GeriDoğum Doğum sonrası kilolarınızdan kolayca kurtulun
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Doğum sonrası kilolarınızdan kolayca kurtulun

Doğum sonrası kilolarınızdan kolayca kurtulun

Endişelenmeyin, hamilelikte aldığınız kiloları kolayca verebilirsiniz!

Dünyanın en güzel duygusu olan anneliği tattınız. Ancak bir sorunumuz var: kilolar. Endişelenecek bir durum yok, aldığınız kiloları rahatlıkla verebilmek mümkün.

Doğum sonrası kilo vermek, hamilelik dönemiyle başlıyor. Jinekoloğunuzun kontrolünde, onun verdiği diyet ve spor listesiyle hamilelik dönemini atlatırsanız, sonrasında kilo verme işi çok kolaylaşıyor. Eğer bebek emzirmeye devam ediyorsanız, kendinizi asla aç bırakmamalısınız, sütünüzün kesilme riski olabilir.

Sağlık için normal doğumdan 1 ay sonra, sezaryen doğumdan 3 ay sonra gerçek anlamda spor yapılmaya başlanabilir. Ancak bu hiç spor yapamayacağınız anlamına gelmiyor. Ufak esneme, egzersiz hareketleri ya da bebeğinizle birlikte çıktığınız uzun yürüyüşler hamilelik sonrası ilk dönemi atlatmak için ideal.

Yediklerinize dikkat ederseniz, kilo vermeye başlayacaksınız. Mutlaka 3 ana 3 ara öğün yapın ve kendinizi hamur işleri, kızartmalar ya da aburcuburlardan uzak tutun. Meyve sebze tüketimine ağırlık verin, mümkünse beyaz ekmek yerine tahıllı ekmeklerden tercih edin ve bol su için.

AY AY BEBEK GELİŞİMİ

False