GeriSağlık Diyet yapanların ramazan rehberi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Diyet yapanların ramazan rehberi

Diyet yapanların ramazan rehberi

İftarda kalori değeri ve yağ oranı düşük gıdaları tercih edin!

Her günün ziyafet mantığıyla hazırlanan sofralarda geçtiği ramazan ayındayız. Eğer ramazan öncesinde diyet yapıyor ve bu ayda da diyete devam edeceğim diyorsanız Beslenme Uzmanı Elif Karacanoğlu’nun tavsiyelerini bir kenara not edin.

Sofraların bolluğuna dayanmak zaten yeterince zorken bir de diyet yapıyorsanız durum daha da zorlaşabilir. Sofranın bereketinin giderek arttığı ramazan ayında, diyet yapanların bu sofraların cazibesine nasıl dayanabileceğini Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu anlattı.

RAMAZANDA DİYET YAPANLAR İÇİN ÖNERİLER


  • Yaklaşık 15 saat aç kalacağınız ve öğün sayınız ikiye düşeceği için mutlaka sahura kalın.
  • Bol su içmeye özen gösterin.
  • İftarda kalori değeri ve yağ oranı düşük gıdaları tercih edin.

Diyet yapanların ramazan rehberi


  • Sahurda tam tahıllı ekmek, haşlanmış yumurta, süt, peynir, zeytin, ceviz, meyve, açık çay ve bol su tüketin.
  • Kepekli ekmekten yapılan bir tost ya da bir kase çorba da tüketebilirsiniz.
  • İftarda ise sofraya oturulduğu an bir anda yemek yerine çorba ve tam tahıllı ekmek tüketmeye özen gösterin.

Diyet yapanların ramazan rehberi


  • Çorba ve tam tahılı ekmekten yaklaşık 20 dakika sonra az yağlı et, balık, tavuk, etli sebze yemeğiyle birlikte salata, yoğurt tüketebilirsiniz.
  • Yemekten yaklaşık 2 saat sonra da bir ara öğün yaparak posa için meyve tüketin.
  • Tatlısız olmuyor diyorsanız şerbetli tatlılar yerine dondurma ve güllaç gibi hafif sütlü tatlılar yiyin.
  • Vücut gün boyu susuz kaldığı için en az 2 litre (10 su bardağı) su içmeye özen gösterin.

Diyet yapanların ramazan rehberi

False