Etli Ekmek
Etli Ekmek Haberleri
Pandemi Konyalıların etli ekmek aşkına engel olamadı
Konya’nın yöresel, meşhur tatları arasında yer alan ve ’coğrafi işaret tescili’ olan etli ekmeğe talep, pandemi döneminde de yoğun oluyor.
Konya'da dumandan etkilenen yaşlı kadının yardımına bu kez sağlık ekipleri yetişti
Konya'nın Beyşehir ilçesinde, parlayan sobanın yerinden sökülen boruları nedeniyle odanın dumanla dolmasından etkilenen yaşlı kadının yardımına, sağlık ekipleri yetişti.
Yeğeninin vurduğu fırıncı öldü
Aksaray'da yeğeni Mehmet Burçak (30), tarafından tabancayla vurulan etli ekmek fırını işleten Hasan Burçak (59), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Polis kaçan Mehmet Burçak'ı saklandığı Sarıağıl köyünde yakalayarak gözaltına alındı.
Son dakika haberi... Etli ekmek siparişi verdiler, gelince öldürdüler!
Son dakika haberi... Karaman'da fırında çalışan 16 yaşındaki Ahmet Çınar'ın bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili 4 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında olan M.Ü. ifadesinde "Ahmet ile mahalleden tanışırdık, yaklaşık 3 ay önce bize küfür etmişti. Biz de olay günü Ahmet'in bir etli ekmek fırınında işe başladığını öğrendik, fırını arayarak sipariş verdik. Bize etli ekmek getiren Ahmet'i bıçakladık” dediği öğrenildi.
Göksu Şelalesi Nerededir Ve Nasıl Gidilir? Göksu Şelalesi Özellikleri, Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri (2020)
Göksu Şelalesi özellikle yaz aylarında piknik alanı olarak çok fazla ziyaret edilmektedir. Doğal güzellikleri bir arada barındıran bu alan çok ilgi çekmektedir. Yazımızda Göksu Şelalesi ile ilgili bilgileri, giriş ücreti, ziyaret saatleri ve özellikleri gibi bilgileri bulabilirsiniz.
Türkiye lezzet haritası: 50 şehirden 50 simge yemek
Doğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.
600 fırın ve 600 restoranda yapılıyor! Sırrı bakın neymiş
Adı Konya ile özdeşleşen etli ekmek, kentte yaşayanların ve şehir dışından gelen turistlerin vazgeçilmez damak tatları arasında yer alıyor.
Vedat Milor: “Çocukları bile babalarının yaptığı meslekle gurur duymuyor. Adeta ‘Babam ciğerci’ demeye utanıyorlar.”
Yemek eleştirmeni Vedat Milor’un yer aldığı ‘Rehber’ adlı kısa metraj belgesel bu akşam YouTube’da yayımlanacak. ‘Giderek yozlaşan gastronomi dünyasında sayıları azalan lezzet ustalarına bir saygı duruşu niteliğinde’ diye özetlediği belgesel vesilesiyle konuştuğumuz Milor: “Ustalarımız takdir edilmiyor. Çocukları bile babalarının yaptığı meslekle gurur duymuyor. Adeta ‘Babam ciğerci’ demeye utanıyorlar.”
12 yaşındaki çocuk kâbusları oldu
KONYA'da, 20'si ramazan ayında olmak üzere son 6 ayda 100 hırsızlık olayını gerçekleştirdiği gerekçesiyle polis tarafından yakalanan 12 yaşındaki T.T., sevk edildiği adliyeden, adli kontrol şartı getirilerek serbest bırakıldı. Hırsızlık olaylarının yaşandığı iş yerlerinin sahipleri ise, ''Polis yakalıyor, ancak serbest bırakılıyor. Bizim canımız yandı başka arkadaşlarımızın canı yanmasın. Bu çocuğa bir çare bulunsun'' dedi.
Umreden dönenlerin karantinada dördüncü günü
UMRE amacıyla gittikleri Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye dönüp, koronavirüs şüphesiyle tedbir amaçlı Konya'daki 2 yurda yerleştirilenler, karantina altında 4'üncü günlerini geçiriyor. Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın ziyareti sırasında kaçma girişiminde bulunulmasının ardından yurt içinde ve çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. Polis ekiplerinin özel kıyafetlerini giyip, yurtta nöbet tutmaya başladığı öğrenildi.
20 yıldır değişmeyen lezzet! Sırrı ise her şeyin organik olması
Giresun’da 20 yılı aşkın süredir kuru fasulyeyi değişmeyen lezzetiyle müşterilerine sunan "Cinağa’nın Yeri" adlı restoran kente yolu düşenlerin vazgeçilmez adreslerinden biri oldu.
Mardin'e gidecekler dikkat! Bu siteye bakmadan plan yapmayın
Turizmde dört mevsim canlılığını koruyan Mardin'i ziyaret eden yerli ve yabancı turistleri, sembusek, içli köfte, kibe bumbar, dolma, kaburga ve etli ekmek gibi yöresel lezzetleri tadabilecekleri mekanlarla buluşturmak için web sayfası hazırlandı, kitapçık basıldı.
Sivaslı etli ekmek, Avrupa yolunda
Sivas’ta vatandaşların vazgeçilmezleri arasında yer alan etli ekmek, damak çatlatan lezzetiyle namını yurtdışına kadar ulaştırdı. Yurtdışında yaşayan Türkler, memleketlerine uzak olmalarına aldırış etmeden Sivas’tan verdikleri siparişle gurbette de etli ekmek tüketmeye devam ediyor.
Türkiye'nin en büyük şehri Konya'nın en güzel yemekleri
Türkiye'nin yüzölçümü itibarıyla en büyük şehri olan Konya, lezzetleriyle de öne çıkıyor. Bamya çorbası ya da etli ekmek gibi çok bilinen yemeklerinin yanı sıra batırık veya Mevlana böreği gibi daha yerel tatlarıyla da dikkat çeken Konya'nın yemeklerinin en güzellerini sizin için derledik. Çok beğeneceğinize emin olduğumuz Konya yemeklerimiz aşağıda...
MasterChef'te eleme adayları kimler oldu? MasterChef'te dokunulmazlığı hangi takım kazandı?
TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde dokunulmazlık oyunu heyecanı yaşandı. MasterChef'in ekranlara gelen 22. bölümünde kırmızı ve mavi takım bir kez daha eleme potasına girmemek adında dokunulmazlık oyununda karşı karşıya geldi. Dokunulmazlığı kaybeden takımdan iki isim eleme adayı olarak belirlendi. Peki, MasterChef'te eleme adayları kimler oldu? MasterChef'te haftanın birinci dokunulmazlığı hangi takım kazandı?
Etli ekmek nasıl yapılır? Adım adım etli ekmek tarifi
Konya ve Sivas yöresine özgü bir lezzet olan etli ekmek, içli pide ve lahmacuna benzeyen bir hamur işidir. Etli ekmek yaparken kıyma veya kuşbaşı doğranmış şeklindeki dana eti, ve her biri ince doğranmış soğan, domates ve biberden oluşan karışım uzunlamasına açılmış hamurun üzerine yayılır, çift yönlü pişirilir. İşte, adım adım etli ekmek tarifi
Sonbaharın başkenti Kastamonu
Anadolu’nun tarihi yerleşim birimlerinden Kastamonu, Osmanlı Dönemi’nde önemli bir eyalet, Milli Mücadele yıllarında stratejik bir lojistik üssü ve Cumhuriyet Dönemi’nde devrimlerin öncüsü olan bir kentti. Bugünse hem bu dönemlerin izlerini taşıyan bir anıt şehir olarak hem de olağanüstü doğası ve lezzetli yemekleriyle insanı büyülüyor. Üstelik Batı Karadeniz’deki komşularına kıyasla daha bakir. Halkı, durumdan memnun. Bu kadar güzelliğe şaşıran, benim gibi çok ziyaretçi olduğunu söyleyip bıyıkaltından gülüyorlar. Sırlarını paylaşıyor gibi olmamayım ama en güzel zamanı da sonbaharmış! İşte adım adım Kastamonu’da görmeniz, yapmanız ve tatmanız gerekenler...
Tokat ile Sivas arasında kebap tartışması yaşanıyor
Sivas Valiliği'nin sosyal medyada paylaştığı Sivas kebabı fotoğrafı, Tokat’ta "Kebap bizimdir" tartışmalarına neden oldu.
Günde 40 bin adet tüketiliyor! İftar öncesi fırınlar doluyor
Sivas'ta vatandaşların iftarda vazgeçilmezleri arasında yer alan, satın almak için akşama doğru fırınlarda sıra beklenen etli ekmek, lezzetiyle damak çatlatıyor.
Mevlana şehri Konya'nın 'dönen restoran'ı ramazanın favorisi oldu
Konya kent merkezindeki 42 katlı kulenin zirvesindeki restoran, dönen platform sayesinde müşterilerine 163 metre yüksekte hem şehir manzarası hem de Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini sunuyor.
Yarıyıl tatilinin gözde rotaları
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin binlerce yıldır çeşitli medeniyetleri bünyesinde barındıran, tarihi ve turistik mekânlarıyla göz dolduran kadim kentleri Diyarbakır ve Mardin, yarıyıl tatilinde misafirlerini bekliyor.
Konya'nın damak çatlatan lezzeti
Etli ekmek diyarı Konya'da, Gaziantepli şef Mustafa Kemal Erhoylu'nun, memleketinin ünlü tatlısı katmeri zenginleştirerek patentini aldığı ‘Antep Bombası’, görselliği ve lezzeti ile hem göze hem de mideye hitap ediyor. Antep fıstığı, kaymağı, balı ve dondurmasıyla damaklarda unutulmayacak bir lezzet bırakan ‘Antep bombası’ tatlıseverlerden yoğun ilgi görüyor.
Konya'nın patentli lezzeti: "Antep bombası"
Etli ekmek diyarı Konya'da, Gaziantepli şef Mustafa Kemal Erhoylu'nun, memleketinin ünlü tatlısı katmeri zenginleştirerek patentini aldığı "Antep bombası", görselliği ve lezzeti ile hem göze hem de mideye hitap ediyor. Antep fıstığı, kaymağı, balı ve dondurmasıyla damaklarda unutulmayacak bir lezzet bırakan "Antep bombası" tatlıseverlerden yoğun ilgi görüyor.
Sahneden düşerek parçalanan Mini Ada onarıldı
Akdeniz Bilişim Zirvesinde sahneden düşen insansı robot onarıldı. Düşme ve çarpma sensörleri aktif edilmeyen robotun salondaki elektronik sinyallerin yoğunluğundan dolayı düştüğü ileri sürüldü.
Antalya'da insansı robot sahneden düşüp, parçalandı!
ANTALYA'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Akdeniz Bilişim Zirvesi'nde dans gösterisi yapması planlanan 'Mini Ada' adlı robot, sahneden düştü. 85 bin TL'ye mal olan insansı robotun dijital ekranı ve başı parçalandı.
Etli ekmek, 800 yıldır Konya’da üretiliyor
Konya’nın yöresel meşhur tatları arasında yer alan ve ‘coğrafi işaret tescili’ olan etli ekmek, son günlerde Sivas’a mı, yoksa Konya’ya mı ait olduğu yönünde tartışma konusu oldu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Dr. Yılmaz Seçim, etli ekmeğin 1200’lü yıllardan itibaren Konya’da üretildiğini belirtti. Seçim, 1923 yılında ilk defa Konya’daki kebapçılar çarşısında kayıt altına alınıp, tanınmaya başladığını, 1939 yılından itibaren de sadece etli ekmek üreten işletmelerin açıldığını ve 2 yıl önce ‘coğrafi işaret tescili’ alındığını kaydetti.
İki şehir arasında rekabet kızıştı, Sivas’ta, 2 metre 5 santimlik etli ekmek yapıldı
Sivas’ta bir fırın ustası Sivas etli ekmeğine dikkat çekmek için 2 metre 5 santimetre uzunluğunda etli ekmek yaptı.
Konya'ya rakip oldular... Sivas'ın etli ekmeği tescil yolunda
Sivas'ın en önemli yerel lezzetlerinden etli ekmeğin tescili için Sivas Belediyesi çalışma başlattı. Çalışma kapsamında ilk adım etli ekmeğe bir standart getirilmesi...
Konya'nın meşhur etli ekmeğine zam
Mısırlı ve Arap turistlerin tercihi: Türkiye
Türkiye farklı birçok özelliğinden dolayı Mısırlı ve Arap turistler için cazibe merkezlerinden biri olma özelliğini sürdürüyor.
Konya mutfağının enfes lezzeti etli ekmek yiyebileceğiniz mekanlar
Konya mutfağı denince akla gelen ilk lezzet şüphesiz etli ekmek. İşte en lezzetli etli ekmeği yiyebileceğiniz mekanlar...