Av sezonu açılışında depremzedelere müjde

Güncelleme Tarihi:

Av sezonu açılışında depremzedelere müjde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2023 07:00

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Beykoz Poyrazköy’de düzenlenen “2023-2024 Su Ürünleri Av Sezonu” açılış programında “Deprem bölgesinde yaşayan ve gelir kaybı yaşayan balıkçılarımıza destek veriyoruz. Yarın itibariyle gemi başına 2 bin 500 ile 60 bin lira arasında desteği depremzede balıkçılarımızın hesaplarına yatırıyoruz. Ayrıca afet bölgesi ilan edilen illerde su ürünleri yetiştiricilerimizin zayi olan balık yumurtaları, yavru, porsiyonluk ve anaç balıkları için 2 ay içerisinde destekleme ödemelerini gerçekleştireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Karadeniz ve Marmara Denizi’ne özgü Kalkan, Yerli Somon, Levrek ve Çipura balıklarının yavrularını denize bırakarak balıklandırma yapan Erdoğan şunları söyledi:

Av sezonu açılışında depremzedelere müjde

EN ÇOK HAMSİYİ KALKANI SEVERİM

“Bakanımız, meclis başkanımız hep birlikte vira bismillah dedik. İnşallah bereketli olur. İnşallah bereketiyle beraber gelir. Bolluk ve ucuz balık çeşitlerine milletimiz böylece kavuşmuş olur. Bütün balıkçılık sektöründe çalışan kardeşlerimizi de Rabbim bol ve kazançlar nasip eder. Ta Moritanya’ya kadar açılan balıkçılarımız, kendi denizlerimiz de nasip peşinde koşuyorlar. Bizler de sorumlu bakanımız başta olmak üzere birlikte her türlü desteği veriyoruz. Çünkü balık bizler için çok çok önemli. Bu gıdadan da yediden yetmişe bütün insanımız faydalanmalı. En çok hamsiyi ve kalkanı severim. Deprem bölgesindeki alabalık tesisi için her türlü desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz.”

 

BAKMADAN GEÇME!