegan ve vejetaryen restoranlar, kafeler ve yiyecek satış noktalarıyla dolup taşıyor. Ben de bu hafta sizinle Hollanda mutfağının sevilen yemeklerinin bitki temelli versiyonlarını paylaşmak istiyorum.
#Hollanda