Balık yağı kilo aldırır mı? Balık yağı kullanımı kilo yapıyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Balık yağı kilo aldırır mı Balık yağı kullanımı kilo yapıyor mu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2024 13:00

Balık yağı kilo aldırmamakla birlikte, kilo kaybına yardımcı olabilen sağlıklı bir takviye olarak bilinir. Balık yağı, omega-3 yağ asitleri EPA (eikosapentaenoik asit) ve DHA (dokosahekzaenoik asit) içerir. Bu yağ asitleri vücut için önemli besin maddeleridir ve bir dizi sağlık faydası sağlar. İşte, balık yağı hakkında merak edilen detaylar

Haberin Devamı

Balık yağının içerisinde bulunan Omega-3 yağ asitleri, kalp sağlığını destekler, iltihaplanmayı azaltır, beyin fonksiyonunu geliştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca, kilo kaybı ve kilo kontrolünde de rol oynayabilirler. Omega-3 yağ asitleri, metabolizmayı hızlandırabilir, yağ yakımını artırabilir ve iştahı kontrol altında tutmaya yardımcı olabilir.

BALIK YAĞI KİLO ALDIRIR MI?

Balık yağı, doğru kullanıldığı takdirde sağlık üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Beyin için katkıları fazladır. Zekâ gelişimi ve bağışıklık sistemi için oldukça önemli bir besin değeridir. Balık yağı tüketimi yüksek tansiyon hastalarına, dikkat eksikliği yaşayan kişilere, astım hastası olanlara, damar sertliği sorunu yaşan kişilere önerilir. Bu nedenle günlük beslenme programı içerisinde yer verilmesi gerekir.

Haberin Devamı

Balık yağının içeriğindeki besin değeri, balık tüketilerek alınabileceği gibi ceviz, ay çekirdeği ve keten tohumu gibi gıdalardan da alınabilir. Aynı zamanda hap ve şurup şeklinde de vücuda takviye edilebilir. Yalnız bu ek takviyelerin kilo almak amacıyla kullanımı doğru değildir. Çünkü bu kapsüllerin içerdiği balık yağı oranı vücuda kilo aldıracak kadar yüksek oranda enerji sağlamaz.

BALIK YAĞI TOKLUK HİSSİ YARATIYOR

Yapılan araştırmalar sonucunda balık yağının beyindeki iştah sinyallerini azalttığı tespit edilmiştir. Bunun sonucunda kişide tokluk hissi yaratarak acıkmayı geciktirdiği bilinir. Halk arasında genellikle kilo almaya yardımcı olduğu bilinen balık yağının aslında diyet listelerinde kullanımı uygundur. Kilo alabilmemiz ancak harcadığımız enerjiden daha fazlasını aldığımızda mümkün olacaktır. Fakat balık yağı kişiye gereğinden fazla kalori desteği sağlamaz. Bu yüzden balık yağının kilo aldırdığına dair inancımız doğru değildir.

Balık yağı tüketiminde dikkatli olmak önemlidir. İçerisinde civa gibi bazı ağır metaller barındırır. Bu nedenle aşırı tüketimi bazı yan etkilere yol açabilir. İdeal balık yağı tüketimi haftada 2 keredir. Aynı zamanda düzenli olarak balık tüketiyorsanız balık yağı takviyesi almanıza gerek yoktur. Aşırı tüketimi ishal, kaşıntı baş dönmesi gibi yan etkiler gösterebilir. Balık yağı destek olarak alınacak ise hekim kontrolünde olmalıdır.