Gastronomi haberleri sayfasında Gastronomi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6757 Gastronomi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Perşembe günü başlayan Alaçatı Ot Festivali tüm hafta sonu boyunca devam edecek. Biz de tezgâhlara çıkan çeşit çeşit taze otu mutfağında değerlendirmek isteyenler için The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın şefi Hakan Süve ve Ahali Alaçatı’nın koordinatör şefi Altuğ Tezer’den nefis tarifler ve pratik öneriler aldık.
#GİZEM DİNÇBAŞYeniköy’de üç ay önce açılan Lokanta Limu mumla aradığımız o müdavim lokantasının ta kendisi. İster mezelerle doyun, ister ara sıcağından ana yemeğine uzun bir sofra kurun... Öğlenleri şef elinden esnaf yemekleri de sunan mekânın arkasında güzel bir güç birliği var.
#Gaye ŞahinAçıldıklarından bu yana şehirdeki favorim Tatar Salim. Bu sevgimin arkasındaysa dönerin tadını beğenmemin ötesinde, incelikli şeyler yatıyor. Ataşehir ve Kadıköy Çarşı’dan sonra Caddebostan’da yeni açtıkları mekân vesilesiyle kurucusu Korhan Köserecep ile buluştum.
#Ebru ErkeBir hafta arayla seyrettiğim bu filmlerde birbirinden çok farklı iki mutfağı izliyoruz. Buna madalyonun iki tarafı da denebilir. Her iki film de başarılı ve birlikte seyredildiklerinde üst düzey gastronomik denen mutfağın nereden nereye geldiğini çok iyi gösteriyor.
#Vedat MilorBir mutfak yarışması için ‘milli mesele’ demem abartı gelmesin sakın. Takımlarını destekleyen yüzlerce coşkulu taraftar, devletlerinin bu yarışma için yaptığı milyon euro’luk yatırımlar, yarışma alanındaki malzeme dolu kocaman TIR’lar… Geçen hafta finallerine katıldığım Bocuse d’Or izlenimlerimi yazdım.
#Ebru ErkeMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türk mutfağının zengin lezzetlerini koruma ve tanıtma misyonuyla, Meslekî ve teknik ortaöğretim kurumlarında yiyecek ve içecek hizmetleri alanında öğrenim gören öğrenciler arasında "MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması" düzenliyor. Yarışmaya başvurular 2 Nisan’a kadar sürecek.
#MEBJapon mutfağı Türkiye’de de yükselişte. Peki 85 milyon içinde yanlış kesilmiş bir saşimiyi sorgulayabilecek, pirinci kötü olan bir suşiyi geri gönderebilecek, çubukların birbirinden masanın altında ayrılacağını, suşiye soya sos içinde banyo yaptırılmayacağını bilen kaç kişi var?
#Sinan DamgacıoğluSosyal medyada başlayan #fahişyemeğeboykot çağrısı sadece İstanbul’da değil, Antalya’da da karşılık buldu. Birçok sosyal medya kullanıcısı boykotun Antalya’da da yapılması için çağrıda bulunurken, kentin önemli işletmecisinin üye olduğu Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (AGYİD), yapılan boykot çağrısına tepki gösterdi.
#RestoranPerşembe günü başlayan Alaçatı Ot Festivali tüm hafta sonu boyunca devam edecek. Biz de tezgâhlara çıkan çeşit çeşit taze otu mutfağında değerlendirmek isteyenler için The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın şefi Hakan Süve ve Ahali Alaçatı’nın koordinatör şefi Altuğ Tezer’den nefis tarifler ve pratik öneriler aldık.
#GİZEM DİNÇBAŞYeniköy’de üç ay önce açılan Lokanta Limu mumla aradığımız o müdavim lokantasının ta kendisi. İster mezelerle doyun, ister ara sıcağından ana yemeğine uzun bir sofra kurun... Öğlenleri şef elinden esnaf yemekleri de sunan mekânın arkasında güzel bir güç birliği var.
#Gaye ŞahinAçıldıklarından bu yana şehirdeki favorim Tatar Salim. Bu sevgimin arkasındaysa dönerin tadını beğenmemin ötesinde, incelikli şeyler yatıyor. Ataşehir ve Kadıköy Çarşı’dan sonra Caddebostan’da yeni açtıkları mekân vesilesiyle kurucusu Korhan Köserecep ile buluştum.
#Ebru ErkeBir hafta arayla seyrettiğim bu filmlerde birbirinden çok farklı iki mutfağı izliyoruz. Buna madalyonun iki tarafı da denebilir. Her iki film de başarılı ve birlikte seyredildiklerinde üst düzey gastronomik denen mutfağın nereden nereye geldiğini çok iyi gösteriyor.
#Vedat Milorİzmir’de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nda, yöresel lezzetler sergilendi. Ege Bölgesi’nde bulunan 33 liseden yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı yarışmada öğrenciler finallere kalabilmek için yarıştı.
#MEB Mesleki Ve Teknik Eğitim Genel MüdürlüğüPek çok kişi artık eskisi kadar dışarıda yemek yemiyor. Sebep elbette restoranlardaki fiyatlar. Değil mükellef sofralar kurdurmanın, basit bir tabak çorbanın, makarnanın, salatanın fiyatı bile aldı başını gitti. Müşteriler şikâyetçi, restoranlar savunmada… Mekân sahipleri malzeme, işletme, personel ve sabit giderleri sebep gösteriyor. Peki, tüm bunlar her gün biraz daha artan fiyatları açıklamaya yetiyor mu? Gastronomi alanından isimlere sorduk.
#YemekKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni Adana’da düzenlenen etkinlikle başlattı. Bakan Ersoy, “Adana’da bin sanatçı, Türkiye genelinde 40 bin sanatçı katılacak. 8 ayda 7 bine yakın etkinlik gerçekleşecek” dedi.
#Mehmet Nuri ErsoyEkran yolculuğu 6 yaşında “Televizyona çıkmak istiyorum” demesiyle başladı. Sarışın, uzun boylu oyuncu jön rolleriyle tanındı. Şimdi Kanal D’de yayımlanan ‘Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu’ dizisinde canlandırdığı rolle bize büyük bir ters köşe yapıyor. Burak Yörük’le buluşuyoruz; hayatının dönüm noktalarından gastronomi merakına, ilişkisinden kariyerine uzanıyoruz.
#Burak YörükYeni keşfettiğim Ataşehir’deki The Salaş eşim için çok güzel bir sürpriz oldu. Sahibi Hasan Bey (Söğüt) hem mangal ustası hem de etten çok iyi anlıyor. Nazende ise şu sırada sadece İstanbul’da değil, dünyanın önde gelen gastronomi merkezlerinde bile nadir bulunacak lezzette yemekler çıkarıyor. İyice karamelize edilmiş oğlak incikle gelen Bursa kestaneli içpilav, oğlak kokoreç sarma, ağır ağır pişmiş düve kavurma gibi tabakların hepsi de olağanüstü.
#Anadolu YakasıTürkiye turizmde gözüne uzaktan çalışan ‘dijital göçebeleri’ kestirdi. “Sizin için en iyi seçenek” denilerek özel bir tanıtım çalışmasıyla Türkiye’ye davet edilen dijital göçebelere, İstanbul ve Dalaman önerildi. İstanbul için ‘meyhanelere gitmek eşsiz bir yerel deneyim’ denilirken, Dalaman için ‘mavi yengeci tatmayı ihmal etmeyin” tavsiyesinde bulunuldu.
#Kültür Ve Turizm Bakanlığıİzmir Çeşme’nin ilk kadın belediye başkanı olan, teknik direktör Mustafa Denizli’nin kızı Lâl Denizli, “İsmi çok büyük bir babanın kızıyım. Mustafa Denizli’nin ‘babam’ olarak anılması 40 fırın ekmek yememi gerektirecek. Burada bana çok büyük bir misyon düşüyor” dedi.
#İzmirİzmir'in Çeşme ilçesinin ilk kadın belediye başkanı ve teknik direktör Mustafa Denizli’nin kızı Lâl Denizli, "Babamın kızı olarak anılmak öncelikle siyaseten beni rahatsız ediyor ama babam gurur kaynağı çünkü Türkiye'ye çok güzel bir isim bıraktı. Babam futbol konusunda gerçekten öncü isimlerden biri olmayı başardı. Kendi alanında bu kadar gurur verici işler başarmış bir babanın kızı olarak ben de kendi alanımda aynı gururu aileme yaşatmak için çabalıyorum" dedi.
#İzmirResmi tatil başladı. Bu yıl bayram ara tatile denk düşünce ailece de değerlendirilecek upuzun bir haftamız oldu. Tatile çıkmayıp da şehirde kalacaklar için gastronomiden kültür-sanata uzanan önerilerle bir rehber hazırladık. İster İstanbul’un tarih kokan semtlerinde gezin, ister Ankara Kaleiçi’nde... İster uzun zamandır görmek istediğiniz sergiye gidin isterseniz gece hayatına ‘akın’... Şehirdeki seçenekler size bayram ettirecek.
#BayramO Sabancı ailesinin yeni kuşağından. Ama siz soyadına aldanmayın, “Herkesin hayatında mücadele ettiği farklı farklı sorunlar var, bunlar maddi olmak zorunda değil” diyor. Teoman’ın ‘Duş’ şarkısını yeniden düzenleyen Faruk Sabancı ile buluşuyoruz. Müziğe başlama hikâyesini, neden ailesinden uzakta okuduğunu, hayatındaki eksikleri, gastronomi tutkusunu, aşkı ve geçmişte yaşadığı obezite sorununu konuşuyoruz; “Ben çok mutlu bir şişmandım, hiçbir zaman ‘Vah vah, ben neden böyleyim’ diye hayıflanan biri olmadım.”
#Faruk Sabancı