Tarihi dokuyu korumak için ‘adeta’ savaş veriliyor! Kapadokya’da kaçak yapı arsızlığı

Arkeolojik sitler, doğal sitler ve dünya mirası alanlarını düzenleyen ve bu mirası geleceğe taşımak amacıyla faaliyet gösteren Kapadokya Alan Başkanlığı, bu amaç doğrultusunda daha önce yapmış olduğu yatırımların yanı sıra kaçak yapılarla mücadeleye de devam ediyor.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 19 Eylül 2022 tarihinde yaptığı açıklamada, Kapadokya Alan Başkanlığı sınırları içerisinde 400’den fazla kaçak yapıyı yıktıklarını belirterek, bölgedeki doğal yapıyı koruma konusundaki kararlılığın altını çizmişti. Bakan Ersoy, “Yıktığımız yapı bir daha yapılıyor, bir daha yıkıyoruz. Burada kaçak yapıda ısrar edenler var” diyor.

Bakanlık çevrelerinden edinilen bilgiye göre; alanın tarihi ve doğal yapıya zarar veren her türlü kaçak yapıdan arındırılması ve tarihi dokuyu koruma amacıyla çalışmalar aralıksız devam edecek.

MEDENİYETİNİZE SAHİP ÇIKIN

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Berlin’de vatandaşlarla bir araya geldi ve “Burada yaşarken medeniyetinizi, kültürünüzü, dilinizi, inancınızı unutmayın çünkü Türk, bütün bu unsurların birleşimiyle ortaya çıkmış bir kimliktir. Türk çağdaştır. Andımızda, ‘Türk’üm, doğruyum’ diyor. Türk doğrudur, Türk çalışkandır. Atatürk, ‘Türk milleti zekidir’ diyor. Biz bu dünyadan kopuk, bu çağın dışında yaşayan insanlar değiliz, bilakis biz bu çağı şekillendirebilecek olan insanlarız” dedi.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

YÜCE Önder’imizi sevgi ve saygıyla anıyoruz!

“Hiçbir ulus yoktur ki etik esaslarına dayanmadan yükselebilsin.”

24.12.1919 - KIRŞEHİR

CHP VE CHP’LİLERE DERSLER

İDEOLOJİK KABIZLIK

Süleyman Genç’in vefatına dair satırlarınızı okurken kafamda siyasete dair bazı önemli konular da belirdi. Bunlardan en önemlisi belki de, CHP’deki ‘sol kanat’ mensubu Genç ve arkadaşlarının entelektüel donanımdan beslenen ve halkın içinde halkla beraber verilen mücadeleci siyaset tarzının, günümüzde sabah akşam pompalanan “Sağa şirin görünmeden iktidar olmak imkânsız” şeklindeki teslimiyetçi argümanı yıkan bir örnek olmasıdır.

Bu yüzden de... Parti tabanından gelen kendi öz evlatlarına seçilme şansı vermek yerine alakasız isimleri transfer ederek sağcılaşan bir CHP’nin, 1973 ve 1977 seçim zaferlerinden çıkaracağı ders o kadar büyük ki! Bir dilekle bitirirsem; o kuşağın medyadaki önemli isimlerinden Alev Coşkun’un, Süleyman Genç’in kitaplarının yayınlanmasına öncülük etmesi, özellikle ideolojik kabızlık çekilen bu zamanlarda, fikri yön vermek gibi bir hizmet verecektir.

Haberin Devamı

Yaşar ALTINTARTI

İZMİRLİLER NEREDE?

Süleyman Genç’i cumartesi günü sonsuzluğa uğurladık. Ulucami avlusunda CHP’yi temsilen Engin Altay, Yaşar Tüzün, Bursa milletvekillerinden birkaçı, Genç’i yalnız bırakmadılar. Nilüfer Belediye Başkanımız ve Sabri Ergül’ün törenle ilgili emekleri ise inkâr edilemez. Ancak Süleyman Genç, Aydın Erten gibi o dönemin yürekli insanlarının zindanlarda çürümeyi, işkenceleri, dar ağaçlarını ve ölümü göze alarak İzmir’de verdikleri mücadelelerin, attıkları temellerin ve tohumların ışığında, CHP’nin İzmir’de iktidarını yaşayan CHP milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları ve il başkanı dahil il yöneticilerimizden hiç kimseyi görememek, o cami avlusunda hepimizi derinden üzmüştür. Mazereti olana bir şey demem, ancak söz ettiklerimiz bir çelenk de gönderemezler miydi? ‘Vefa’ duygumuzu ve partimizin hafızasını yitirdiğimiz an hiçbir başarıyı yakalama şansımız olamaz.

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?

DEVA’DAN KAN BAĞIŞI

- DEVA Partisi Genel Sekreteri Medeni Yılmaz, Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman, Kadın Politikaları Başkan Yardımcısı Sevda Durgun ve Esenyurt ilçe yöneticilerinin Kızılay Haftası dolayısıyla kan bağışında bulunduklarını; herkesi kan vermeye çağırdıklarını...

- TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nin ‘Koop Bakkal’ projesinin tanıtımı için bugün 13.00’te Kavaklıdere’deki merkez binasında bir araya geleceklerini...

ÇORLU’DA YENİDEN ANGUS KOKUSU TEHDİDİ

Çorlu’da 2014 yılında yapılan ama tepkiler ve canlı hayvan ithalatı ile ilgili politikaların etkisiyle işlemez halde olan hayvancılık tesisinde yeniden hareketlenme var. 8 yıl önce çevrecilerin ‘Angus Kokusu İstemiyoruz’ sloganıyla örgütlendiği ‘angus sorunu’ tekrar gündemde.

Haberin Devamı

Türkiye’de ithal et sektörünün 2011’de hızlanması ile birlikte Trakya, angus türü büyükbaş sığır türü ile tanışmıştı. Avustralya ve Uruguay’dan ithal edilip büyük gemilerle ülkemize getirilen anguslar çevre köy ve beldeleri yaydığı koku ile yaşanmaz hale getirmişti.

Çorlu ile Marmaraereğlisi arasında Yakuplu Mahallesi’nde 163.372 metrekarelik arazide yeni bir tesis inşa edilmişti. Bu tesis ile ilgili ilk CED süreci kapsamında 27 Mayıs 2014 tarihinde yapılmak istenen halkı bilgilendirme toplantısında da yoğun tepkiler eşliğinde tesis ile ilgili itirazlar dile getirilmişti. Aynı yer için, ÇED Halkın Katılım Toplantısı geçenlerde 3 Kasım 2022’de yapıldı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çorlu Kent Konseyi Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Murat Sevgi, “Trakya’da dev hayvan depoları ve vahşi işletme şartları ile yürütülen hayvancılık, hem hayvana hem de çevresine zarar veren bir süreç olarak kötü örnekleri ile ortadadır. Yerel hayvancılığın tabana yayılmasının önündeki dev işletmeler bu işlevleri ile hem hayvancılığın birer vahşi endüstriyel çarka dönüşmesine hem de dar alanda tahammül sınırlarının çok üzerinde çevresel etkilerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. 160 bin metrekarelik açık ve kapalı barınak alanlarından oluşan ve yıllardır boş duran dev tesisin kiralama yoluyla tekrar işletilmeye başlaması ile birlikte 148.500 Kg/gün büyükbaş gübresi, 56.250 Kg/gün küçükbaş gübresi üreteceği öngörülmektedir. İşletmede oluşacak atıkların bertarafı için Çorlu’nun Karatepe mevkisinde bulunan iki adet dev atık bertaraf tesisi ile başlı başına bir çevre sorunu olan Karatepe’ye ulaştırılması da şehrin merkezindeki caddeler üzerinden yapılmak zorunda kalacak. Neresinden tutsanız elinizde kalıyor! Daha önce de bu tür dev hayvan işletmelerinden çevreye verilen zararı canlı canı yaşamış bir şehir olan Çorlu’da durum tepkiyle karşılandı” dedi.

Haberin Devamı

 MESAJ PANOSU

Kenevir nedir? Kenevir her şeydir. Gördüğün her şey de kenevir olur, yaparsan hepsi olur bağ gibi... Yapamazsan hepsi olur dağ gibi. Az laf, çok iş. Boş muhabbet, dedikodu ve siyaset değil, iş üretelim. Dr. Erdem Ulaş, “TOGG daha ortada konuşulmuyorken birçok gazeteciye kenevirden otomobil ve tüm bataryanın yapılmasını anlattım. Dünya bu alana yöneldi. Uyanalım lütfen!” diyor.

Yazarın Tüm Yazıları