MENÜ

Gastronomi

Gastronomi ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Gastronomi haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 3.280 Gastronomi haberi bulunmuştur.

Gastronomi Haberleri

Türkiye turizm hedeflerine karavanla ulaşacak

Türkiye turizm hedeflerine "karavanla" ulaşacak

Turizmde yükselişe geçen Türkiye'nin kişi başı gelir hedeflerine ulaşması için gastronomi, kongre ve golf gibi turizm alanlardaki faaliyetler artırılırken, bu hedeflere ulaşılması ve gelirlerin artırılması için karavan ile tatil yapacak yerli ve yabancı turistler büyük potansiyel barındırıyor.

23.03.2019Ekonomi
Şanlıurfanın sadece iki ay tüketilebilen özel lezzeti: Keme kebabı

Şanlıurfa'nın sadece iki ay tüketilebilen özel lezzeti: Keme kebabı

Şanlıurfa'da, ilkbahar yağışlarıyla ortaya çıkan keme mantarından yapılan ve yüksek fiyatına rağmen ilgi gören ‘keme kebabı’ sofraları süslemeye başladı. Keme kebabı, sadece mart ve nisan aylarında tüketilebiliyor.

19.03.2019Seyahat
Mezopotamya yemekleri turistler için pişirilecek

Mezopotamya yemekleri turistler için pişirilecek

Harran Gastronomi Merkezi'nde, Mezopotamya'ya ait tarihi yemekler yerli ve yabancı turistler için pişirilecek. Merkez sayesinde konuklar unutulmaya yüz tutmuş yemeklerimizi tatma imkanı bulunacak.

18.03.2019Yemek Kültürü
Komşu komşunun mutfağına aç

Komşu komşunun mutfağına aç!

Yakın geçmişin sözlü yasası “Tabağı boş göndermek olmaz”, artık dünyada anlam kazanıyor. 2. Global GastroEkonomi Zirvesi’nde tanıştığımız ‘gastrodiplomasi’ kavramına bu gözle bakmak da mümkün. Kültürlerarası iletişimin yeni aktörlerini uzmanlardan dinledik.

17.03.2019Hürriyet Pazar
Bizi yaza hazırlayacak 75 güzel şey

Bizi yaza hazırlayacak 75 güzel şey

21 Mart’a dört gün kaldı. Yani gün ve gecenin eşitleneceği, sonra da hayatımızda ışığın, karanlıktan daha çok yer tutacağı döneme. Buzlarımız yavaş yavaş çözülecek; kışlık giysilerimizden, kabuklarımızdan çıkacağız ve sıcak günlere hazırlanacağız.Bahar geliyor! Çiçekleriyle, renkleriyle, sesleriyle bizi yaza hazırlayacak bahar... Sadece tabiat mı? Kent hayatı hareketleniyor; sokaklar, semtler, mekânlar şenleniyor; festivaller, konserler, açık havada spor ve yarışlar başlıyor. Sadece biz mi? Doğa uyanıyor, hayvanlar canlanıyor, Anadolu en güzel yeşiline bürünüyor. Sadece Türkiye mi? Seyahat edilecek yerler, keşfedilecek maceralar, tanışılacak yeni insanlar, kültürler de kendilerini bu cümbüşe hazırlıyor.Şimdi uyanma, gerinme ve ciğerlerimizi temiz havayla doldurma vakti.Sadece bedenlerimizi mi? Zihinlerimizi de sanat, yeni fikirler ve yeni umutlarla gençleştirme zamanı.Yaşasın bahar ve kalplerimizi her seferinde aşkla dolduran coşkusu!

17.03.2019Hürriyet Pazar
Gaziantepte hedef 2 milyon turist

Gaziantep'te hedef 2 milyon turist

Gastronomi turizmindeki potansiyelini harekete geçirerek 2018'de 1 milyon turist hedefini tutturan Gaziantep, yeni yılda da 2 milyon turiste ulaşmayı hedefliyor.

14.03.2019Seyahat
Uluslararası Turizm Filmleri

Uluslararası Turizm Filmleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Uluslararası Turizm Filmleri Festivali" 19-21 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

13.03.2019Keyif
Bakan Ersoy açıkladı: Turizmde Rusya’ya özel strateji

Bakan Ersoy açıkladı: Turizmde Rusya’ya özel strateji

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Türkiye’deki birçok organizasyonda Rusya’nın onur konuğu olacağını; Rusya’dan İstanbul’a ek olarak diğer merkezlerden yapılan tarifeli uçak seferlerinde de business class uygulamasına geçeceklerini ve turizm meslek liselerinde Rusça’yı zorunlu lisan kapsamına aldıklarını kaydetti

12.03.2019Ekonomi
Belgradlılar baklava ile katmere hayran kaldı

Belgradlılar baklava ile katmere hayran kaldı

Belgrad'da düzenlenen Uluslararası Gastronomi Festivali'ne Gaziantep mutfağı damgasını vurdu.

11.03.2019Yemek Kültürü
Bahar otlarını yiyebileceğiniz en iyi 10 adres

Bahar otlarını yiyebileceğiniz en iyi 10 adres

Kalbi Ege’de kalanlara...Güneşin yüzünü gösterdiği, yemyeşil otların pazar tezgâhlarını süslemeye başladığı, yılın en güzel dönemlerinden birindeyiz. Kavurması, haşlaması, etlisi, zeytinyağlısı, sulu yemeği ya da böreği... Sağlıklı ve tadına doyum olmaz onlarca ot yemeğiyle hem masamızı hem de midemizi şenlendirme vaktidir! Aşçı, gurme, gastronomi yazarı, beslenme uzmanı ve gazetecilerden oluşan büyük jüri seçti.

9.03.2019Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu görüntüler dünya kamuoyuna tesir edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu görüntüler dünya kamuoyuna tesir edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Göbeklitepe Ören Yeri Resmi Açılış Töreni'nde katılımcılara hitap etti. Erdoğan, "Vatandaşlarımızın sahip çıkmadığı, devletin destek vermediği, özel sektörün de inisiyatif alıp elini taşın altına koymadığı bir çalışmanın başarıya ulaşma şansı çok zayıftır. Şu anda perdede gördüğümüz gibi bu görüntüler inanıyorum ki dünya kamuoyuna çok ama çok tesir edecek şekilde yansıyacaktır." dedi.

8.03.2019Gündem
İBBden İstanbul için dijital turizm projesi Visit İstanbul

İBB'den İstanbul için dijital turizm projesi 'Visit İstanbul'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürlüğü, İstanbul’u ve değerlerini dijital platformları kullanarak uluslararası boyutta daha iyi tanıtmak amacıyla “Visit İstanbul” projesini hayata geçirdi. Visit İstanbul projesi ile belirlenen hedef ülkelere bir yıl boyunca turizm odaklı projeler hayata geçirilecek. Seyahat fenomenleri İstanbul’da ağırlanacak, tanıtım filmleri yayınlanacak.

8.03.2019Gündem
Antalyanın Alman pazarındaki hedefi 3 milyon

Antalya'nın Alman pazarındaki hedefi 3 milyon

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, Antalya’nın bu yıl Alman turist sayısında 3 milyonu yakalayacağını belirtti.

8.03.2019Ekonomi
Bakan Ersoy: Alman pazarında artış yüzde 58

Bakan Ersoy: Alman pazarında artış yüzde 58

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,Almanya’dan Türkiye’ye yapılan erken rezervasyon oranında yüzde 58’lik artış olduğunu bildirdi.

7.03.2019Ekonomi
Bakan Pakdemirli: Lisanslı depoculuk yatırımlarını artırarak fiyat istikrarını yakalayabiliriz

Bakan Pakdemirli: Lisanslı depoculuk yatırımlarını artırarak fiyat istikrarını yakalayabiliriz

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Tüketiciyi kollamak ve üreticinin zarar görmesini engellemek için lisanslı depoculukla ilgili yatırımları 2-3 kat artırarak fiyat istikrarını yakalayabiliriz. Yarın öbür gün 'şunun fiyatı arttı' dememek için fiyat istikrarını sağlamalıyız" dedi.

6.03.2019Ekonomi
Boyoz lisede ders oldu

Boyoz lisede ders oldu

Türk mutfağını korumak, geliştirmek ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Metro Türkiye tarafından 2011 yılından bu yana proje olarak sürdürülen Coğrafi İşaretli Ürünler, liselerde müfredata girdi.

5.03.2019Eğitim
Dikkat dikkat Bu röportaj aşırı lezzet içerir: Hazer Amani

Dikkat dikkat! Bu röportaj aşırı lezzet içerir: Hazer Amani

Hazer Amani son olarak Master Chef’te buluştuğu geniş kitlelerce ülkemizdeki popüler şefler arasına hızla girdi, yükseldi, dikkatleri üzerine çekti. Kendi restoranında uyguladığı hızlı ama özenli ve lezzetli yemek felsefesiyle tam da üniversitelilerin telinden çalıyor. 114. sayımızın kapağında Hazer Amani’nin mutfağından sesleniyoruz: Dikkat aşırı lezzet içerir!

4.03.2019Kampüs
Bizim yarışmamızda herkes okullu

Bizim yarışmamızda herkes okullu

Yemek yarışması “Lezzet Akademisi”nin sunucusu Sedef İybar ve ilk kez yarışmacılara şef koçluğu yapan Yılmaz Erdoğan’ın kızı Berfin Erdoğan ile bir araya geldik. Yemek ve program üzerine konuştuğumuz ikili, yarışmacıların eğitimli olduğunun altını çizdi.

4.03.2019Magazin
Garsonlar, komiler, yamaklar ve şefler anlatıyor: Dışarıda döner, köfte, lahmacun yemeyin

Garsonlar, komiler, yamaklar ve şefler anlatıyor: Dışarıda döner, köfte, lahmacun yemeyin!

Çalışanların haklarına riayet edilmiyor,hijyen kurallarına uyulmuyor, kötü malzeme kullanılıyor...

3.03.2019Hürriyet Pazar
Gastronomi şehri Antakya’ya lezzet yolculuğu

Gastronomi şehri Antakya’ya lezzet yolculuğu

Ülkemizin lezzet bakımından önde gelen birçok şehrine gittim, harika yöresel yemekler tattım ama UNESCO Gastronomi alanında ‘yaratıcı şehirler’ listesine girmiş olan Hatay’a bir türlü gidememiştim. Ta ki geçtiğimiz hafta sonuna kadar. Aylar öncesinde aldığımız uçak biletiyle uzun zamandır niyetlendiğimiz seyahati gerçekleştirmiş olduk. İşte Antakya’nın damak çatlatan lezzetleri…

3.03.2019Seyahat
Liseli ‘aşçılar’ yarıştı

Liseli ‘aşçılar’ yarıştı

TÜROB'un, MEB ve Gastronometro iş birliğiyle düzenlediği ‘2. Turizm Meslek Liseleri Arası Aşçılık Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Yarışmada birinciliği Küçükçekmece İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kazanırken, Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Kadıköy Mualla Selcanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu.

2.03.2019Eğitim
Çalışan yurdu

Çalışan yurdu

JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, trafikte geçen zamanı azaltmak, verimliliği arttırmak için bölgesel ofislerin kullanma oranlarının artacağını belirterek, “Ayrıca ortak yaşam üniteleri de gelecek. Öğrenci yurtları gibi düşünebilirsiniz. Pazartesi-perşembe çalışan yurdunda kalıp, hafta sonları ailesinin yanına giden çalışanlar olacak” şeklinde konuştu.

2.03.2019Ekonomi
İstanbula sosyal yardım sözü: 3 katına çıkaracağız

İstanbul'a sosyal yardım sözü: 3 katına çıkaracağız

CHP’nin İstanbul büyükşehir belediyesi başkan adayı Ekrem İmamoğlu, “İstanbulluların gıdaya, ulaşıma, eğitime ve suya harcadığı parayı azaltacağız. Sosyal yardımları 3 katına çıkartacağız” dedi.

1.03.2019Gündem
Hoş geldin canım kızım Mavi”

"Hoş geldin canım kızım Mavi”

Oyuncu Burak Demir, bir süredir aşk yaşadığı gastronomi uzmanı sevgilisi Bikem Öğünç ile geçtiğimiz Haziran ayında evlenmişti.

25.02.2019Magazin
Gaziantepin lezzetlerine şiirli destek

Gaziantep'in lezzetlerine şiirli destek

UNESCO'nun gastronomi ve kültürel değerlerini tescillediği şehirlerden Gaziantep'te 40 yıldır aşçılık yapan Mehmet Ali Durak, kente özgü lezzetleri hem pişiriyor hem de onlarla ilgili şiirler yazıyor. Durak, yetkililerden alacağı destekle yemeklerin hikayelerini şiirlerle birleştirdiği kitap hazırlamak istiyor.

25.02.2019Yemek Kültürü
Turizmi kongre büyütür

Turizmi kongre büyütür

Bu yıl 6’ncı kez kongre, toplantı ve etkinlik sektörünü bir araya getiren ‘ACE of MICE Exhibition by Turkish Airlines’ fuarı, İstanbul Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı.

21.02.2019Ekonomi
Yunus Emre Akkor kimdir Osmanlı mutfağı ile tanınıyor

Yunus Emre Akkor kimdir? Osmanlı mutfağı ile tanınıyor

Yunus Emre Akkor, televizyon programları ve basılı medyada yaptığı açıklamalarla araştırılan isimler arasında yer aldı. Osmanlı mutfağı konusunda uzman olan Yunus Emre Akkor, bazı eğitim kurumlarında bu konuda eğitimler vermektedir. Peki, Yunus Emre Akkor kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler

20.02.2019Gündem
Avrupa’nın en büyük fitness şirketi Türkiye pazarına giriyor

Avrupa’nın en büyük fitness şirketi Türkiye pazarına giriyor

Metropol İstanbul'da 4 bin 414 metrekarelik alan kiralayan Alman McFIT, "John Reed Black Label" markasıyla nisan ayından sonra İstanbul'daki sporseverlere hizmet verecek.

17.02.2019Avrupa
30 şirket 6 bin stajyer alacak

30 şirket 6 bin stajyer alacak

Pek çok şirket, staj başvuruları için ilan çıkmaya başladı. Uzun dönem ve yaz dönemi stajları için ağırlıklı olarak şubat-mart-nisan aylarında stajyer başvuruları kabul ediliyor. Başvurular kariyer portallarından, şirketlerin kendi web sitelerinden veya sosyal medya üzerinden yapılıyor. İngilizce bilmek pek çok şirket için olmazsa olmaz kriter. Ayrıca artık şirketlerde 6 aya, 1 yıla yayılan uzun dönemli stajlara daha çok rastlanıyor. 30 şirket 2019 yılında 6 bin 163 öğrenciyi staja alacak. İşte o şirketler.

17.02.2019İK/Yeni Ekonomi
Bu yıl tatile çıkacaklar dikkat Şimdiden artış var...

Bu yıl tatile çıkacaklar dikkat! Şimdiden artış var...

Tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz: 'Son yıllarda Türkiye'de erken rezervasyonlarda ciddi büyüme yaşandı. Türk halkı erken rezervasyonu alışkanlık haline getirmişti. Ancak bu yıl erken rezervasyonlarda artan fiyatlar nedeniyle gerileme var. Erken rezervasyonlarda yerli turistte geçen yıla göre yüzde 10-15 gibi bir düşüş oldu yükselen fiyatlar nedeniyle. Yabancı tatilcilerin erken rezervasyonunda yüzde 25 artış var. Özellikle Alman, İngiliz, İskandinav pazarının çok hareketli olduğunu görüyoruz. Dövizin artması nedeniyle yurt dışına giden yerli turistler rotayı yurt içine çevirdi. İnanılmaz bir patlama var. Aklınıza gelen bütün destinasyonlarda artış var' açıklamasında bulundu.

16.02.2019Ekonomi
Gastronomide tasarım nedir, nasıl yapılır

Gastronomide tasarım nedir, nasıl yapılır?

Tasarım ve gastronomiyi buluşturan etkinlik Food And Travel - GastroWeekend bugün ve yarın Akaretler Sıraevler’de gerçekleşiyor. Yeme-içme ve tasarım tutkunlarını bir araya getiren organizasyonda hafta sonu boyunca workshop ve seminerlerin yanı sıra sergiler ve tasarımcı sofraları olacak.

16.02.2019Hürriyet Cumartesi

Yazar Sonuçları

Fransız mutfağı Fransız Dışişleri Bakanlığı’nın kanatları altında

TÜRKİYE sayıları şükür ki, giderek artmakta olan gastronomi kurumlarının, şeflerin, iş insanlarının desteğiyle Türk Mutfağı’nın tanıtımı için nihayet yol almaya başlamışken dünyanın en ünlü mutfağına sahip Fransa “nasılsa dünya benim mutfağımı tanıyor” diye boş durmuyor.

24.03.2019

Türk mutfağına nasıl sahip çıkılır?

Her alanda olduğu gibi yeme-içme sektöründe de markalar, şirketler farkındalık yaratmak için sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor, festivaller, etkinlikler düzenliyor.

23.03.2019

Tunç Soyer Cumhurbaşkanı ile görüşecek mi?

İNSAN İzmir’de yaşar da bu kente âşık olmaz mı?

20.03.2019

Gastronominin küresel trendlerini Ebru, Gizem, Ayşe izliyor

TURİZM Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) bu yıl ikincisini düzenlediği Global Gastro Ekonomi Zirvesi’nde gastronominin yeni trendleriyle yakından tanıştık.

17.03.2019

Böyle bir ekip fark yaratır

1991 yılında açılan Swissotel The Bosphorus 28 yıldır manzarasıyla, anlayışıyla İstanbul turizmine artı değer katan otellerin başında geliyor.

16.03.2019

San Sebastian ve Toscana İzmir size rakip geliyor

ERTUĞRUL Özkök’ün bıraktığı yerden devam edeyim.

10.03.2019

Yeni Petkim son teknoloji ile donanacak

BP’nin Global Rafinaj ve Pazarlama CEO’su Tufan Erginbilgiç’in yolu hafta içi İstanbul’a düşünce buluştuk BP Türkiye Dış İlişkiler Direktörü Hakan Türker’in de eşlik ettiği buluşmaya giderken Erginbilgiç’in daha önceki açıklamalarına göz attım.

10.03.2019

Gastronominin kadınları oyunu değiştirebilir mi?

Kendimi bildim bileli “Kadınlar Günü” kutlanmayan bir dünya hayal ederim.

9.03.2019

Ahmet Kural 10 ay boyunca ne yaptı?

Bu aldatma, ihanet meseleleri hep kadın üzerinden dönüyor ya çıldıracağım...

9.03.2019

Tunç Soyer: En büyük rüyam Koç’un merkezini İzmir’e taşıtmak

ADALET ve Kalkınma Partisi’nin İzmir adayı Nihat Zeybekci ile Urla bağlarında buluşup İzmir seçimini konuşmuştum.Şimdi sıra CHP adayı Tunç Soyer’de... Onunla da İzmir’in en geleneksel sokaklarından biri olan Havra Sokağı’nda restore edilen Küçük Karaosmanoğlu Han’da buluştuk. İşte ikinci İzmir sohbetinde anlattıkları...

5.03.2019

Hasankeyf batıyor Mezopotamya’nın Da Vinci’si yükseliyor

Biliyorum bu yazı Hasankeyf gönüllülerinin gönüllerini kıracak, çok da kızdıracak.

3.03.2019

Ege'nin mart ajandası

Martla beraber kışa veda, bahara selam olsun... Heyecanla beklenen festivaller yolda, Ege’den size müjde olsun...

2.03.2019

Dünyaca ünlü İtalyan şef İzmir’de...

İtalyan mutfağının en önemli temsilcilerinden, Roma’daki 1 Michelin yıldızlı Glass Hostaria’nın sahibi ve şefi Cristina Bowerman, mayıs ayında İzmir-Kesre Koyu’ndaki Club Marvy’nin içinde Buono.Italiano adını verdiği restoranını açıyor.

2.03.2019

Turizm lisesi öğrencisi otelde ders yapacak, maaş da bağlanacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye’deki 11 Turizm Meslek Lisesi’nin koleje dönüştürülmesi projesi çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la protokol imzalarken sordu:

27.02.2019

2. Gastro Ekonomi Zirvesi, sürdürülebilir kalkınma ve gastronomi ilişkisini ele alıyor

TURYİD (Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği) bu yıl İstanbul’da Gastro Ekonomi Zirvesi’nin ikincisini düzenliyor.

24.02.2019

Ambiyans iyi ama ya yemekler? ŞİRAZ MEYHANE

Moda Mühürdar’da benim ölçütlerime göre harika bir ambiyans. İki katlı cici bir ev. Üst katta iki masa. Alt katta üç masa. Yerler ahşap. Duvardaki tablolar iyi seçilmiş. Çalan müzik gürültülü değil ve genel atmosferle çok uyumlu. Ama...

23.02.2019

Sade bir mutfak

46 yıllık bir marka olan Karaca grubunun ikinci kuşağı ve yönetim kurulu üyesi Emre Karaca’nın gastronomi kültürüne ilgisi büyük.

23.02.2019