MENÜ

Gastronomi

Gastronomi ile ilgili tüm haberleri, son dakika Gastronomi haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün Gastronomi haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 3.620 Gastronomi haberi bulunmuştur.

Gastronomi Haberleri

İhracatta en iyi ‘hizmet’ ödülleri

İhracatta en iyi ‘hizmet’ ödülleri

Türkiye'’nin başarılı hizmet ihracatçılarını ödüllendiren ‘Hizmet İhracatı Ödül Töreni’, 2018 yılında faaliyetlerine başlayan Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek.

18.10.2019Ekonomi
Mutfak mirası gastronomi çalışma turu Alanyada başladı

Mutfak mirası gastronomi çalışma turu Alanya'da başladı

Avrupa ülkelerinde yaygın olarak kullanılan, Alanya Belediyesi’nin Türkiye’de lisans hakkını alan ilk belediye olduğu Culinary Heritage Europe sisteminin 5 günlük Gastronomi Çalışma Turu’nun ilk ayağı Alanya’da başladı.

Dünyanın gözü Türk dizilerinde

Dünyanın gözü Türk dizilerinde

Dizi film, içerik, TV ve yapım sektörünün en prestijli fuarı olan MIPCOM, Fransa Cannes’da başladı.

15.10.2019Ekonomi
MasterChefte bu hafta kaptanlık oyununu kim kazandı İşte 14 Ekim MasterChefin son bölümünde yaşananlar

MasterChef'te bu hafta kaptanlık oyununu kim kazandı? İşte 14 Ekim MasterChef'in son bölümünde yaşananlar

MasterChef Türkiye'nin pazartesi akşamı yayınlanan 29. bölümünde kaptanlık oyunu heyecanı yaşandı. Haftanın elemesi öncesi oynanan kaptanlık oyununda, yarışmacılar şeflerden gelen talimat doğrultusunda kısa süre içesinde en iyi yemeği yapmak için mücadele etti. Oyununu kazanan isim bir hafta boyunca kendi seçeceği takıma kaptanlık yapma hakkı elde etti. Peki, MasterChef'te kaptanlık oyununu kim kazandı?

14.10.2019Televizyon
MasterChef Kıvanç Ermiş kimdir ve kaç yaşında

MasterChef Kıvanç Ermiş kimdir ve kaç yaşında?

MasterChef Kıvanç Ermiş, yarışmaya sonradan katılarak tüm dikkatleri üzerine çekti. Yarışmaya sonradan katılan son insan olan MasterChef Kıvanç Ermiş, ilk performansını 14 Ekim Pazartesi akşamı ekranlara gelen bölüm ile verecek. Peki, MasterChef Kıvanç Ermiş kimdir ve kaç yaşında? İşte, merak edilen ismin geçmişi hakkında bazı bilgiler

14.10.2019Hayat
Ülkeyi saran trendin mutfağında neler oluyor Burger sırları

Ülkeyi saran trendin mutfağında neler oluyor? Burger sırları

33 yıl önce, meşhur Amerikan zincirinin ülkeye girmesiyle, bildiğimiz köfte-ekmeğin sadece bir gün içinde ‘fast food’ oluşunu izledik. 11 yıl önce de Londralı Gourmet Burger Kitchen’ın İstanbul’da dükkân açmasıyla sınıf atlamasını... Seyir hız kesmeden devam ediyor; eti, ekmeği, sosu, eşlikçisi derken bu dünya yeniliğe doymuyor. Üstelik artık mekân seçeneği de çok fazla. Karar verirken size yardımcı olması için son dönemin en sevilen burgercilerinin mutfağına daldık.

13.10.2019Hürriyet Pazar
Gastronomi kenti Hatayda yöresel yemekler yarıştı

Gastronomi kenti Hatay'da yöresel yemekler yarıştı

UNESCO tarafından gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilen Hatay’da yöresel yemek yarışması düzenlendi.

YEP, turizm sektörünü şahlandıracak

YEP, turizm sektörünü şahlandıracak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan 2020-2022 dönemine ilişkin YEP kapsamında hükümet, cari işlemler dengesinin sağlanması amacıyla turizm alanında bir dizi politika belirledi.

6.10.2019Ekonomi
Kanal D’de gündüz şenliği

Kanal D’de gündüz şenliği

Gündüz kuşağı programları ile izleyicinin beğenisini kazanan Kanal D, içeriğini zenginleştirmeye devam ediyor. Var olan gündüz kuşağı programlarına bu sezon üç yapım daha eklendi.

5.10.2019Televizyon
Yeni tatlı üretti, patent başvurusu yaptı

Yeni tatlı üretti, patent başvurusu yaptı

GAZİANTEP'te tatlıcılık yapan Kenan Süzerer, son günlerde ilgi gören çikolatalı lokma tatlısı ve bölgeye has olan halka tatlıyı birleştirerek 'minder tatlısı' yaptı. Süzerer vatandaşların ilgi gösterdiği tatlının patentini almak için başvurularını yaptı. Gastronomi kenti Gaziantep'te tatlı ustası Kenan Süzerer, son günlerde ilgi çeken çikolatalı lokma tatlısı ve yöreye özgü halka tatlıyı birleştirerek 'minder tatlısı' adını verdiği yeni bir tatlı yaptı. Yöresel adıyla da dikkat çeken tatlının yapımında önce hamuru yoğrularak hazırlanıyor. Daha sonra yağda kızartılan hamurun kesme işlemleri yapılıyor. Son olarak ise müşterilerin isteğine göre dondurmalı, kaymaklı, muzlu yaparak, bol fıstıkla servis ediliyor. Tatlının beğenildiğini söyleyen Süzerer, Tatlının ismi eskiden üzerinde oturup dinlendiğimiz minderden geliyor. Dondurmalısı, kaymaklısı, muzlusu var. İleride peynirli ve farklı çeşitlerini yapmayı düşünüyoruz. Müşterilerimiz oldukça beğeniyor. Tatlımız 10-15 dakika içerisinde hazırlanıp servis ediliyor. Minder tatlımızı yaparken öncelikle hamurumuzu yoğuruyoruz. Sonra yağda kızartarak şerbetini döküyoruz. Kesme işlemlerini yaptıktan sonra müşterinin talebine göre üzerine bol fıstık ekleyerek lezzetli bir tat çıkarıyoruz' dedi.

4.10.2019Haber
MasterChef Mehmet Şef kimdir Mehmet Yalçınkayanın biyografisi

MasterChef Mehmet Şef kimdir? Mehmet Yalçınkaya'nın biyografisi

MasterChef Türkiye'de heyecan devam ederken, yarışmacılarla zaman zaman girdiği diyaloglarla gündeme gelen şefler de internette konuşulmaya başlandı. Özellikle yarışmacılara verdiği zorlu menüler ve eleştirilerle adından söz ettiren Mehmet Şef, bu isimler arasında yer aldı. Yarışmanın jüri üyesinde yer alan Mehmet Şef'in hayatını merak eden vatandaşlar Mehmet Yalçınkaya'nın kariyer bilgilerini araştırıyor. Peki, MasterChef Mehmet Şef kimdir?

1.10.2019Televizyon
Yunan gazetecilerden Antep baklavasına övgü

Yunan gazetecilerden Antep baklavasına övgü

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) gastronomi dalında "Yaratıcı şehirler ağı"na dahil ettiği Gaziantep mutfağının eşsiz lezzeti "Antep baklavası", Yunan gastronomi yazarlarının da büyük beğenisini kazandı.

Şanlıurfanın lezzetleri ve müziği bu festivalde buluşacak

Şanlıurfa'nın lezzetleri ve müziği bu festivalde buluşacak

Gastronomi alanındaki lezzetleriyle adından söz ettiren Şanlıurfa, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek "Şanlıurfa Lezzetleri ve İsot Festivali" ile hem damaklara hem de kulaklara hitap edecek.

1.10.2019Seyahat
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz 2023te 75 milyon turiste ev sahipliği yapmak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz 2023'te 75 milyon turiste ev sahipliği yapmak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya paylaşımında, 2023 yılında hedefin 75 milyon turiste ev sahipliği yapmak olduğunu belirtti.

27.09.2019Gündem
Hatay lezzetleri İstanbulda meraklılarıyla buluşuyor

Hatay lezzetleri İstanbul'da meraklılarıyla buluşuyor

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında ’Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilen Hatay’ın Turizm ve Gastronomi Günleri, İstanbul Maltepe'de başladı.

MEBden Kültür ve Turizm Bakanlığı ile turizm işbirliği

MEB'den Kültür ve Turizm Bakanlığı ile turizm işbirliği

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İş Birliği Protokolü' imzalandı. Böylece turizmde istihdam garantisiyle nitelikli eleman yetiştiren liselerin sayısı 2023'e kadar 200'e çıkarılacak.

23.09.2019Eğitim
Antalyaya gelen Rus turistte yüzde 14lük artış var

Antalya'ya gelen Rus turistte yüzde 14'lük artış var

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'ya gelen Rus turist sayısının 16 Eylül itibarıyla 4 milyon 300 bini geçtiğini, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14'lük bir artış yaşandığını söyledi.

23.09.2019Ekonomi
Mardinli şef Demir’in hikayesi akademik çalışmaya konu oldu

Mardinli şef Demir’in hikayesi akademik çalışmaya konu oldu

Başarılı şef ve sosyal girişimci Ebru Baybara Demir’in yaptığı çalışmalar, akademik çalışma haline getirilerek Portekiz’deki uluslararası konferansta sunuldu.

23.09.2019Eğitim
Dünyanın en ünlü Michelin yıldızlı şeflerinden Gaziantep mutfağına 5 yıldız

Dünyanın en ünlü Michelin yıldızlı şeflerinden Gaziantep mutfağına 5 yıldız

Türkiye’de ilk gastronomi kenti unvanını alan Gaziantep’te dört gün boyunca dillere destan bir yemek şöleni yaşandı. Bu yıl ikinci kez düzenlenen Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali’nde (GastroAntep) başta gastronomi dünyasından saygın isimler olmak üzere Asya'dan Balkanlara, Ortadoğu'dan Afrika'ya, Avrupa'dan Amerika'ya ve Avustralya'ya kadar dünyanın birçok ülkesinden onlarca Michelin yıldızlı şefi ağırlandı. Ben de ünlü şeflerden tavsiye ve yorumlar aldım.

19.09.2019Seyahat
Maraş mı Antep mi Biber kimin*

Maraş mı Antep mi? Biber kimin*

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, Uluslararası 2. Gastronomi Festivali’ni Kahramanmaraş’la özdeşleşen kırmızı biberin hasadını yaparak, “Nurdağı ve İslahiye’nin biberleri” olarak tanıtması Kahramanmaraşlıları rahatsız etti.

19.09.2019Gündem
Turizm öğrencileri rekreasyon ve rehberliği tercih etti

Turizm öğrencileri rekreasyon ve rehberliği tercih etti

Turizm alanında kariyer yapmak isteyen öğrenciler, bu yıl en çok rehberlik ve rekreasyon programlarını tercih etti.

18.09.2019Eğitim

Yazar Sonuçları

Breaking Bad’e bu kadar kötülük yapılmaz

Ben ki, “Breaking Bad”i dünya gözüyle izlediğim en iyi dizilerden biri ilan etmişim...

19.10.2019

MasterChef'i kimin için izliyorum?

Zaten midesine düşkün insanım, televizyonda veya bilgisayarda bir şeyler izlemeyi de çok seviyorum. Doğal olarak ekranda ne zaman yeme içmeye yönelik bir yarışma programı görsem takip etmeye çalışıyorum.

15.10.2019

2023 Turizm stratejisi ve Bursa

Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ‘2023 Turizm Strateji’mizi açıkladı.

14.10.2019

Sonbaharda Beşinci Tat

Sonbaharı çok severim, hüzün-hazan mevsimi asla demem. Benim için hep başlangıçtır ama bu kez biraz daha farklı geçiyor. Sanırım mevsimler de çağın karmaşasına ve hızına uydu. Belki de yaşamın temposu gibi başlangıçlar ve bitişler, açılışlar ve kapanışlar, sevinçler ve hüzünler bir arada.

12.10.2019

Mutfağa ekim, sofraya çorba geldi…

İlk yazı zordur. Herhangi bir yayına yazı yazmaya başlarken ne yazacağına karar vermek bir yazar için gerçekten zordur. “Nereden başlasam?” “okurlar ne ister?” gibi sorulara cevap aranır. Benim için de bu ilk yazıya giriş yapmak, kafamda uçuşan başlıklardan seçim yapmak hiç kolay olmadı.

10.10.2019

Yolcu beraberi altın için 3 kilo sınırı koyun kaynağını sormayı

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Kamar, 9-12 Ekim’de İstanbul’da ilk kez gerçekleşecek “8. Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Değerli Taş ve Mücevher Birlikleri Konferansı”na hazırlanırken sektörünü şöyle tanımladı:

7.10.2019

Geleneksel mutfak neden can çekişiyor?

Çocukluğunuzun yemeklerini bulamamaktan mı şikâyetçisiniz? Yalnız değilsiniz. Damak tadı olan herkes aynı dertten muzsdarip. Hem bizde hem başka ülkelerde... Fransızların klasik yemeklerinin otantik halini de artık lokantalarda bulmak çok zor. Örneğin; balık çorbası...

6.10.2019

Eğitimli aşçılar

GASTRONOMİ, donanımlı gençlerin ilgi alanına girmeye başladı.

6.10.2019

İzmir Gastro Fest’in teması bu kez ‘Pazarlar’

İki yıl önce Türkiye’nin önde gelen turizmcilerinden İtalTur’un sahibi Hande Arslanalp, İzmir Gastronomi Turizmi Kongresi sırasında İzmir’de bir gastronomi festivali yapalım fikrini ortaya atmıştı. O tüm koordinasyonu üstlendi. Bir grup fahri İzmirli olarak Gila Benmayor, Gamze İneceli, Metin Suerkan ve ben işin bir ucundan tuttuk.

5.10.2019

Kenevir korkusunu hâlâ aşamıyoruz

KASTAMONU Gastronomi Festivali’nde ‘sanayi keneviri’ni yıllardır ülke gündemine taşımak için mücadele eden ve en sonunda 9 Ocak 2019’da Cumhurbaşkanı’nın gündeme getirmesiyle ülke gündemine oturmasında katkısı olan araştırmacı yazar İsmail Tokalak da vardı.

3.10.2019

Elazığ’ın Hititlerden bu yana bağcılık mirasına sahip çıkmak

Güzel bir eylül sabahı Elazığ’da Mey’in Alpagut’taki, 250 dönümlük Öküzgözü ve Boğazkere bağlarında kahvaltı sofrasının etrafındayız.

2.10.2019

‘Herkese benzeme Kastamonu’

Yemek kültürünün başkentliğine Hatay, Gaziantep ve Adana’dan sonra Kayseri ile birlikte Kastamonu da talip oldu dersek hiç şaşırmayın... Anadolu’da Amasya ile birlikte görülecek en dikkat çekici şehirlerden biri olduğunu da söylemek gerekiyor.

2.10.2019

Festivalin ardından

Geçen hafta Bursa’nın ağır gastronomi isimleri ile birlikte gittiğimiz GastroAntep ziyaretimizden kalan notları da sizlerle paylaşmak istiyorum. Geçen hafta festivalin iyi taraflarını yazdım bu hafta da gördüğüm eksikleri yazacağım. Özeleştiri gerçekleri güçlendirir.

1.10.2019

Lezzetli ve eğlence dolu sonbahar

Sonbaharın kendini iyice hissettirdiği günler geldi çattı. Artık deniz, kum ve güneş üçlüsüne bir süreliğine veda edip şehirlerde olup bitenlere göz atma vakti. Ekimde “Ne yapsak, nereye gitsek” diye planlar içindeyseniz işinizi kolaylaştıracak bir festival listemiz var. Kiminde lezzetli yemekler, kimisinde de müzik ve dans sizi bekliyor.

1.10.2019

İklim için 6 milyon sokakta

20 ile 27 Eylül arasında tüm dünyaya yayılan İklim Grevi haftasında ‘iklim adaleti’ ve fosil yakıtlara son verilmesini isteyen 6 milyon kişi sokaklara dökülmüş.

30.09.2019

Gastronomik tercihler ve ülke mutfağı

Geçen hafta gastronomik doğruları anlatmıştım. Bu hafta ise mutfağımızın gelişmesinin önündeki en büyük engeli açıklıyorum: Gastronomideki trolleme bağımlılığı!

29.09.2019

Sıfır atık için ‘Kullan At-ma’

Hafta içinde WWF’in (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Akdeniz’de plastik kirliliğine dikkat çeken ve bir süredir İstanbul’da demirleyen Blue Panda Yelkenlisi’ne konuk olduk. WWF-Türkiye ve Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmeleri Derneği (TURYİD) ‘Sıfır Atık’ hareketine destek amacıyla başlattığı girişim çerçevesinde harekete destek veren dernek üyesi restoranların sahipleriyle bir araya geldik.

28.09.2019

Prof. Dr. Kadıoğlu neler anlatıyor? Seferberlik başlatalım

İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’yu aradığımız zaman Samsun Üniversitesi’ndeki derslerinden çıkmış, Samsun Havalimanı’na gitmek üzere arabaya biniyordu. Samsun Üniversitesi’nde iki günden beri ders verdiğini söyledi. “Benim iki şapkam var; bir meteoroloji mühendisiyim, bir de afet yönetimi uzmanıyım” dedi.

27.09.2019

Antep yaparsa, Bursa da yapar

Beni takip edenler bilir, ilk olarak 25 Aralık 2017 tarihinde #bursagastronomisehriolmalı hashtag ile yazmıştım; sonraları birkaç kez daha yazdım.

23.09.2019

Harran’da gastronomi merkezi

Harran Gastronomi Merkezi’nin açılışında bulunmak üzere Harran’a gittim. Harranlı ve Suriyeli mülteci kadınlara meslek edindirmek, kadın istihdamına katkı sağlamak, yöreye özgü yüzlerce yıllık yemek kültürünü korumak amacıyla açılan bu merkeze hayran kaldım.

22.09.2019

Gastronomik doğrular ve kişisel tercihler

Geçen hafta Hürriyet Cumartesi’deki yazımda bu ikisinin çok farklı olabildiğini belirtmiştim. Ama bu durum, doğruların doğru olduğu gerçeğini değiştirmiyor elbette. Ülkemizde çok yaygın olan ve mutfağımıza ciddi zarar veren meseleyi farazi örneklerle anlatıyorum...

22.09.2019

Sonbaharda yazlık yerler

Eylülün ilk üç haftasını Ege ve Akdeniz’de dolaşarak geçirdim sayılır. Tura Alaçatı ve Çeşme’den başladım. Bodrum ve Antalya ile devam ettim.

21.09.2019

Bulgaristan koruyor biz yağmalıyoruz

TRAKYA Platformu Kırklareli Yürütme Kurulu üyeliğinden başka Trakya’daki birçok çevreci STK’nın en önemli ismi sayılan Göksal Çidem, Trakya, Istranca ve Ergene’nin son halini anlatıyor.

18.09.2019