GeriSağlık Nefes darlığına karşı sarımsak ve zencefil
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nefes darlığına karşı sarımsak ve zencefil

Nefes darlığına karşı sarımsak ve zencefil

Bağışıklığı güçlendirmek için günde 2 gr C vitamini şart!

Nefes darlığı çeken hastalar menülerinden sarımsak ve zencefili eksik etmemeli. Her gün birer saatlik doğa yürüyüşler, pnömokok aşısı ve özel bitki çayları ile bu hastalıkla savaşılabilir.

Dr. Sinan Akkurt'un koah hastalarına önerdiği bitki çayı tarifinde okaliptus yaprağı, toz ekinezya, toz zerdeçal, ısırgan otu yaprağı ve meyan kökünden birer tutam beş dakika kaynatılıyor. Ardından pekmez ve bal ile kişinin şeker hastalığı ya da aşırı kilo problemi var ise kalorisiz doğal bir tatlandırıcı olan stevia bitkisi ile tatlandırılıyor. Bu çayın her gün düzenli olarak tüketilmesi hastanın hem solunumu hem de bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi açısından önemli bir destek olur.

Evde ne gibi önlemler alınabilir?

Bağışıklığı güçlendirmenin vazgeçilmez bir bileşeni olarak günlük 2 gr C vitamini alınmasını önerdi. Öte yandan evde alınabilecek önlemleri sıralayan Dr. Akkurt, hayvan beslenmemesi, özellikle yatak odasında çiçek bulundurulmaması, evin ısısının ılık ve hafif nemli tutulmasını tavsiye etti. Nemli hava sağlamak için soba ya da kalorifer petekleri üzerine su dolu kap yerleştirilmesi yeterli olacaktır. Aynı zamanda bir doğal tıp metodu olan biorezonans metodundan KOAH hastalığının tedavisinde yardımcı tıp metodu olarak yararlanılabilir.

False