Kimyon haberleri sayfasında Kimyon hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2250 Kimyon haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Eti kimyon, kekik ve karabiber serperek yiyin, tabakta etinize bol salata ve köz sebzeler eşlik etsin... Biliyorum, bayram tatlısız olmaz! Sütlü tatlıları öneririm ama baklavadan da küçük bir porsiyon olmak şartıyla tüketebilirsiniz elbette... Üzerine de rezene, biberiye ve taze zencefilli bir sindirim çayı içtiniz mi tamamdır!
#BayramLezzetli yemekler yapmanın anahtarı, iyi stoklanmış muazzam bir baharat rafıdır. Bunun yanında, elbette hangi baharatın nerelerde kullanılabileceğini de bilmek gerekir. Herhangi bir baharat, yerinde kullanıldığında, tariflerinizi beklenenden çok daha iyi noktalara ulaştırabilir. Mutfakların olmazsa olmazı baharatları ve onlarla ilgili önemli tüyoları sizin için derledik.
#BaharatPlastik kaplarda, poşetlerde ve nemli ortamlarda saklanan baharatların kısa sürede aflatoksin adı verilen zehirli küf gelişimine neden olabileceğini ve bunun da karaciğer kanserine yol açabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Hakan Karagöl, "Bunun düşük miktarlarda bile tüketilmesi zehirlenmeye yol açar. Çalışmalar, bunun karaciğer kanserine neden olabileceğini ve bağışıklık sistemini düşürebileceğini belirtmektedir." dedi.
#BaharatVerdikleri aromalarla yemeklere tat katan baharatların faydaları... Birçok kültürde olduğu gibi ülkemizde de kullanılan baharatlar, verdikleri aromalarla yemeklerin tadına tat katarlar. Peki, hangi yemeğe hangi baharat daha çok yakışır? İşte bu sorunun cevabını Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger verdi ve baharatların faydalarını da anlattı.
#AcıbiberMutfağımızda yemeklerimize lezzet ve aroma vermek amacıyla kullandığımız bitkilerin ve baharatların birçok faydası bulunuyor. Yapılan çalışmalarda baharatların kanser riskini azaltabileceği, kan yağlarını düzenlediği, kan şekerini düşürücü etki gösterdiği, sindirimi kolaylaştırdığı, antienflamatuar etki gösterebileceği ve kuvvetli antioksidan etkileri olduğu görülmüştür.
#Baharatİçli köfte farklı şekillendirme ve pişirme teknikleriyle hem ülkemizde hem de Orta Doğu'nun pek çok ülkesinde karşımıza çıkan bir lezzet. Mis gibi kıymalı harç yoğurula yoğurula hamur haline getirilmiş bulgurla kaplanıyor ve kimi zaman haşlanarak kimi zaman da kızartılarak pişiriliyor. Ancak bir içli köfte pişirme tekniği var ki tamamen ülkemize özel: Adana'da icat edilen ve mangalda pişen közde içli köfte
#Adana KöfteŞırdan dolması, Adana deyince kebaptan sonra akla gelen ilk meşhur lezzetlerden... Özellikle sakatat sevenlerin vazgeçemediği yemeklerden biri olan şırdan dolması, dikkatli bir temizlik ve doğru pişirme süreciyle hazırlandığında tadı nefis oluyor. Lezzetli pirinç harcı ve baharatların birleşimiyle, Adana usulü şırdan dolması yapmanın püf noktaları ve tarifi...
#Şırdan DolmasıArnavut ciğeri, hem kısa sürede hazırlanması hem de lezzeti nedeniyle mutfaklarımızda sıkça tercih ediliyor. Birkaç püf noktasına dikkat ederek lokantalarda yediğiniz gibi Arnavut ciğeri pişirebilirsiniz. Yanına sumaklı soğan ve kızarmış patates ekleyerek servisi tamamlayabilirsiniz. İşte, tam lezzetinde Arnavut ciğeri yapmanın püf noktaları ve tarifi.
#Arnavut Ciğeri TarifiSoslu tavuk döner, pratik ama doyurucu bir akşam yemeği arayanlar için harika bir alternatif. Sokak lezzetlerinin en sevilenlerinden olan tavuk döneri evde hazırlamak sandığınızdan çok daha kolay. Dışarıda yediklerinize göre çok daha lezzetli ve katkısız bir sonuç için bu tarifi deneyin. Evde soslu tavuk döner yapmanın püf noktaları ve tarifi hemen aşağıda…
#Soslu Tavuk DönerHer yörede farklı şekillerde sunulan babagannuş, yoğurtlu haliyle de en sevilen mezelerden. Zeytinyağı, limon ve sarımsağın uyumu bu mezeye eşsiz bir denge katıyor. Siz de Akdeniz usulü nefis bir babagannuş hazırlamak istiyorsanız, birkaç küçük ayrıntıya dikkat etmeniz yeterli. İşte çok beğeneceğiniz babagannuş tarifi ve püf noktaları...
#Babagannuş TarifiArap köfte, Gaziantep ve çevresi başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu mutfağının köklü yemeklerinden biri. Dışı çıtır, içi yumuşak yapısıyla öne çıkan bu köfte, baharat dengesiyle karakteristik bir lezzet sunar. İnce bulgurun doğru kıvamda yoğrulması ve köftenin dağılmadan pişmesi lezzetin en kritik noktası. Siz de tam kıvamında, dağılmayan Arap köfte yapmak istiyorsanız bu adımları dikkatle uygulayın. Şimdiden afiyet olsun.
#Arap Köfte TarifiFırından çıkan İzmir köftenin kokusu bile iştah açar. Dışı kızarmış, içi yumuşak köfteler, kızarmış patates ve nefis domates sosuyla buluşup bu harika lezzeti ortaya çıkarır. Siz de evinizde kolayca dağılmadan pişen, tam kıvamında köfteler yapabilirsiniz. İşte püf noktaları ile birlikte İzmir köfte tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun.
#İzmir Köfte TarifiÇorbaya bayılan bir millet olarak nedense balık çorbasını sadece balıkçıda hatırlıyoruz. Tam mevsimindeyken balıklara bir de çorba olarak şans vermeye ne dersiniz? Besleyici ve lezzetli balık çorbaları yapmak için biraz cesaret ve yaratıcılık yeter.
#Gülay Barbaros AltanMuhammara, bazı yörelerde acuka olarak da biliniyor. Bu nefis sosu kahvaltılarınızda tercih edebileceğiniz gibi atıştırmalık veya meze olarak da servis edebilirsiniz. Aynı zamanda ana yemeklerinizde, hamur işlerinde tamamlayıcı olarak kullanabilirsiniz. Peki muhammara nasıl yapılır? İşte püf noktaları ile evde pratik muhammara tarifi...
#Muhammara TarifiTürk mutfağında sofraların olmazsa olmazı pirinç pilavı, sade haliyle bile yemeklere eşlik eden en temel lezzetlerden biri. Kusursuz pilav yapmak; pirincin cinsini doğru seçmekten, su oranını dengelemeye kadar dikkat ve özen istiyor. Lapa olmadan tane tane dökülen bir pilav için pirinç iyi yıkanmalı, kavurma süresi doğru ayarlanmalı, dinlendirme aşaması atlanmamalı....
#Pirinç PilavıKahvaltı sofralarının vazgeçilmezi, mangal keyfinin başrolü olan sucuk, aslında evde kolayca hazırlanabilen geleneksel bir lezzet. Marketlerdeki katkı maddeli ürünlere alternatif olarak, tamamen doğal malzemelerle evde hazırlanan sucuk, kıvamı, baharat dengesi ve dinlendirme süresiyle fark yaratıyor. Üstelik ev yapımı sucuk, içeriğini tamamen sizin belirlemenize olanak tanıyor.
#Evde Sucuk YapımıKokoreç, Türk sokak mutfağının en karakteristik ve en çok tercih edilen lezzetlerinden biri. Kökeni eskilere dayanıp kuzu bağırsağı ve kelle çevresi yağının ustalıkla sarılıp pişirilmesiyle hazırlanıyor. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz kokorecin sadece yapılış aşamalarına dikkat ederek çıkan lezzetli sonuca şaşıracaksanız. Dışarıda yediğiniz kokoreçleri aratmayacak kokoreç tarifi ve püf noktaları...
#Evde Kokoreç YapımıKaradeniz mutfağının en köklü yemeklerinden biri olan karalahana sarması, yapılışı kolay gibi görünse de gerçek lezzetini yakalamak incelik isteyen tariflerden biri. Yaprakların haşlanmasından sarmanın sıkılığına kadar her adımda dikkat edilmesi gereken küçük detayları bulunuyor. Karadeniz mutfağının simgesi karalahana sarması, doğru tekniklerle hazırlandığında hem hafif hem de doyurucu bir lezzet sunuyor.
#Karadeniz MutfağıAcı, dünyanın her köşesinde aynı duyguyu uyandırıyor; enerji, sıcaklık ve canlılık. Aynı zamanda mutfakta sadece bir tat değil, mutfağın karakteristik özelliklerine de yansıyor. Bugün Tayland’dan Meksika’ya, Türkiye’den Hindistan’a kadar birçok ülkenin mutfağında 'acı', yemeklerin kalbinde ve ülkelerin kültürel kimliğinde yer alıyor.
#Acılı YemeklerKırmızı pancar, hem kök sebze hem de yapraklarıyla sofraya dahil olan, besin değeri yüksek bir gıda. Anadolu mutfağında özellikle turşusuyla bilinse de, aslında çorbadan salataya, et yemeklerinden tatlılara kadar geniş bir kullanım alanına sahip.
#Kırmızı Pancar TarifleriGünün koşturmacasında çoğu zaman elimizin ilk gittiği şey paketli atıştırmalıklar oluyor. Oysa küçük hazırlıklarla çok daha sağlıklı, doyurucu ve keyifli seçenekler oluşturmak mümkün. Hem okul çantasında hem de ofis masasında yer açabileceğiniz bazı pratik tavsiyelerim var.
#Berrin Yiğitİngilizce dersinin konularından biri de give a short description of a process (bir tarifi işlem basamaklarına göre anlatma) konusudur. Give a short description of a process (bir tarifi işlem basamaklarına göre anlatma) nedir? İşte 8. Sınıf İngilizce give a short description of a process (bir tarifi işlem basamaklarına göre anlatma) konu anlatımı.
#8. Sınıf İngilizce Give A Short Description Of A ProcessMercimek köftesi sevmeyen var mı? Olabileceğine ihtimal vermiyoruz. Pratikliğiyle, besleyiciliğiyle gün tabaklarından okul beslenmelerine her yerde kendine yer bulabilen mercimek köftesini bir de bizim tarifimizle denemeye ne dersiniz? Cevabınız 'evet'se sizi hemen aşağı alalım...
#LezizzPastırma Orta Asya’da yaşayan atalarımızın at üzerinde geçirdikleri uzun süreler boyunca yanlarında taşıdıkları etlerin bozulmasını önlemek için yaptıkları koruma işlemleri sonucu ortaya çıkmış bir lezzet. Hatta pastırma kelimesinin kökü olan ‘bastırma’nın etlerin atların eyerleri altında bastırılarak saklanmasıyla ilgili olduğu da söyleniyor. Peki bu has öz Türk yiyeceğini, evinizde yapmayı hiç düşünmüş müydünüz? İşte tuzuyla çemeniyle tadına doyum olmayan bir pastırma tarifi ve pastırma yapımının püf noktaları…
#PastırmaGeleneksel beslenme alışkanlıklarımızın, sağlıklı gıdalar ve doğru pişirme teknikleriyle adeta "koruyucu hekimlik" yaptığına dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Ekin Sayer, "Turşu gibi fermente gıdalar bağışıklık sistemini güçlendirir. Tarçın kan şekerini düzenler, kekik antibakteriyel, sumak ise güçlü antioksidandır" dedi.
#Fermente GıdalarYazın ‘Bugün ne pişirsem’ diye düşününce akla ilk gelenlerden biri de çeşit çeşit kızartmalar olur. Michelin Rehberi’ne Bib Gourmand ödülüyle giren Beğendik Abi’nin kurucusu ve şefi Handan Kaygusuzer’den hem en sevilen hem de daha az bilinen kızartma tarifleri aldık. Soslarla lezzetlendirip yanında bir makarna veya salatayla lezzet şölenine dönüştürebilirsiniz.
#Burçin ÖztınazBaharatlar dünyanın her yerinde yemeklere lezzet katan en önemli unsurlar. Üstelik Osmanlı İmparatorluğu'nun konumu nedeniyle, mutfak kültürümüzde geçmişten bugüne yer etmiş birçok farklı baharat bulunuyor. Günümüzde de tariflerde bu baharatlar sık sık karşımıza çıkabiliyor. Ancak bazen tek bir yemek için özel bir baharat satın alıp kalanını kullanmadan atıyor ya da "Değmez" deyip o baharatı tariften çıkararak lezzetten ödün veriyoruz. Bu durumlarla başa çıkmak için çok işinize yarayacak bir rehber hazırladık sizin için. Bu rehber sayesinde artık siz de baharatları birbirlerinin yerine dönüşümlü kullanabileceksiniz. İşte eksik baharatları kolayca telafi etmenizi sağlayacak baharat kombinasyonları...
#BaharatlarSevgili lezzetsever dostlarım; bu hafta sizi yine Hatay’a doğru bir yolculuğa çıkarıp, İskenderun’un o enfes mezelerinin olduğu sofralara davet etmek istiyorum. Hatay’da ister bir restorana gidin ister bir evin sofrasına konuk olun, daha yemekler masaya gelmeden sıcacık, henüz dumanı üzerinde olan özel ekmeğiyle birlikte Hatay mezeleri gelir masaya. “Daha ne yiyeceğiz?” diye düşünmeden mezeler adeta bir görsel şölen yaşatır. Bu mezelerin başında da tabii ki cevizli biber ezmesi gelir. Yine Hatay mutfağına ait olan muhammara ile çok benzerlik gösteren cevizli biber ezmesi, muhammaranın aksine içine ekmek konulmadan hazırlanıyor. Türkiye’nin batısında ise acuka olarak adlandırılıyor.
#Cevizli Biber

























