GeriSağlık Venüs diyeti ile hem zayıflayın hem güzelleşin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Venüs diyeti ile hem zayıflayın hem güzelleşin

Venüs diyeti ile hem zayıflayın hem güzelleşin

Kısa sürede incelmek hayal değil!

Kısa sürede kilo vermeniz, canlı ve dinç görünmeniz gerekiyorsa Venüs diyeti tam size göre. Beslenme Uzmanı Dr. Nihat Güven, Venüs diyetini ve diyet yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.

Venüs diyetinin birkaç ayda bir tekrarlanmasının kilo kontrolü için çok zorlayıcı olmayan ve etkili bir yöntem. Venüs diyeti; başlangıçta düşük kalorili beslenme düzeninden başlar ve sık sık atıştırma ihtiyacına yol açan insülin direncini kırmaya yönelik çalışır. Genellikle kilo fazlası olanlar 5 kilodan fazlasını vermek isteyeceklerdir. Bu kişiler için iki haftadan sonra daha dengeli ve bir miktar kalori artırarak diyet devam ettirilir. Her gün akşam 18.00- 22.00 saatleri arasında yapılacak 1 saatlik tempolu yürüyüş Venüs diyetinin etkinliğini önemli derecede artırır. Diyet süresince günde en az 2,5 litre su tüketilmelidir.

Diyet yaparken bunlara dikkat edin!

* İşlenmiş gıdalardan uzak durun. Daha çok sizin de evde hazırlayabileceğiniz tarzda hazırlanmış gıdaları tercih edin.

* Gazlı içeceklerden kaçının. Bunların light olanları da çok tercih edilmemelidir.

* Üç ana öğünü muhakkak yiyin. Akşam öğünü geç saate kalacak ise ya erken yiyin. Geç saate kaldığında bir kase çorba+salata ya da bir tabak sebze yiyin.

* Protein tüketiminden fedakarlık yapmayın. Besin piramidine göre yiyeceklerimizin %15-20’si yağlardan %20-25 proteinlerden ve %55-60 karbonhidratlardan oluşmalıdır. Ancak bu gün içinde hareket eden, ağırlık taşıyan insanlar dikkate alınarak oluşturulmuş bir tablodur. Eğer durağan yaşıyor, yani fazla hareket etmiyorsanız; yağlar, karbonhidratlar ve şeker kullanımınız bu oranların altında olmalı ancak proteinden fedakarlık yapmamalısınız, protein vücudun yapı taşıdır.

* Çay-kahve tüketimini azaltın. Çay ve kahve içlerindeki diüretik (sıvı attırıcı maddeler) nedeniyle faydalı sıvı değildir, bunlar sınırlanmalıdır.

* Ana yemek öğünlerinin arasına karbonhidrat (bisküvi, kek, kurabiye, tost, simit gibi şeyler) tüketmeyin. Bu aralara taze meyve ya da kuru meyve koymak son derece faydalıdır.

HEM KALORİSİ DÜŞÜK HEM DE SAĞLIK DEPOSU MEYVE SALATASI TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!

* Her fırsatta hareket edin. Spor salonuna gitmek lüks geliyorsa sokaklar bedava. Bol tempolu yürüyüş tercih edilebilir.

* Kilo verirken kaçamak yiyecekler yedim diye diyetinizi bozmayın, sadece bir sonraki öğün daha az yiyerek diyetinize devam edin. Bilmelisiniz ki vücut arada yapılan kaçakları ya da bol yemeleri hemen kaydetmez ve kiloya dönüştürmez, üst üste kaçak yaparsanız o zaman kilo alırsınız.

* Psikolojik olarak hiçbir zaman diyet yapıyorum diye düşünmeyin. Siz olsa olsa daha önce çok yediğinizin öcünü alıyorsunuz yani çok yemenin karşıtı az yiyorsunuz.

* Kilolu olmaktan bıktıysanız ertelemeyin programı uygulamaya hemen başlayın. Bekledikçe programın başlangıç zamanına karar verme daha zorlaşacaktır. Hemen harekete geçin!

* Geleneksel pişirme ve saklama yöntemlerini uygulayın. Sağlıklı beslenmek için yiyeceklerin sağlıklı şekilde saklanması, hazırlanması, pişirilmesi gerekir. Hazır soslar, tatlandırıcılar ve yiyeceklerin ömrünü uzatan koruyucular içeren ürünlerden uzak durun.

False