EKSTRA
MENÜ

Etli Ekmek

Etli Ekmek ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Etli Ekmek haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 1.040 Etli Ekmek haberi bulunmuştur.

Etli Ekmek Haberleri

Pandemi Konyalıların etli ekmek aşkına engel olamadı

Pandemi Konyalıların etli ekmek aşkına engel olamadı

Konya’nın yöresel, meşhur tatları arasında yer alan ve ’coğrafi işaret tescili’ olan etli ekmeğe talep, pandemi döneminde de yoğun oluyor.

Konyada dumandan etkilenen yaşlı kadının yardımına bu kez sağlık ekipleri yetişti

Konya'da dumandan etkilenen yaşlı kadının yardımına bu kez sağlık ekipleri yetişti

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, parlayan sobanın yerinden sökülen boruları nedeniyle odanın dumanla dolmasından etkilenen yaşlı kadının yardımına, sağlık ekipleri yetişti.

10.01.2021Gündem
Yeğeninin vurduğu fırıncı öldü

Yeğeninin vurduğu fırıncı öldü

Aksaray'da yeğeni Mehmet Burçak (30), tarafından tabancayla vurulan etli ekmek fırını işleten Hasan Burçak (59), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Polis kaçan Mehmet Burçak'ı saklandığı Sarıağıl köyünde yakalayarak gözaltına alındı.

1.01.2021Gündem
Son dakika haberi... Etli ekmek siparişi verdiler, gelince öldürdüler

Son dakika haberi... Etli ekmek siparişi verdiler, gelince öldürdüler!

Son dakika haberi... Karaman'da fırında çalışan 16 yaşındaki Ahmet Çınar'ın bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili 4 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında olan M.Ü. ifadesinde "Ahmet ile mahalleden tanışırdık, yaklaşık 3 ay önce bize küfür etmişti. Biz de olay günü Ahmet'in bir etli ekmek fırınında işe başladığını öğrendik, fırını arayarak sipariş verdik. Bize etli ekmek getiren Ahmet'i bıçakladık” dediği öğrenildi.

24.12.2020Gündem
Göksu Şelalesi Nerededir Ve Nasıl Gidilir Göksu Şelalesi Özellikleri, Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri (2020)

Göksu Şelalesi Nerededir Ve Nasıl Gidilir? Göksu Şelalesi Özellikleri, Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri (2020)

Göksu Şelalesi özellikle yaz aylarında piknik alanı olarak çok fazla ziyaret edilmektedir. Doğal güzellikleri bir arada barındıran bu alan çok ilgi çekmektedir. Yazımızda Göksu Şelalesi ile ilgili bilgileri, giriş ücreti, ziyaret saatleri ve özellikleri gibi bilgileri bulabilirsiniz.

7.09.2020Seyahat
Türkiye lezzet haritası: 50 şehirden 50 simge yemek

Türkiye lezzet haritası: 50 şehirden 50 simge yemek

Doğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.

30.08.2020Seyahat
600 fırın ve 600 restoranda yapılıyor Sırrı bakın neymiş

600 fırın ve 600 restoranda yapılıyor! Sırrı bakın neymiş

Adı Konya ile özdeşleşen etli ekmek, kentte yaşayanların ve şehir dışından gelen turistlerin vazgeçilmez damak tatları arasında yer alıyor.

Vedat Milor: “Çocukları bile babalarının yaptığı meslekle gurur duymuyor. Adeta ‘Babam ciğerci’ demeye utanıyorlar.”

Vedat Milor: “Çocukları bile babalarının yaptığı meslekle gurur duymuyor. Adeta ‘Babam ciğerci’ demeye utanıyorlar.”

Yemek eleştirmeni Vedat Milor’un yer aldığı ‘Rehber’ adlı kısa metraj belgesel bu akşam YouTube’da yayımlanacak. ‘Giderek yozlaşan gastronomi dünyasında sayıları azalan lezzet ustalarına bir saygı duruşu niteliğinde’ diye özetlediği belgesel vesilesiyle konuştuğumuz Milor: “Ustalarımız takdir edilmiyor. Çocukları bile babalarının yaptığı meslekle gurur duymuyor. Adeta ‘Babam ciğerci’ demeye utanıyorlar.”

12 yaşındaki çocuk kâbusları oldu

12 yaşındaki çocuk kâbusları oldu

KONYA'da, 20'si ramazan ayında olmak üzere son 6 ayda 100 hırsızlık olayını gerçekleştirdiği gerekçesiyle polis tarafından yakalanan 12 yaşındaki T.T., sevk edildiği adliyeden, adli kontrol şartı getirilerek serbest bırakıldı. Hırsızlık olaylarının yaşandığı iş yerlerinin sahipleri ise, ''Polis yakalıyor, ancak serbest bırakılıyor. Bizim canımız yandı başka arkadaşlarımızın canı yanmasın. Bu çocuğa bir çare bulunsun'' dedi.

14.05.2020Gündem
Umreden dönenlerin karantinada dördüncü günü

Umreden dönenlerin karantinada dördüncü günü

UMRE amacıyla gittikleri Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye dönüp, koronavirüs şüphesiyle tedbir amaçlı Konya'daki 2 yurda yerleştirilenler, karantina altında 4'üncü günlerini geçiriyor. Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın ziyareti sırasında kaçma girişiminde bulunulmasının ardından yurt içinde ve çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. Polis ekiplerinin özel kıyafetlerini giyip, yurtta nöbet tutmaya başladığı öğrenildi.

18.03.2020Gündem
20 yıldır değişmeyen lezzet Sırrı ise her şeyin organik olması

20 yıldır değişmeyen lezzet! Sırrı ise her şeyin organik olması

Giresun’da 20 yılı aşkın süredir kuru fasulyeyi değişmeyen lezzetiyle müşterilerine sunan "Cinağa’nın Yeri" adlı restoran kente yolu düşenlerin vazgeçilmez adreslerinden biri oldu.

24.02.2020Nerede Ne Yenir
Mardine gidecekler dikkat Bu siteye bakmadan plan yapmayın

Mardin'e gidecekler dikkat! Bu siteye bakmadan plan yapmayın

Turizmde dört mevsim canlılığını koruyan Mardin'i ziyaret eden yerli ve yabancı turistleri, sembusek, içli köfte, kibe bumbar, dolma, kaburga ve etli ekmek gibi yöresel lezzetleri tadabilecekleri mekanlarla buluşturmak için web sayfası hazırlandı, kitapçık basıldı.

Sivaslı etli ekmek, Avrupa yolunda

Sivaslı etli ekmek, Avrupa yolunda

Sivas’ta vatandaşların vazgeçilmezleri arasında yer alan etli ekmek, damak çatlatan lezzetiyle namını yurtdışına kadar ulaştırdı. Yurtdışında yaşayan Türkler, memleketlerine uzak olmalarına aldırış etmeden Sivas’tan verdikleri siparişle gurbette de etli ekmek tüketmeye devam ediyor.

13.01.2020Avrupa
Türkiyenin en büyük şehri Konyanın en güzel yemekleri

Türkiye'nin en büyük şehri Konya'nın en güzel yemekleri

Türkiye'nin yüzölçümü itibarıyla en büyük şehri olan Konya, lezzetleriyle de öne çıkıyor. Bamya çorbası ya da etli ekmek gibi çok bilinen yemeklerinin yanı sıra batırık veya Mevlana böreği gibi daha yerel tatlarıyla da dikkat çeken Konya'nın yemeklerinin en güzellerini sizin için derledik. Çok beğeneceğinize emin olduğumuz Konya yemeklerimiz aşağıda...

MasterChefte eleme adayları kimler oldu MasterChefte dokunulmazlığı hangi takım kazandı

MasterChef'te eleme adayları kimler oldu? MasterChef'te dokunulmazlığı hangi takım kazandı?

TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde dokunulmazlık oyunu heyecanı yaşandı. MasterChef'in ekranlara gelen 22. bölümünde kırmızı ve mavi takım bir kez daha eleme potasına girmemek adında dokunulmazlık oyununda karşı karşıya geldi. Dokunulmazlığı kaybeden takımdan iki isim eleme adayı olarak belirlendi. Peki, MasterChef'te eleme adayları kimler oldu? MasterChef'te haftanın birinci dokunulmazlığı hangi takım kazandı?

30.09.2019Televizyon
Etli ekmek nasıl yapılır Adım adım etli ekmek tarifi

Etli ekmek nasıl yapılır? Adım adım etli ekmek tarifi

Konya ve Sivas yöresine özgü bir lezzet olan etli ekmek, içli pide ve lahmacuna benzeyen bir hamur işidir. Etli ekmek yaparken kıyma veya kuşbaşı doğranmış şeklindeki dana eti, ve her biri ince doğranmış soğan, domates ve biberden oluşan karışım uzunlamasına açılmış hamurun üzerine yayılır, çift yönlü pişirilir. İşte, adım adım etli ekmek tarifi

Sonbaharın başkenti  Kastamonu

Sonbaharın başkenti Kastamonu

Anadolu’nun tarihi yerleşim birimlerinden Kastamonu, Osmanlı Dönemi’nde önemli bir eyalet, Milli Mücadele yıllarında stratejik bir lojistik üssü ve Cumhuriyet Dönemi’nde devrimlerin öncüsü olan bir kentti. Bugünse hem bu dönemlerin izlerini taşıyan bir anıt şehir olarak hem de olağanüstü doğası ve lezzetli yemekleriyle insanı büyülüyor. Üstelik Batı Karadeniz’deki komşularına kıyasla daha bakir. Halkı, durumdan memnun. Bu kadar güzelliğe şaşıran, benim gibi çok ziyaretçi olduğunu söyleyip bıyıkaltından gülüyorlar. Sırlarını paylaşıyor gibi olmamayım ama en güzel zamanı da sonbaharmış! İşte adım adım Kastamonu’da görmeniz, yapmanız ve tatmanız gerekenler...

30.09.2019Seyahat
Tokat ile Sivas arasında kebap tartışması yaşanıyor

Tokat ile Sivas arasında kebap tartışması yaşanıyor

Sivas Valiliği'nin sosyal medyada paylaştığı Sivas kebabı fotoğrafı, Tokat’ta "Kebap bizimdir" tartışmalarına neden oldu.

Günde 40 bin adet tüketiliyor İftar öncesi fırınlar doluyor

Günde 40 bin adet tüketiliyor! İftar öncesi fırınlar doluyor

Sivas'ta vatandaşların iftarda vazgeçilmezleri arasında yer alan, satın almak için akşama doğru fırınlarda sıra beklenen etli ekmek, lezzetiyle damak çatlatıyor.

Mevlana şehri Konyanın dönen restoranı ramazanın favorisi oldu

Mevlana şehri Konya'nın 'dönen restoran'ı ramazanın favorisi oldu

Konya kent merkezindeki 42 katlı kulenin zirvesindeki restoran, dönen platform sayesinde müşterilerine 163 metre yüksekte hem şehir manzarası hem de Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini sunuyor.

29.05.2019Nerede Ne Yenir
Yarıyıl tatilinin gözde rotaları

Yarıyıl tatilinin gözde rotaları

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin binlerce yıldır çeşitli medeniyetleri bünyesinde barındıran, tarihi ve turistik mekânlarıyla göz dolduran kadim kentleri Diyarbakır ve Mardin, yarıyıl tatilinde misafirlerini bekliyor.

11.01.2019Seyahat
Konyanın damak çatlatan lezzeti

Konya'nın damak çatlatan lezzeti

Etli ekmek diyarı Konya'da, Gaziantepli şef Mustafa Kemal Erhoylu'nun, memleketinin ünlü tatlısı katmeri zenginleştirerek patentini aldığı ‘Antep Bombası’, görselliği ve lezzeti ile hem göze hem de mideye hitap ediyor. Antep fıstığı, kaymağı, balı ve dondurmasıyla damaklarda unutulmayacak bir lezzet bırakan ‘Antep bombası’ tatlıseverlerden yoğun ilgi görüyor.

2.01.2019Seyahat
Konyanın patentli lezzeti: Antep bombası

Konya'nın patentli lezzeti: "Antep bombası"

Etli ekmek diyarı Konya'da, Gaziantepli şef Mustafa Kemal Erhoylu'nun, memleketinin ünlü tatlısı katmeri zenginleştirerek patentini aldığı "Antep bombası", görselliği ve lezzeti ile hem göze hem de mideye hitap ediyor. Antep fıstığı, kaymağı, balı ve dondurmasıyla damaklarda unutulmayacak bir lezzet bırakan "Antep bombası" tatlıseverlerden yoğun ilgi görüyor.

Sahneden düşerek parçalanan Mini Ada onarıldı

Sahneden düşerek parçalanan Mini Ada onarıldı

Akdeniz Bilişim Zirvesinde sahneden düşen insansı robot onarıldı. Düşme ve çarpma sensörleri aktif edilmeyen robotun salondaki elektronik sinyallerin yoğunluğundan dolayı düştüğü ileri sürüldü.

11.12.2018Gündem
Antalyada insansı robot sahneden düşüp, parçalandı

Antalya'da insansı robot sahneden düşüp, parçalandı!

ANTALYA'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Akdeniz Bilişim Zirvesi'nde dans gösterisi yapması planlanan 'Mini Ada' adlı robot, sahneden düştü. 85 bin TL'ye mal olan insansı robotun dijital ekranı ve başı parçalandı.

8.12.2018Gündem
Etli ekmek, 800 yıldır Konya’da üretiliyor

Etli ekmek, 800 yıldır Konya’da üretiliyor

Konya’nın yöresel meşhur tatları arasında yer alan ve ‘coğrafi işaret tescili’ olan etli ekmek, son günlerde Sivas’a mı, yoksa Konya’ya mı ait olduğu yönünde tartışma konusu oldu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Dr. Yılmaz Seçim, etli ekmeğin 1200’lü yıllardan itibaren Konya’da üretildiğini belirtti. Seçim, 1923 yılında ilk defa Konya’daki kebapçılar çarşısında kayıt altına alınıp, tanınmaya başladığını, 1939 yılından itibaren de sadece etli ekmek üreten işletmelerin açıldığını ve 2 yıl önce ‘coğrafi işaret tescili’ alındığını kaydetti.

İki şehir arasında rekabet kızıştı, Sivas’ta, 2 metre 5 santimlik etli ekmek yapıldı

İki şehir arasında rekabet kızıştı, Sivas’ta, 2 metre 5 santimlik etli ekmek yapıldı

Sivas’ta bir fırın ustası Sivas etli ekmeğine dikkat çekmek için 2 metre 5 santimetre uzunluğunda etli ekmek yaptı.

Konyaya rakip oldular... Sivasın etli ekmeği tescil yolunda

Konya'ya rakip oldular... Sivas'ın etli ekmeği tescil yolunda

Sivas'ın en önemli yerel lezzetlerinden etli ekmeğin tescili için Sivas Belediyesi çalışma başlattı. Çalışma kapsamında ilk adım etli ekmeğe bir standart getirilmesi...

Mısırlı ve Arap turistlerin tercihi: Türkiye

Mısırlı ve Arap turistlerin tercihi: Türkiye

Türkiye farklı birçok özelliğinden dolayı Mısırlı ve Arap turistler için cazibe merkezlerinden biri olma özelliğini sürdürüyor.

7.08.2018Ekonomi
Konya mutfağının enfes lezzeti etli ekmek yiyebileceğiniz mekanlar

Konya mutfağının enfes lezzeti etli ekmek yiyebileceğiniz mekanlar

Konya mutfağı denince akla gelen ilk lezzet şüphesiz etli ekmek. İşte en lezzetli etli ekmeği yiyebileceğiniz mekanlar...

Yazar Sonuçları

Mevlevî sofrası

Büyük İslam âlimi Mevlâna'nın eserlerinde verdiği 'reçete'ler, bugün Konya mutfağının hâlâ önemli bir parçası...

21.12.2020

İstanbul'da lahmacun ve içli köfte nerede yenir

Hemen hemen bütün kebap salonlarında lahmacun ve içli köfte bulunuyor. Açıkçası bir çoğunun lezzetini de beğenmiyorum. Çünkü oralar lahmacun ve içli köfte salonu değil, kebap salonu. Onların işi kebap yapmak. Yanında mönüde bulunsun diye, yani çeşit olması için yapıyorlar lahmacun ve içli köfteyi. Özen yok, lezzet yok. Ben ise üşenmedim internetten Anadolu'nun bu iki lezzetini en güzel nerede yerim diye araştırdım. Malum pandemi nedeniyle restoranlarında oturup yemesem de gidip tek tek inceledim mekanları. Yaklaşık 10 farklı mekandan size öne çıkan 4 restoranı öneriyorum. İşte lahmacun ve içli köftenin en iyileri...

14.12.2020

Mutfağında bilgelik, sofrasında bereket var

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın dediğine göre ‘Konya insanı ya bir sıtma gibi yakalayıp kendi âlemine taşır ya da sonuna kadar ona yabancı kalırsınız’. Üstada katılmamak ne mümkün! Şehre adımınızı atar atmaz tarihi atmosferinden mutfağına Konya sizi sarıp sarmalar, içine alır ve kendi âlemine doğru yola çıkarır...

6.12.2020

Zengin mutfağımızın yeniden keşfi

Yeniden keşfi diyorum çünkü zengin mutfak geleneğimizle gündelik yaşamda yediklerimiz ve lokantalarda bulduklarımızın arasında bir uçurum var. Potansiyelimizi kullanamıyoruz çünkü kendi mutfağımıza yabancılaşmış haldeyiz.

4.10.2020

Yeni partiler milletvekili transfer edecek mi?

Ahmet Davutoğlu adı “gelecek” olan ama kendi geçmişte kalan partisini kurdu.

16.12.2019

Dışarıda yediğinize değer KONYALILAR ETLİ EKMEK

Lokantanın adına bakarsanız burada etli ekmeğin çok iyi olması lazım. Öyle de! Gerçek Konya etli ekmeği. Yani öncelikle bir miktar sert tam buğday unu kullanılmış. Elle açılmış. Kıyma koyun. Zırhla kesilmiş. Azıcık kuyrukyağı. İçinde malzeme olarak da sadece domates, biber, maydanoz... Tabii ki odun ateşiyle yanan fırının koltuk bölümünde pişmiş...

7.09.2019

Yol üstü lezzet durakları

Yaz sezonunun geldiğini ne hava sıcaklığından ne de bulutsuz havalardan anlıyorum. Benim için yaz sezonunun habercisi gittikçe sıklaşan “Arabayla güneye iniyoruz, nerede yiyeceğiz abi?” mesajlarıdır.

31.05.2019

Tanınınca bozulan lokantalar

“Siz yazdınız... Muhtemelen yakın zamanda bozulacak. Eğer bu konuda haksız çıkarsam bu bir ilk olacak çünkü mekân sahipleri popüler olunca ilk iş kaliteyi düşürüp fiyatları katlıyorlar”.

14.04.2019

Mevlana’nın izinde: Konya

Şubat soğuğuna inat bu senenin ilk şehir dışı rotasını yaptık geçtiğimiz hafta sonu. Mevlana’nın şehri, Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapmış, zengin tarihi ve leziz mutfağıyla Konya’da aldık soluğu. Konya’yı anlatırken neresinden başlayacağıma karar vermekte zorlanıyorum... Hayatımda yediğim en iyi eti yedim Konya’da... Şehir Çathalhöyük, Mevlana, Şems-i Tebrizi ve Sille Köyü ile gerçekten zengin, dolu dolu bir tarihi mirasa sahip... İşte Konya gezi rehberi...

14.02.2019

Yeni bir şef restoranı: OD Urla

OD Urla, zeytinliğin ortasında cam duvarları ve açık mutfağıyla kapısından içeri girdiğiniz anda kendisine hayran bırakan, enerjisi yüksek bir restoran.

15.12.2018
Konya yemekleri parmaklarımızı yedirtti

Konya yemekleri parmaklarımızı yedirtti!

Selçuklu kültürünü yemeklerinde yaşatan Konya, damağına düşkünler için tam bir cennet. Her köşesinde ayrı bir lezzet var. Konya’da bulunan lezzet duraklarını sizler için sıraladım. İşte size Konya lezzet rehberi…

14.12.2018

Kastamonu’nun İstanbul temsilcisi ABDULKADİR

Pastırması ‘vay canına’ dedirtiyor, döneri olağanüstü, kuzu tandırı enfes, etli ekmeği ‘Kaşıkçı Elması’ gibi. Bakırköy’deki Abdulkadir, beş yıldızı sonuna kadar hak eden bir iş çıkarıyor.

5.10.2018

Uzaklardan özleyenler

Ne oldu? Duruldu mu acaba memleketten alıp başını gitmek isteyenler? Tatlı yurtdışı hayalleri devam ediyor mu yoksa? ‘Yaşanmaz abi bu memlekette, baksana dolar kaç para oldu?’ diyenler azaldı mı?

8.09.2018

Lüks lokantalarda böyle et bulamazsınız UĞUR BÜRYAN

Kuyuya sarkıtılan etin ateş değmeden, tuğla ısısıyla ağır ağır piştiği büryan, özel bir lezzet. İstanbul’da iyisi Fatih Kadınlar Pazarı’nda var. Bu kez Uğur Büryan’da denedim, memnun kaldım. Bir de besleme Balıkesir kuzusu yerine Toroslar’ın toklu kuzusu olsaydı...

7.09.2018

Gündüzü seyranlık gecesi gerdanlık

Yukarı Mezopotamya’nın en eski şehirlerinden, Dicle ve Fırat nehirleri arasından sesleniyorum bu hafta sizlere. Hanlar, hamamlar, konaklar şehri Mardin’den...

7.07.2018