GeriSağlık Sahur için örnek menü
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sahur için örnek menü

Sahur için örnek menü

Sahurda ne yenir diye düşünenler için örnek sahur menüsünü biz hazırladık.

Uzmanlar sahursuz tutulan orucun sağlığımız açısından tehlikeli olduğunu her fırsatta belirtiyorlar. Ramazan ayının bu yıl da yaz aylarına denk gelmesi ve oruçlu kalınan sürenin uzun olması nedeniyle sahurun önemi daha da artıyor. Sahurda iftardan kalan yemekler de tüketilebilir ancak akşam tüketilen yemekler sahur için biraz ağır kaçabilir. O nedenle sahurda kahvaltılık hafif ama doyurucu gıdaları tercih etmekte fayda var.

Peki, sahurda ne yemeliyiz?

İşte sizler için hazırladığımız örnek sahur menüsü...


Beyaz peynirli ve yeşil biberli yumurta

Yumurta ve peynir tok tutma özelliği sayesinde sahurda tüketilmesi gereken yiyeceklerin ilk sırasında yer alıyor.

Sahur için örnek menü


Patatesli kanepe 

Patetesi yağda kızarmadığınız sürece sağlıklı bir besindir ve tok tutma özelliği vardır. Bu nedenle sahur için bu enfes patatesli kanepeler iyi bir alternatif olacaktır.

Sahur için örnek menü


Ev yapımı zeytin ezmesi

Uzmanlar sahurda tüketilen 4-5 zeytinin, gün boyu susuzluğu önleyebiliceğini söylüyor. Aşırıya kaçmamak kaydı ile ev yapımı zeytin ezmesi sahur menüleriniz için idela bir seçim alacak. Ancak fazla tüketirseniz içindeki tuz oranı nedeni ile daha fazla susuzluk hissetmenize neden olacaktır.

Sahur için örnek menü


Kahvaltılık salça tarifi

Sahur menülerinize çeşitlilik kazandıracak ve tadına doyamayacağınız, yapımı kolay olan bu tarifi sahur sofralarınızdan eksik edemeyeceksiniz!

Sahur için örnek menü


Ev yapımı buzlu çay

Gün boyu suzuz kalan vücudunuza iyi gelecek ve ertesi gün yaşayacağınız susuzluk hissinizi azaltacak katkısız buzlu çay tarifine bayılacaksınız.

Sahur için örnek menü

False