Çipura haberleri sayfasında Çipura hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1152 Çipura haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Akdeniz'e yerleşen istilacılar arasında eti yenilebilen tek tür olan aslan balığı, kilosu 500 liradan satılıyor. Vatandaşın menüde ilgi gösterdiği balık hakkında konuşan Yener Savurkaç, "Lezzetli bir balık. Çipuraya yakın bir tadı var" diye konuştu.
#Aslan BalığıYemyeşil ağaçların arasında, saklı konumuyla gönülçelen Naru Bodrum, tadı kadar renkleri, sunumu ve emek harcanmış malzemeleriyle de fark yaratan bir menüye sahip. Bayramiç beyazı soslu akya dilimleri, yaz domatesleriyle renklenen ahtapot salatası, sarı domates cipsleriyle servis edilen karidesli-süt mısırlı şehriye gibi akılda kalan seçenekler var...
#Naru BodrumTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin açıklamasıyla zincir marketlerde başlatılan maliyetine levrek ve çipura satışına Eskişehir’de kendi işletmesinde balıkçılık yapan bir firma da katılırken, vatandaşların yoğun ilgisiyle yaklaşık 6 saat gibi kısa sürede 2 tonun üzerinde satış yapıldı.
#HtvhaberTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin açıklamasıyla zincir marketlerde başlatılan maliyetine levrek ve çipura satışına Eskişehir’de kendi işletmesinde balıkçılık yapan bir firma da katılırken, vatandaşların yoğun ilgisiyle yaklaşık 6 saat gibi kısa sürede 2 tonun üzerinde satış yapıldı.
#ÇipuraÖğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Şen, çiftlik balığı ve yetiştiricilik sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Nüfusu sağlıklı beslemenin yolunun, yetiştiriciliğin desteklenmesinden geçtiğini belirten Şen, "Yurt dışında talep gören bu balıkların tüketilmesinin sağlık açısından zararı yok. Bu balıkların birçok bilimsel çalışma ile faydaları ortaya konulmuştur" dedi.
#ÇipuraTürk Hava Yolları’na bağlı ‘Turkish Cargo’, 100 ton yavru çipurayı, oksijen tüpleri bağlanan varillerle İzmir’den Umman’a taşıdı. Yolculuk sırasında bir su ürünleri mühendisi de balıklara eşlik etti. Yavru çipura balıklarının 1 saatlik aralıklarla ph dengesi, oksijen ve su sıcaklık seviyeleri bu mühendis tarafından kontrol edildi.
#YavruAKDENİZ Üniversitesi’nden Doç.Dr. Mehmet Gökoğlu, Akdeniz’deki köpekbalığı türlerinin tehlikeli olmadığını belirterek, "Bizim sularımızda tehlikeli tür yok. Herkes rahat denize girebilir" dedi. Gökoğlu, yakın zamanda Süveyş Kanalı üzerinden Akdeniz’e geçen çizgili gırt gırt balığının, olta balıkçılarının en fazla tuttuğu balık çeşidi arasında yer aldığını söyledi.
#AntalyaTARIM ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2023 yılı su ürünleri üretimin verilerinin yeni bir rekorla 1 milyon ton düzeyinde olacağını belirtti. Bakan Yumaklı, “Balıkçılarımıza ve yetiştiricilerimize vermiş olduğumuz desteklerin ve uygulamaya koyduğumuz projelerin meyvelerini almaya devam ediyoruz. Haziran ayında TÜİK açıklayacak; 2023 yılı için Cumhuriyet tarihinin üretim rekorunu kıracağımızı öngörüyoruz” dedi.
#İbrahim YumaklıTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, su ürünleri ihracatının yıl sonuna kadar 2 milyar dolara yaklaşmasını beklediklerini bildirdi. Yumaklı, 21 Kasım Dünya Balıkçılık Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda hafta sonunda yurdu etkisi altına alan fırtına ve sağanaktan etkilenen balıkçılara geçmiş olsun dileğini iletti.
#İbrahim YumaklıMichelin Rehberi’nin 38’inci destinasyon olarak İstanbul’u seçmesi, Türkiye’de yeme-içme sektörünün gelişmesi adına büyük yankı uyandırmıştı. Ülkemize gelişinin bu ikinci senesindeyse rehbere İstanbul’dan sonra İzmir ve Bodrum dahil edildi. Sonuçlar 9 Kasım’da düzenlenen törenle açıklandı. Yıldız alan ve tavsiye listelerine giren restroranların alacağı özel Michelin plaketleriyse Metro Türkiye tarafından sahiplerine dağıtılacak.
#Michelin RehberiEkim ayı balık sezonunun en canlı aylarından biridir. BARBUNYA, ÇİPURA, KILIÇ, LEVREK, LÜFER, TEKİR, SARDALYA, PALAMUT, ORFOZ, TRAÇA çok lezzetlidir. PALAMUTUN en lezzetli zamanıdır. Peki, hangi ayda hangi balık yenir? İşte enfes balık buğulama tarifi ve yapılışı....
#BalıkMalum, balık avı yasağı bitti. Tezgâhlarda balık bolluğu ve çeşitliliği artmaya başladı. Four Seasons Hotel Istanbul at The Bosphorus’un şefi Görkem Özkan’la sabaha karşı yola düştük, Gürpınar Su Ürünleri Hali’ni ziyaret ettik. Kasa kasa dizilen çeşitler arasında alışveriş yaptık. Şefe alırken ve pişirirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk...
#GİZEM DİNÇBAŞAv yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle Marmara Denizi'nde hamsi bolluğu yaşanıyor. Bu yıl bir hafta içinde 747 ton 651 kilogram hamsi avlandı. Bu rakam geçen yıl 416 ton 756 kilogramdı. Hamside 2 kat artış görülürken geçmiş dönemde 130 ton 277 kilogram olan palamudun bu sene hiç olmaması dikkat çekti. İBB İSYÖN A.Ş. Genel Müdürü Hamdi Arpa, "Bu sene hamside Marmara Denizi'nde bolluk var. Bu zaten beklediğimiz bir gelişmeydi. Gelen ürünün yaklaşık yüzde 70'ini hamsi oluşturuyor. Geçen yıl bu rakamlar daha düşüktü. Şu ankinin yüzde 50'sine yakın daha az bir miktarda balık gelmişti. Geçen yılın başat balığı palamuttu. Bu yıl palamut beklemiyoruz ve ilk gösterge de palamudun olmayacağını doğrular nitelikte." dedi.
#HamsiPalamut, lüfer, barbun, kılıç, sardalya ve çipura sonbaharla birlikte bol bol göreceğimiz çeşitlerden. Nasıl pişireceğinizi düşünüyorsanız Four Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus’taki Aqua Restoran’ın şefi Görkem Özkan’dan işin sırlarını öğrendik. Özkan “Az yağlı balıkları kızartarak, iyice yağlanmışları da ızgara yaparak değerlendirin. Sardalyayı ekmek kırıntıları ve kıyılmış taze otlarla doldurup fırınlamak da iyi bir seçenek” diyor.
#BalıkCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Beykoz Poyrazköy’de düzenlenen “2023-2024 Su Ürünleri Av Sezonu” açılış programında “Deprem bölgesinde yaşayan ve gelir kaybı yaşayan balıkçılarımıza destek veriyoruz. Yarın itibariyle gemi başına 2 bin 500 ile 60 bin lira arasında desteği depremzede balıkçılarımızın hesaplarına yatırıyoruz. Ayrıca afet bölgesi ilan edilen illerde su ürünleri yetiştiricilerimizin zayi olan balık yumurtaları, yavru, porsiyonluk ve anaç balıkları için 2 ay içerisinde destekleme ödemelerini gerçekleştireceğiz” dedi.
#Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan2023-2024 su ürünleri av sezonu açılış programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yarın itibariyle gemi başına 3 bin 500 ila 60 bin lira arasında desteği depremzede balıkçılarımızın hesaplarına yatırıyoruz" dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanC harfinden sonra gelen Ç, alfabemizin 4. harfidir. ''Çe'' şeklinde okunan ''Ç'', kitaplarda ''Çevirmen'' kelimesinin kısaltması olarak kullanılır. Ç harfi ile başlayan hayvan, şehir, ülke, isim, eşya, bitki, çiçek, meyve, kuş ve ünlü (artist) isimleri nelerdir? Sizin için detaylı bir şekilde listeledik.
#Ç Harfi İle Başlayan İsimlerAkdeniz'e yerleşen istilacılar arasında eti yenilebilen tek tür olan aslan balığı, kilosu 500 liradan satılıyor. Vatandaşın menüde ilgi gösterdiği balık hakkında konuşan Yener Savurkaç, "Lezzetli bir balık. Çipuraya yakın bir tadı var" diye konuştu.
#Aslan Balığıİzmir Bornova'daki Yeşilova Höyüğü'nde sürdürülen arkeoloji çalışmalarında önemli bir gelişme yaşandı. Daha önce 9 köyün gün yüzüne çıkarıldığı bölgede 8 bin 200 yıl öncesine ait su kanalı bulundu. Kazı Başkanı Doç. Dr. Zafer Derin, yaptığı açıklamada "Kente ilk yerleşenler, suyu ayaklarına kadar getirmiş. İlk İzmirliler, imar planını yaparak neredeyse buraya yerleşmişler. Böylelikle yaşamlarını kolaylaştırmışlar. Bu imar, Anadolu'da belki ilk kez görülen bir durum" dedi.
#İzmirİzmir Bornova'daki Yeşilova Höyüğü'nde sürdürülen arkeoloji çalışmalarında önemli bir gelişme yaşandı. Daha önce 9 köyün gün yüzüne çıkarıldığı bölgede 8 bin 200 yıl öncesine ait su kanalı bulundu. Kazı Başkanı Doç. Dr. Zafer Derin, yaptığı açıklamada "Kente ilk yerleşenler, suyu ayaklarına kadar getirmiş. İlk İzmirliler, imar planını yaparak neredeyse buraya yerleşmişler. Böylelikle yaşamlarını kolaylaştırmışlar. Bu imar, Anadolu'da belki ilk kez görülen bir durum" dedi.
#İzmirProtein değeri yüksek, hafızaya iyi geliyor, kalbimizi koruyor, kemik gelişimini destekliyor. Her mevsim soframızın en kıymetli malzemelerinden biri olan balık, yaz aylarında da vazgeçilmezimiz... Yanına fava, havuç tarator gibi mezeleri, patates ve roka salatalarını çok yakıştıran yazarımız Dr. Ayça Kaya sağlıklı pişirme yöntemlerini anlatıyor, tarifler veriyor.
#Sponsorlu İçerikİstanbul’un mega restoranlarının sürekli şube açtığı Bodrum’da; Orkide gibi sayıca az kalan aile işletmelerini desteklemek boynumuzun borcu. En güçlü olduğu yer sıcak mezeleri. Sebzeler etraftaki Yörük köylerinden geliyor. Çıtır bamya çok başarılı, kavrulmuş ceviz gerçekten yakışmış, barbun çıtlaması çok farklı...
#BodrumYaz tatili planı yaparken deniz keyfi genelde ilk sırada yer alır. Bu anlamda şanslıyız çünkü ülkemizin üç yanı sayısız koy ve plajla çevrili. Peki bu yaz tarih gezisiyle deniz keyfini bir arada yapmaya ne dersiniz? Uzmanlarımıza ‘Yakınlarında denize girilebilen antik kentler hangileri?’ diye sorduk. 5 şehirden plaj seçeneğinin fazla olduğu 10 antik kenti önerdiler.
#Rota