Omega 3 haberleri sayfasında Omega 3 hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4692 Omega 3 haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sözü fazla uzatmadan, daha doğrusu iyi hayat ustası, bilge insan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in deyimiyle “lafı sündürmeden” başlıktaki sorunun yanıtını hemen, hem de açık ve net bir şekilde verebilirim: Her hücre, her doku, her organ gibi beynimiz de yaşlanmadan nasibini az ya da çok ama mutlaka alır.
#Beyin YaşlanmasıBeslenme Uzmanı ve Diyetisyen Gediz Doğay Us, İngiltere Chester Üniversitesi’nde yaptığı araştırma ile Omega-3’ün kalp krizi ve inmeye neden olduğu için ‘kötünün kötüsü’ diye adlandırılan küçük tanecikli kötü kolesterolü tedavi ettiğini ortaya çıkardı.
#Omega-3Omega 3’ü balık alerjisi olanlar, kan ilacı kullanan ve kronik rahatsızlıkları olan kişiler kullanamaz. Kan sulandırıcı etkisinden dolayı ameliyat öncesinde ve ameliyat sonrasında kullanılması tavsiye edilmez. Hamilelerin ise doktor tavsiyesi ile tüketmesi gerekmektedir. Omega 3 kimler kullanamaz, yiyemez, Omega 3’ün yan etkileri ve zararları hakkında detayları derledik.
#Omega 3Çocuklar için doktorların en çok önerdiği gıda takviyelerinin başında balık yağları geliyor. Peki neden balık yağı bu kadar önemli? Çocuğunuzun gelişimi için nasıl faydaları var? Bu soruları yanıtlayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Aydemir, bir yaşından itibaren önerilen sıvı balık yağlarını düzenli kullanmanın çocukların sağlıklı gelişimi üzerine faydaları hakkında bilgiler verdi.
#Omega-3Omega 3 tüketiminin insan sağlığı açısından sağladığı birçok farklı faydanın olduğu söylenebilir. Omega 3 belirli besinlerin içerisinde bulunmaktadır. Bu durumda omega 3 tüketiminin kilo aldırıp aldırmayacağı öğrenilmek istenmektedir. Omega 3 kilo aldırır mı verdirir mi? Omega 3 kilo almaya ya da vermeye yardımcı olur mu ve kullanım alanlarını tüm detayları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamÇocukların bağışıklık sistemini Kovid 19 virüsüne ve üst solunum yolu hastalıklarına karşı güçlü tutmanın önemine değinen Mikrobiyolog ve Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, “Özellikle morina balığının karaciğerinden elde edilen Morina Balığı Karaciğer Yağı (Cod Liver Oil) formundaki sıvı balık yağlarında EPA DHA oranı yüksek. Hem de balıktan gelen doğal D ve A vitaminleri çocukların bağışıklık sistemi için kalkan görevi görüyor. Oslo Üniversitesi’nde 70 bin katılımcıyla gerçekleştirilen bilimsel çalışma, düzenli Morina Balık Yağı kullanan kişilerin Kovid-19 virüsüne karşı daha dirençli olduğunu ortaya koydu” dedi.
#KoronavirüsOmega 3, hücrelerimizi çevreleyen hücre zarının yapısında bulunan fakat vücutta üretilemeyen yağ asitlerinden oluşur. Bu yağlar, vücudumuzda belli oranda bulunmazsa hücre zarı geçirgenliği bozulur ve ihtiyacımız olan vitaminler, mineraller, proteinler ve hatta oksijen, yeterli düzeyde hücre içine giremez. Dolayısıyla kalp, beyin, kas ve iskelet sistemi, göz, cilt ve ruh sağlığımız için omega 3 alımına çok dikkat etmeliyiz.
#OmegaKarpal tünel sendromu (KTS), kol sinirinin el bileğinde adını aldığı karpal tünelden geçerken çevre kılıf tarafından sıkışmasıyla ortaya çıktığını belirten uzmanlar, sendromun, sinir sıkışmaları içinde en sık görülen rahatsızlık olduğunu söyledi. Nöroloji Uzmanı Dr. Duygu Aygün, geceleri hastayı uykudan uyandıran karpal tünel sendromunun (KTS) omega-3 yağ asidi yönünden zengin gıdalarla önlenebileceğini söyledi.
#Karpal Tünel SendromuBalık yağı kilo aldırmamakla birlikte, kilo kaybına yardımcı olabilen sağlıklı bir takviye olarak bilinir. Balık yağı, omega-3 yağ asitleri EPA (eikosapentaenoik asit) ve DHA (dokosahekzaenoik asit) içerir. Bu yağ asitleri vücut için önemli besin maddeleridir ve bir dizi sağlık faydası sağlar. İşte, balık yağı hakkında merak edilen detaylar
#Balık YağıBazı besinler kanser hücrelerini vücuttan uzaklaştırma konusunda vücudun iç dinamiklerine daha fazla destek veriyor. Pek çok uzman ise ölçüyü kaçırmadan bu besinlere sofranızda yer açmanız gerektiği konusunda uyarıyor. Peki kansere meydan okuyan besinler hangileri? Ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? İşte detaylar…
#SağlıkYaşlanma doğal bir süreçtir, ancak bazı basit yaşam tarzı değişiklikleri yaparak yaşınızdan daha genç görünmek mümkündür. Aşağıda, yaşlanma belirtilerini geciktirmeye ve cildinizin daha sağlıklı ve canlı görünmesine yardımcı olacak 5 şeyden bahsedeceğiz. Her bir maddeyi daha ayrıntılı olarak inceleyelim.
#CiltGünümüzde birbirinden farklı balık türleri bulunmaktadır. Özellikle balıkların avlanma şekilleri ve tüketim yöntemleri çok merak ediliyor. Panga Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Asya Kedi balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Uskumru balığı, Uskumrugiller ailesinin bir üyesidir. Sırtta aşağı doğru inen açık ya da koyu yeşilimsi mavi, üzerinde ise, lekeli bantlar bulunur. Bazı balık türleri ile sık sık karıştırılan uskumru balığı, yüksek oranda omega-3 olarak da bilinen balık yağı içeren türleri vardır. Uskumru balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Bilinen birçok farklı balık türü bulunmaktadır. Her balık ise kendine özgü bir takım özelliklere sahip olarak bilinmektedir. Sevilerek tüketilen balıklar arasında lagos balığı da yer almaktadır. Lagos balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Lagos balığı faydaları ve özellikleri nelerdir? Lagos balığı ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
Deniz ürünlerinin besin değeri bakımından yaşamımızdaki yeri büyüktür. Özellikle de balık tüketimi bazı vitamin, mineral ve besinlerin insan vücuduna alınmasında katkısı eşsizdir. Bu sebepten dolayı balık besini tüketimine önem verilmektedir. Sular o kadar geniş alanlardan oluşmakta ki içerisinde birbirinden farklı canlıyı barındırmaktadır. Bu canlılardan bazılarını süs balığı olarak akvaryumlarda beslesek de bazılarını yiyecek olarak tüketmekteyiz. Melanur balığı nedir, nasıl pişirilir, faydaları nelerdir, zararı var mıdır, özellikleri nelerdir, eti yenir mi, besin değerleri nedir, türleri var mıdır detayları ile derledik.
Yemek yapmak önemli bir bilgi birikimi gerektirir. Özellikle balık pişirilirken tüm tekniklerin ve püf noktaları bilinmelidir. Turna balığının nasıl pişirildiği de bilinmelidir. Turna balığı nasıl pişirilir? Turna balığı tavada ve fırında nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#TurnaBalıkların birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Özellikleri nedeni ile ön plana çıkan ton balığının besin değeri çok yüksektir. Ton Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Ton balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Deniz ürünleri günümüzde sevilerek tüketilmektedir. Deniz ürünlerinin pişirilmesi de çok fazla dikkat gerektirir. Karides pişirmek isteyen kişiler mutlaka karidesleri temizlemeliler. Karidesin nasıl temizleneceği ise merak uyandırır. Karides nasıl temizlenir? Dondurulmuş, küçük karides nasıl pişirilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KaridesHardal aslen bir bitkidir. Turpgiller familyasından olan bu bitki acı ve aynı zamanda keskin bir tada sahiptir. Hardal ek malzeme olarak iki farklı şekilde kullanılır. Birincisi tohumların sos yapılmasıdır, ikincisi ise baharat karışımlarına eklenmesidir. Birden fazla çeşidi bulunan hardalın, çeşitlerine göre tatları değişmektedir. Peki, yemek yaparken hardalı nasıl kullanmalıyız? İşte bu konu hakkında tüm merak edilenleri bu yazımızda anlatacağız...
#HardalBalıkların kendine has özellikleri bulunmaktadır. Özellikle balık tüketileceği zaman balık ile ilgili her türlü detayların bilinmesi gerekmektedir. Gelincik balığı da orijinal balıklardan bir tanesidir. Gelincik Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Gelincik balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Sağlıklı beslenmeye önem veren kişilerin tercih ettiği besin türlerinden biri de balık çeşitleri olmaktadır. Balıklar içerdikleri zengin omega 3 sayesinde sıklıkla tüketilmesi gereken yiyeceklerden biri olarak belirtilmektedir. Son zamanlarda uzmanların tüketilmesini özellikle tavsiye ettiği balıklar vücudu birçok hastalığa karşı korumaktadır. Tirsi balığı da bir balık türü olarak insanlar tarafından sevilerek tüketilmektedir. Peki, Tirsi balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Tirsi balığının faydaları ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.
Günlük hayatta ton balığı olarak bildiğimiz Orkinoslar sürü halinde gezer. Bu balıklar, kendilerinden küçük balıkları yer ve çok hızlı bir şekilde yüzerler. Hazırlanması ve pişirmesi çok kolay olan orkinos balığının da lezzeti çok beğeniliyor. Orkinos Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
“Parmak çıtlatmak eklemlerinize zarar verir, kolajen takviyeleri ile eklemler güçlendirilir, menopoz döneminde mutlaka eklem ağrısı çekilir, soğuk hava romatizmayı tetikler…” Eklemlerimiz ile ilgili böyle cümleleri duyuyoruz ama hangisi doğru hangisi gerçek pek sorgulamıyoruz. İşte eklemlerimizle ilgili bildiğimiz 8 hurafe ve bilim ışığındaki gerçekler…
#SağlıkGünlük yaşamımızın yoğun akışına kapılıp birçok ihtiyacımızı göz ardı edebiliyoruz. Enerjik bir bedene ve dinamik bir zihne sahip olmak istiyoruz ama iş hayatında kendimizi bazen gereğinden fazla yorabiliyoruz. Mevsim de kış olunca çok daha kolay tükenmişlik hissi yaşıyoruz. Oysa rutinimize bazı alışkanlıkları dahil ederek enerjimizi koruyabiliriz.
#Melis YILMAZAkdeniz diyeti, uzun zamandır dünyanın en sağlıklı beslenme planı olarak tanımlanıyor. Bu diyetin kilo kaybı, kalp hastalığı riskinin azalması ve demansın önlenmesinde etkili olduğuna dair onlarca araştırma bulunuyor. Fakat bilim insanları yaptıkları araştırmada Akdeniz diyetini tahtından edecek yeni bir beslenme şekli üzerinden duruyor: Atlantik diyeti... Peki Atlantik diyeti hangi artıları sağlıyor? Nasıl bir beslenme şeklini savunuyor? Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Berna Arslan, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkVücutta gerçekleşen oksidasyon süreci, serbest radikal adı verilen zararlı moleküllerin üretilmesine neden olabilir. Bu serbest radikaller, hücresel hasara ve yaşlanmaya katkıda bulunabilirler. Antioksidanlar, serbest radikallerle savaşarak oksidatif stresi azaltabilir ve cildinizi gençleştirebilir. Bu nedenle, antioksidan açısından zengin gıdalar tüketmek ve günlük yaşamınızda antioksidan bakımından zengin ürünler kullanmak önemlidir.
#Cilt