GeriSağlık Hangi baharat hangi yemeğe yakışır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hangi baharat hangi yemeğe yakışır?

Hangi baharat hangi yemeğe yakışır?
Abone Olgoogle-news

Verdikleri aromalarla yemeklere tat katan baharatların faydaları... Birçok kültürde olduğu gibi ülkemizde de kullanılan baharatlar, verdikleri aromalarla yemeklerin tadına tat katarlar. Peki, hangi yemeğe hangi baharat daha çok yakışır? İşte bu sorunun cevabını Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger verdi ve baharatların faydalarını da anlattı.


ACI KIRMIZIBİBER:

Hangi baharat hangi yemeğe yakışır

İştah açıcı bir baharattır. Yapılan çalışmalarda metabolizmayı hızlandırıcı özellikte olduğu kanıtlanmıştır. 100 gramı 318 kalori içerir. * Sıcak servis edilen yöre yemeklerine oldukça yakışır. Hem renk hem de acılık vermek için kullanılır.


KARABİBER:

Hangi baharat hangi yemeğe yakışır

Toz olarak tüketilebilir. Taze olanı da yoğun bir koku ve lezzet sunar. 100 gramı 255 kalori içerir. * Baharlı ve acı bir tadı olan karabiber, hemen hemen her türlü yemekte kullanılabilir.


KİMYON:

Hangi baharat hangi yemeğe yakışır

Genel olarak Ortadoğu, Çin, Hint ve Meksika mutfağında kullanılmakla birlikte Türk mutfağında da sıklıkla tercih edilir. Mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Gaz giderici özelliği ile bilinir, bu nedenle gaz yapıcı özellikteki (kuru baklagiller, karnabahar vb. kükürtlü sebzeler) yemeklere ilave edilebilir. 100 gramı 375 kalori içerir. * Köftelere, et yemeklerine ve bazı kuru baklagillerin (nohut, kuru fasulye gibi) bulunduğu yemeklere çok yakışır.

False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle