Su ürünlerinde rekor üretim

Güncelleme Tarihi:

Su ürünlerinde rekor üretim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2024 07:00

TARIM ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2023 yılı su ürünleri üretimin verilerinin yeni bir rekorla 1 milyon ton düzeyinde olacağını belirtti. Bakan Yumaklı, “Balıkçılarımıza ve yetiştiricilerimize vermiş olduğumuz desteklerin ve uygulamaya koyduğumuz projelerin meyvelerini almaya devam ediyoruz. Haziran ayında TÜİK açıklayacak; 2023 yılı için Cumhuriyet tarihinin üretim rekorunu kıracağımızı öngörüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Yumaklı, su ürünleri yetiştiriciliğinde üretim artışının sürdüğüne işaret ederek, bu alanda üretimin 2023 yılında 550 bin ton civarında gerçekleşmesini beklendiğini söyledi. Yumaklı, markalaşma yolunda önemli mesafeler kateden ‘Türk somonu’nun yanında alabalık yetiştiriciliğinde son senelerde ciddi artışlar gerçekleştiğini vurgulayarak, aynı durumun çipura ve levrek için de geçerli olduğunu belirtti. Yumaklı, geçen sene verimli bir sezon geçiren balıkçıların, hamsinin çok miktarda av vermesi ile 300 bin ton civarında av rakamına ulaşmasını öngördüklerine dikkati çekerek, “Ayrıca bu sezonda çaça, sardalya ve deniz salyangozunda iyi av verimi elde edildi. İç sularımızdaki su ürünleri avcılığının ise 30 bin ton civarında olacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Su ürünlerinde rekor üretim

KAÇAK AVDA 78 GEMİYE EL KONULDU

Tarım ve Orman Bakanlığı, kaçak avcılığın önlenmesine yönelik denetimler kapsamında geçen yıl yasa dışı avcılık yapan 78 gemiye el konulduğunu duyurdu. 171 bini aşkın denetimde 74 milyon TL’lik idari para cezası uygulandığı belirtildi. ◊ DHA

 

BAKMADAN GEÇME!