Ümit Sayın, 18 yıl önce ayrıldığı eski sevgilisi Zeynep Dizdar’ın “Ümit Sayın’dan hamile kaldım ve evlenmediği için çocuğumu aldırdım” açıklamasına sert tepki gösterdi. Şarkıcı “Bu açıklamaları çok münasebetsiz buluyorum. 18 yıldır hayatımda değil, artık yakamdan düşsün. Eşimle ve çocuğumla çok mutluyum” dedi.
#Ümit SayınGelibolu Yarımadası’nın konumuyla, doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle ve mutfağıyla her zaman çok özel ve özgün bir bölge olduğunu düşünürüm. Bir zamanlar eksiklik gibi algılanan kitle turizminin cazibe merkezi yerleri arasına girememesi ona bambaşka bir yol açtı.
#Müge AkgünHürriyet Ankara, “Kuşaktan Kuşağa Ankara Hikâyeleri” ile siz okurlarımızı nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor. İlk olarak, 1950’lerden günümüze kadar ulaşan, üç kuşağın da (dede-çocuk-torun) bir arada bulunduğu Ulus’taki Ruşen Pastaneleri’ne konuk olduk.
#Aziz DevrimciŞef Ömer Bozyap’la yaz başında Galata Port’ta düzenlenen bir etkinlik sırasında tanışmıştım. Sirkeci’de bir otelin içinde “Ocak” adlı bir restoranı olduğunu anlatmıştı. Yaz telaşı ve seyahatler bitince aynı ekip buluşma sözü vermiştik. Nihayet hafta başında buluşabildik.
#Müge AkgünAtıksız menü denince aklınıza artan malzemelerden yapılmış zoraki lezzet eşleşmeleri gelmesin. Değerlendirilen her malzemenin tabağa modern teknik ve uygulamalarla yansıması çok önemli. Metro Türkiye’nin Prag’daki gastronomi platformu Makro Akademi’deydim. Hem gıda atıklarıyla mücadeledeki öncü çalışmalarını hem de genç Türk şeflerin aldığı özel eğitimleri inceledim.
#Atıksız MenüTezgâhlardaki rengârenk görüntüsü ve yaz günlerine ilaç gibi gelen ferahlığıyla kalbimizi çalan dondurma 7’den 70’e herkesin sevgilisi... Keçi sütüyle yapılanı, içine salep katılanı, İtalyanı, taze meyveden sorbesi derken çeşitleri saymakla bitmiyor. Biz de en kaliteli malzemeden, en lezzetli dondurmanın peşine düştük; jürimize beğendiği adresleri sorduk.
#DondurmaGalataport’ta mart sonunda açılan, benim ancak geçen hafta gitme fırsatı bulduğum Muutto Tapas Bar kapısından girdiğiniz anda pozitif enerjisiyle insanı sarıp sarmalayan bir yer. İç mimar Erhan Sağır alanı çok iyi değerlendirmiş ve ortaya dekorasyonuyla, açık mutfağıyla ve muhteşem manzarasıyla etkileyici bir mekân çıkmış.
#Müge AkgünKimi 100 yıllık ekşi mayadan yapılıyor, kimi atalık buğday unundan... Hiçbirinde katkı maddesi yok; hepsi bildiğimiz ekmekleri bize unutturacak lezzet ve nitelikte... Jürimiz ‘gerçek ekmek’ denilen ekşi mayalı ekmeklerin en iyilerini bulabileceğimiz adresleri seçti.
#EkmekZOR olanın peşinden giderek İzmir’de Fransız tatlarıyla kendini kanıtlayan Léone Patisserie&Boulangerie, “Dondurma ben de varım” diyor. Dondurmalarının da en az kruvasanları kadar lezzetli olduğunu söyleyen marka, İzmir’de üç şubeyle faaliyetlerini devam ettiriyor. Léone’nin hem Türk, hem de Fransız kimliği taşıyan bir aile tarafından kurulduğunu dile getiren Yasemin Gürgan Deniz, şöyle devam etti:
#İzmirPüfür püfür esen rüzgârda, denizin üzerine düşen renkleriyle günbatımını izlerken eşsiz lezzetlerin tadını çıkarmak... Karanlıkta bize göz kırpan ayın ve kentin ışıklarının altında bir akşam geçirmek... Yazın şehirde kalanların bir numaralı tercihi teraslar. Yaşadığımız yere bambaşka bir açıdan bakmamızı sağlayacak bu mekânları jürimize sorduk.
#TerasMeslekler denildiğinde akla pek çok alan gelir. Öğretmen, avukat, doktor, mühendis, mimar, hemşire gibi birçok meslek çeşidi bulunmaktadır. Bu yazıda ise mesleklerin İngilizce olarak yazılışını okunuşunu ve anlamlarını öğreneceğiz. Peki İngilizcede meslek ne demek? İngilizcede meslek profession, job anlamlarına gelmektedir. Pek çok kategoriye ayrılan bu kelimeyi sizler için derledik.
#İngilizce Meslekler Yazılışları, Anlamları Ve Okunuşları