GeriSağlık Deviasyon, Bir Türlü Uyutmuyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Deviasyon, Bir Türlü Uyutmuyor

Deviasyon, Bir Türlü Uyutmuyor

Deviasyon, uyutmamasının yanı sıra cinsel yaşamı da olumsuz etkiliyor.

Burundan nefes alma problemi, toplumumuzda her kırk kişiden birinde görülüyor. Bu da ne yazık ki yaşam kalitesini oldukça olumsuz yönde etkiliyor. Tedavisinin, yaşattığı sorunlara değmeyecek kadar kolay olan “deviasyonu” gelin, yakından inceleyelim.

Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Hamdi Önay, deviasyonu olan kişinin; uyanırken, koşarken, yürürken, düşünürken, cinsellikte ve uykuda verimsiz ve yetersiz bir insan olduğunu vurguluyor.

Burundaki anatomik yapının bozuk oluşu bu sorunun temeli. Keza burun etlerinin büyük oluşunun da burundan nefes almayı etkileyen fonksiyonel ve anotomik bozuklukların başında geldiği biliniyor.

Kibar Estetik Cerrahi ile Tampona Son!

Deviasyon problemini, damarlara zarar vermeden ameliyat sırasındaki kanamayı en aza indirgemek amacı ile kullanılan kibar estetik cerrahi tekniği sayesinde önlemek mümkün. Böylece ameliyat sonrasında hastalar ağrı duymuyor, gözlerinin altı ve burun çevresi morarmıyor.

Hastalar, ameliyattan 4 saat sonra ayağa kalkıyor ve 10 saat içerisinde günlük işlerini yapar duruma geliyor. 48 saat gibi bir sürede iş hayatına dönmesi rahatlıkla mümkün oluyor.
Günümüzde endeskopik cerrahi ve kibar mikro cerrahinin burunda kullanılması büyük alçı ihtiyacını ve burun içine konan tampon ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Sadece küçük bir plastik alçı, burun üzerine konuluyor ve böylece tampona bile bazen ihtiyaç duyulmuyor.

Deviasyon Bireylerin Cinsel Yaşamını Olumsuz Etkiliyor

Ameliyat sonrasında hastaya garanti edilen şey, burundan rahat nefes alacağıdır. Bir hastanın yorumuna bakacak olursak: Eşiyle birlikte uyurken, cinsellik sırasında ve yemek yerken garip sesler çıkardığı için sık sık kavga ettikleri ve deviasyon ameliyatı sonrası adeta yirmili yaşlara döndüğü yönünde.

Burundan nefes alamamanın yol açtığı onlarca neden, göz önünde bulundurulduğunda bu problemin ciddiyetinin hastaya anlatılmasının önemi büyüktür.

False