MENÜ

Etli Ekmek

Etli Ekmek ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Etli Ekmek haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 925 Etli Ekmek haberi bulunmuştur.

Etli Ekmek Haberleri

MasterChefte eleme adayları kimler oldu MasterChefte dokunulmazlığı hangi takım kazandı

MasterChef'te eleme adayları kimler oldu? MasterChef'te dokunulmazlığı hangi takım kazandı?

TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde dokunulmazlık oyunu heyecanı yaşandı. MasterChef'in ekranlara gelen 22. bölümünde kırmızı ve mavi takım bir kez daha eleme potasına girmemek adında dokunulmazlık oyununda karşı karşıya geldi. Dokunulmazlığı kaybeden takımdan iki isim eleme adayı olarak belirlendi. Peki, MasterChef'te eleme adayları kimler oldu? MasterChef'te haftanın birinci dokunulmazlığı hangi takım kazandı?

30.09.2019Televizyon
Etli ekmek nasıl yapılır Adım adım etli ekmek tarifi

Etli ekmek nasıl yapılır? Adım adım etli ekmek tarifi

Konya ve Sivas yöresine özgü bir lezzet olan etli ekmek, içli pide ve lahmacuna benzeyen bir hamur işidir. Etli ekmek yaparken kıyma veya kuşbaşı doğranmış şeklindeki dana eti, ve her biri ince doğranmış soğan, domates ve biberden oluşan karışım uzunlamasına açılmış hamurun üzerine yayılır, çift yönlü pişirilir. İşte, adım adım etli ekmek tarifi

Sonbaharın başkenti  Kastamonu

Sonbaharın başkenti Kastamonu

Anadolu’nun tarihi yerleşim birimlerinden Kastamonu, Osmanlı Dönemi’nde önemli bir eyalet, Milli Mücadele yıllarında stratejik bir lojistik üssü ve Cumhuriyet Dönemi’nde devrimlerin öncüsü olan bir kentti. Bugünse hem bu dönemlerin izlerini taşıyan bir anıt şehir olarak hem de olağanüstü doğası ve lezzetli yemekleriyle insanı büyülüyor. Üstelik Batı Karadeniz’deki komşularına kıyasla daha bakir. Halkı, durumdan memnun. Bu kadar güzelliğe şaşıran, benim gibi çok ziyaretçi olduğunu söyleyip bıyıkaltından gülüyorlar. Sırlarını paylaşıyor gibi olmamayım ama en güzel zamanı da sonbaharmış! İşte adım adım Kastamonu’da görmeniz, yapmanız ve tatmanız gerekenler...

30.09.2019Seyahat
Tokat ile Sivas arasında kebap tartışması yaşanıyor

Tokat ile Sivas arasında kebap tartışması yaşanıyor

Sivas Valiliği'nin sosyal medyada paylaştığı Sivas kebabı fotoğrafı, Tokat’ta "Kebap bizimdir" tartışmalarına neden oldu.

Günde 40 bin adet tüketiliyor İftar öncesi fırınlar doluyor

Günde 40 bin adet tüketiliyor! İftar öncesi fırınlar doluyor

Sivas'ta vatandaşların iftarda vazgeçilmezleri arasında yer alan, satın almak için akşama doğru fırınlarda sıra beklenen etli ekmek, lezzetiyle damak çatlatıyor.

Mevlana şehri Konyanın dönen restoranı ramazanın favorisi oldu

Mevlana şehri Konya'nın 'dönen restoran'ı ramazanın favorisi oldu

Konya kent merkezindeki 42 katlı kulenin zirvesindeki restoran, dönen platform sayesinde müşterilerine 163 metre yüksekte hem şehir manzarası hem de Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini sunuyor.

29.05.2019Nerede Ne Yenir
Yarıyıl tatilinin gözde rotaları

Yarıyıl tatilinin gözde rotaları

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin binlerce yıldır çeşitli medeniyetleri bünyesinde barındıran, tarihi ve turistik mekânlarıyla göz dolduran kadim kentleri Diyarbakır ve Mardin, yarıyıl tatilinde misafirlerini bekliyor.

11.01.2019Seyahat
Konyanın damak çatlatan lezzeti

Konya'nın damak çatlatan lezzeti

Etli ekmek diyarı Konya'da, Gaziantepli şef Mustafa Kemal Erhoylu'nun, memleketinin ünlü tatlısı katmeri zenginleştirerek patentini aldığı ‘Antep Bombası’, görselliği ve lezzeti ile hem göze hem de mideye hitap ediyor. Antep fıstığı, kaymağı, balı ve dondurmasıyla damaklarda unutulmayacak bir lezzet bırakan ‘Antep bombası’ tatlıseverlerden yoğun ilgi görüyor.

2.01.2019Seyahat
Konyanın patentli lezzeti: Antep bombası

Konya'nın patentli lezzeti: "Antep bombası"

Etli ekmek diyarı Konya'da, Gaziantepli şef Mustafa Kemal Erhoylu'nun, memleketinin ünlü tatlısı katmeri zenginleştirerek patentini aldığı "Antep bombası", görselliği ve lezzeti ile hem göze hem de mideye hitap ediyor. Antep fıstığı, kaymağı, balı ve dondurmasıyla damaklarda unutulmayacak bir lezzet bırakan "Antep bombası" tatlıseverlerden yoğun ilgi görüyor.

Sahneden düşerek parçalanan Mini Ada onarıldı

Sahneden düşerek parçalanan Mini Ada onarıldı

Akdeniz Bilişim Zirvesinde sahneden düşen insansı robot onarıldı. Düşme ve çarpma sensörleri aktif edilmeyen robotun salondaki elektronik sinyallerin yoğunluğundan dolayı düştüğü ileri sürüldü.

11.12.2018Gündem
Antalyada insansı robot sahneden düşüp, parçalandı

Antalya'da insansı robot sahneden düşüp, parçalandı!

ANTALYA'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Akdeniz Bilişim Zirvesi'nde dans gösterisi yapması planlanan 'Mini Ada' adlı robot, sahneden düştü. 85 bin TL'ye mal olan insansı robotun dijital ekranı ve başı parçalandı.

8.12.2018Gündem
Etli ekmek, 800 yıldır Konya’da üretiliyor

Etli ekmek, 800 yıldır Konya’da üretiliyor

Konya’nın yöresel meşhur tatları arasında yer alan ve ‘coğrafi işaret tescili’ olan etli ekmek, son günlerde Sivas’a mı, yoksa Konya’ya mı ait olduğu yönünde tartışma konusu oldu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Dr. Yılmaz Seçim, etli ekmeğin 1200’lü yıllardan itibaren Konya’da üretildiğini belirtti. Seçim, 1923 yılında ilk defa Konya’daki kebapçılar çarşısında kayıt altına alınıp, tanınmaya başladığını, 1939 yılından itibaren de sadece etli ekmek üreten işletmelerin açıldığını ve 2 yıl önce ‘coğrafi işaret tescili’ alındığını kaydetti.

İki şehir arasında rekabet kızıştı, Sivas’ta, 2 metre 5 santimlik etli ekmek yapıldı

İki şehir arasında rekabet kızıştı, Sivas’ta, 2 metre 5 santimlik etli ekmek yapıldı

Sivas’ta bir fırın ustası Sivas etli ekmeğine dikkat çekmek için 2 metre 5 santimetre uzunluğunda etli ekmek yaptı.

Mısırlı ve Arap turistlerin tercihi: Türkiye

Mısırlı ve Arap turistlerin tercihi: Türkiye

Türkiye farklı birçok özelliğinden dolayı Mısırlı ve Arap turistler için cazibe merkezlerinden biri olma özelliğini sürdürüyor.

7.08.2018Ekonomi
Konya mutfağının enfes lezzeti etli ekmek yiyebileceğiniz mekanlar

Konya mutfağının enfes lezzeti etli ekmek yiyebileceğiniz mekanlar

Konya mutfağı denince akla gelen ilk lezzet şüphesiz etli ekmek. İşte en lezzetli etli ekmeği yiyebileceğiniz mekanlar...

Pidenin ve lahmacunun en lezzetlisi İncili Gastronomi Rehberinde

Pidenin ve lahmacunun en lezzetlisi İncili Gastronomi Rehberi'nde

Kuşbaşı etli, közlenmiş patlıcanlı, pastırmalı, otlu, çökelekli pideler… İştah açan lahmacunlar. Çıtır çıtır, sıcak ve gönül doyuran cinsten. Her ne kadar evlerde de yapılsa pide ve lahmacun bir çarşı yemeğidir. Anadolu’nun tüm mutfak kültürlerinde vardır ve çok da sevilir. İncili Gastronomi Rehberi’nin Lezzet Noktaları bölümünde yer alan İstanbul’un kalite ve lezzetiyle fark yaratan mekânlarını soğuk kış günlerinde ziyaret etmenizi öneririz...

Yöresel lezzetleri özleyenler için İstanbuldan incili öneriler

Yöresel lezzetleri özleyenler için İstanbul'dan 'incili' öneriler

Yemeklerini ve kültürünü devam ettirme arzusu bir mutfak için en değerli adımdır. Sadece lezzet değil yemeğin etrafında dönen yaşam ve içindeki anılar da geleceğe taşınıp değer yaratır. Misafirlerine etnik ve yerel lezzetler sunan restoranlar da bu açıdan en önemli oyunculardır.

Mehmetçiğe Konyadan etli ekmek...

Mehmetçiğe Konya'dan etli ekmek...

Konya'da işletmeci Hikmet Çetiner, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında görev yapan Mehmetçik'e gönderilmek üzere 10 koli kentin tescilli yiyeceği "etli ekmek" yaptı.

24.01.2018Gündem
Gurmeler, akademisyenler, yemek yazarları, şefler ve işletmecilerden oluşan 100 kişilik dev gastronomi heyeti seçti: Türkiyenin en lezzetli 100 yemeği

Gurmeler, akademisyenler, yemek yazarları, şefler ve işletmecilerden oluşan 100 kişilik dev gastronomi heyeti seçti: Türkiye'nin en lezzetli 100 yemeği

Yüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.

20.01.2018Hürriyet Pazar
Yeni dönem başladı Bakan açıkladı: Artık zorunlu...

Yeni dönem başladı! Bakan açıkladı: Artık zorunlu...

Coğrafi işaretlerde amblem kullanımı zorunluluğu başladı. Konu ile ilgili konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, amblemin, ürünün kendisi veya ambalajı üzerinde kullanılamadığı durumlarda, işletmede kolayca görülebilecek şekilde kullanılması gerektiğini söyledi.

20.01.2018Ekonomi
Konyaya gitmenize gerek kalmayacak etli ekmek mekânları

Konya'ya gitmenize gerek kalmayacak etli ekmek mekânları

Konya mutfağı denince ilk akla gelen lezzetlerden olan etli ekmeğin en iyisini yiyebileceğiniz bu mekanları mutlaka not edin!

Yazar Sonuçları

Dışarıda yediğinize değer KONYALILAR ETLİ EKMEK

Lokantanın adına bakarsanız burada etli ekmeğin çok iyi olması lazım. Öyle de! Gerçek Konya etli ekmeği. Yani öncelikle bir miktar sert tam buğday unu kullanılmış. Elle açılmış. Kıyma koyun. Zırhla kesilmiş. Azıcık kuyrukyağı. İçinde malzeme olarak da sadece domates, biber, maydanoz... Tabii ki odun ateşiyle yanan fırının koltuk bölümünde pişmiş...

7.09.2019

Yol üstü lezzet durakları

Yaz sezonunun geldiğini ne hava sıcaklığından ne de bulutsuz havalardan anlıyorum. Benim için yaz sezonunun habercisi gittikçe sıklaşan “Arabayla güneye iniyoruz, nerede yiyeceğiz abi?” mesajlarıdır.

31.05.2019

Tanınınca bozulan lokantalar

“Siz yazdınız... Muhtemelen yakın zamanda bozulacak. Eğer bu konuda haksız çıkarsam bu bir ilk olacak çünkü mekân sahipleri popüler olunca ilk iş kaliteyi düşürüp fiyatları katlıyorlar”.

14.04.2019

Mevlana’nın izinde: Konya

Şubat soğuğuna inat bu senenin ilk şehir dışı rotasını yaptık geçtiğimiz hafta sonu. Mevlana’nın şehri, Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapmış, zengin tarihi ve leziz mutfağıyla Konya’da aldık soluğu. Konya’yı anlatırken neresinden başlayacağıma karar vermekte zorlanıyorum... Hayatımda yediğim en iyi eti yedim Konya’da... Şehir Çathalhöyük, Mevlana, Şems-i Tebrizi ve Sille Köyü ile gerçekten zengin, dolu dolu bir tarihi mirasa sahip... İşte Konya gezi rehberi...

14.02.2019

Yeni bir şef restoranı: OD Urla

OD Urla, zeytinliğin ortasında cam duvarları ve açık mutfağıyla kapısından içeri girdiğiniz anda kendisine hayran bırakan, enerjisi yüksek bir restoran.

15.12.2018

Konya yemekleri parmaklarımızı yedirtti!

Selçuklu kültürünü yemeklerinde yaşatan Konya, damağına düşkünler için tam bir cennet. Her köşesinde ayrı bir lezzet var. Konya’da bulunan lezzet duraklarını sizler için sıraladım. İşte size Konya lezzet rehberi…

14.12.2018

Kastamonu’nun İstanbul temsilcisi ABDULKADİR

Pastırması ‘vay canına’ dedirtiyor, döneri olağanüstü, kuzu tandırı enfes, etli ekmeği ‘Kaşıkçı Elması’ gibi. Bakırköy’deki Abdulkadir, beş yıldızı sonuna kadar hak eden bir iş çıkarıyor.

5.10.2018

Uzaklardan özleyenler

Ne oldu? Duruldu mu acaba memleketten alıp başını gitmek isteyenler? Tatlı yurtdışı hayalleri devam ediyor mu yoksa? ‘Yaşanmaz abi bu memlekette, baksana dolar kaç para oldu?’ diyenler azaldı mı?

8.09.2018

Lüks lokantalarda böyle et bulamazsınız UĞUR BÜRYAN

Kuyuya sarkıtılan etin ateş değmeden, tuğla ısısıyla ağır ağır piştiği büryan, özel bir lezzet. İstanbul’da iyisi Fatih Kadınlar Pazarı’nda var. Bu kez Uğur Büryan’da denedim, memnun kaldım. Bir de besleme Balıkesir kuzusu yerine Toroslar’ın toklu kuzusu olsaydı...

7.09.2018

Gündüzü seyranlık gecesi gerdanlık

Yukarı Mezopotamya’nın en eski şehirlerinden, Dicle ve Fırat nehirleri arasından sesleniyorum bu hafta sizlere. Hanlar, hamamlar, konaklar şehri Mardin’den...

7.07.2018

Uygarlıkların atası: Mardin

Dünyanın en eski kültürlerini üzerinde taşımış Mardin… Birçok farklı din, mezhep ve inanışları kucaklayan bu kutsal şehre gitmek aklımdaydı. Bir fırsat bulup Mardin yollarına attım kendimi. İşte size Mardin gezi rehberi…

5.06.2018

Cennete açılan kapı ve iştahı şahlandıran tatlar

Geçen hafta cennetin kapısını araladım. Cennet dediğim yer, Kastamonu’nun Daday ilçesindeki ‘İksir Resort’tu. Onlar resort diyorlar ama ben ‘çiftlik’ tanımını daha çok yakıştırıyorum. Bir de Kastamonu’nun mutfağı var ki, bu kadar zengin ve güzel olup da şöhretten uzak olanı hiç görmedim.

21.04.2018

Gastronomi başkenti Kastamonu

2018 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Kastamonu’nun, zengin yemek çeşitliliği nedeniyle Karadeniz’in de gastronomi başkenti olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü burada yaklaşık 600 çeşit yemekten bahsediliyor.

17.03.2018

Mevlana'nın izinde Konya

Ve hoş bulduk Mevlana şehri Konya… Konya’ya aslında bakarsanız ikinci gelişim ama ilk kez bu kadar dolu dolu gezdim. Gerek mutfağı gerek kültürüyle özel bir değerimiz Konya gerçekten. En özeli ise bunu hisseden özel bir şehir burası… Öncelikle şunu söylemek istiyorum, Konya dümdüz bir ovaya kurulmuş bir şehir. Hal böyle olunca da parklar, bahçeler her yerde. Yokuşu olmayan,  minaresi bol bu şehirde gezilecek yerleri kısa kısa konuşalım hadi...

13.03.2018

Mardin'in etli dolması

Sebzelerle (domates, biber, maydanoz, sarımsak) aynı boyutta doğradığı kuyruk yağı ve kuzu budundan ayıklanmış etleri, sebzeleri, sebze ve et miktarının yarısı kadar pirinci, tanelerinden ayırmak için süzdüğü sumak suyu ile harmanlayarak karıştırdı annem.

20.02.2018

Mevlana kadar zengin bir mutfak

Kanal D’de başlayacak olan “Sahrap’la Anadolu Lezzetleri” programı için bu seferki durağımız Konya oldu.

10.02.2018

Bu yıl aklımda yer eden 9 yerli yemek

Geride bıraktığımız sene içinde çok sayıda olağanüstü yemek yedim. ‘En iyisi şu’ demek imkânsız gibi. Ben de farklı bir yöntem izledim. Gözümü kapattım ve farklı kategorilerde belleğime kazınmış yemekleri düşünüp aklıma ilk gelenleri kaydettim. Sonuçları sizinle paylaşmak istiyorum...

29.12.2017

Mardin lezzet durakları

Bir masal diyarını anımsatan Mardin geçmişi, tarihi eserleri, dar sokakları ve birbirinden lezzetli yemekleriyle insanın aklını başından alıyor. Kendine has mimarisi ve farklı dinlerin bir arada yüzyıllardır kardeşçe yaşaması, bir yanda ezan okunurken diğer yanda çanların çalması gibi güzellikler kendine çekiyor. Uzun zamandır gitmeyi kafaya koyduğum bir yerdi Mardin. Sonunda arkadaşlarla ani bir planla geçtiğimiz hafta sonu Mardin’e gitmeye karar verdik ve kendimizi bu mistik şehirde bulduk. Mardin’de geçirdiğimiz üç gün boyunca gerek Süryani yemekleri, gerek et ağırlıklı Mardin yemekleri olsun tattığımız çoğu şeyi çok beğendik. İşte size Mardin lezzet durakları…

23.11.2017

Gerçek pizza işte budur!

Böyle giderse iyi pide, etli ekmek ve lahmacunun soyu tükenecek. Pizza zincirleri onların yerini alacak. Bir yeme-içme yazarı bu süreci tersine çeviremez elbette. Ama en azından gerçek pizzanın ne olduğu konusunda okuyucuyu bilgilendirebilir.

28.10.2017

Pizzacıda sürpriz

Bizimki gibi olağanüstü pide, etli ekmek ve lahmacun yapılan bir ülkede sıradan pizzalar nasıl ilgi görüyor, anlamak zor. Cihangir’deki Don Pietro’da pizzalar kötü değil ama asıl iyi olan lazanya...

27.10.2017

Beyoğlu’nun kıyısında: Bir Rana bir de People

Perşembe gecesi Gümüşsuyu’ndaki Rana’da büyük bir kalabalık Boğaz manzarasına bakarak “Beyoğlu’nda gezersin, gözlerini süzersin” diye tatlı tatlı mırıldanarak soliste eşlik ediyordu, ama vaziyetin şimdilik şundan ibaret olduğu bir gerçekti:

13.10.2017

Tiridine bandım Kastamonu

TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) Gastronomi Komitesi’nin “Kastomonu yemeklerini keşfet” gezisine giderken kiminin aklında etli ekmek, kiminin aklında ise simit tiridi vardı. Bense Anadolu’nun en müthiş pilavı, ayranlı ısırganotlu ekşili pilavı tekrar yiyebileceğim için heyecanlıydım. Mehmet Yaşin ile birlikte düştük yollara, Kastamonu’yu keşfettik...

1.07.2017