Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2024 07:00

Yeme-içme dünyasından en yeni haberler...

Haberin Devamı

KONUK ŞEFLERİ AĞIRLAYACAK

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Kaz Dağları Adatepe Köyü’ndeki Ida Blue Hotel yeni bir yemek etkinliğinin hazırlığında. 1 Mayıs’ta restoranları Refika’da şef Sinem Özler’i ağırlayacaklar. Özler bu sene Michelin tavsiye listesine giren İstanbul’daki Seraf Vadi’nin başında. Etkinlik otelin ‘daha iyi bir mutfağın peşinde’ sloganından yola çıkarak yerel, mevsime özgü ve yöresel lezzetlere odaklanacak. Şef Sinem Özler, İda Blue şefleriyle birlikte mutfağa girerek geleneksel Kuzey Ege mutfağının tariflerini, yerel malzemelerle harmanlayan özel bir menü sunacak. Otel sezon boyunca Özler gibi konuk şefleri ağırlayarak bunun gibi pop-up gastronomi etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam edecek.

Haberin Devamı

SOKAK YEMEKLERİNE DOYALIM

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Havaların güzelleşmesiyle açık hava etkinlikleri artıyor. Eğer sokak lezzetlerini şenlikli bir atmosferde tatmak ilginizi çekiyorsa 28 Nisan-7 Mayıs tarihlerindeki ‘Moda Sokak Lezzetleri Festivali’ni ajandanıza not edin. Moda’daki Adel&Angel’da düzenlenecek etkinlikte Basta! Streed Food, Sauce&Fries, Veganarsist gibi markaların leziz yemekleri var (biletino.com.tr).

FESTİVALE GÜNLER KALA...

Gastronomi kazanında kaynayanlar

18-21 Nisan tarihlerindeki 13. Alaçatı Ot Festivali’nin tanıtım toplantısı gerçekleşti. Toplantıya Çeşme Belediye Başkanı
Lal Denizli de katıldı. Bu sene ‘Öze Dönüş’ konseptiyle düzenlenecek festivalde Ege’nin bitkisel çeşitliliğiyle yöresel lezzetleri öne çıkarılacak. Festival süresince konukların katılacağı çeşitli etkinlik ve atölyeler de olacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!