Balığın yanında sarımsak tüketin
Bu yiyecekler birlikte tüketildiğinde daha yararlı!
Bazı yiyeceklerin birlikte yenildiklerinde birbirlerinin besleyici özelliğini artırdığı belirtildi. Amerikan haber sitesi Daily Beast yapılan araştırmalar ve uzmanların tavsiyelerinden yola çıkarak, birlikte yenilmesi gereken gıdaları sıraladı.
* Ispanak-pancar
Ispanakta bulunan demir; pancar, biber gibi yiyeceklerdeki C vitaminiyle birleştiğinde bağırsaklarda daha iyi emiliyor.
* Domates-zeytinyağı
Domateste bulunan ve kalp-damar hastalıklarıyla bazı kanser türlerine yakalanma riskini azaltan likopen maddesi, yağda çözülüyor.
* Biftek-havuç
Havuçtaki A vitamini, bir protein eşliğinde daha iyi emiliyor.
* Yeşil çay-limon
Yeşil çay limonla içildiğinde, antioksidanların etkisi 13 kat artıyor.
* Sarımsak-balık
Kolesterolü düşüren balık yağı ile kalbi koruyan sarımsak bir araya gelince enfeksiyon giderici etki gösteriyor.
* Kırmızı et-biberiye
Ette bulunan ve yaşlanma etkilerine yol açan serbest radikaller, biberiyedeki asitlerle birleşince etkisiz hale geliyor.
* Portakal suyu-yulaf ezmesi
Her ikisi de kalp krizini önlemeye ve damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olurken, bir araya geldiklerinde bu etkileri iki katına çıkıyor.
* Elma-kırmızı şarap
Antioksidan özelliğiyle kansere karşı koruyucu flavonoidler içeren elma ve kırmızı şarap birlikte tüketildiğinde kanın pıhtılaşmasını önleyip kalp-damar sistemini koruyor.
* Yabanmersini-üzüm
Her ikisi de antioksidan deposu olan bu meyveler birlikte yenildiğinde bu özellikleri daha da güçleniyor.
* Sert kabuklu yemişler çekirdekle tüketilmeli.
Milliyet