Köpeğinizin bağışıklık sistemini nasıl güçlendirirsiniz?

Özellikle soğuk kış ayları tıpkı bizler gibi köpeklerimizin de sağlığını tehdit edici olabilir.

Haberin Devamı

Evlerde yaşayan dostlarımız yaz ve bahar aylarına göre daha az havalandırılan ve özellikle kalorifer ile ısınan kuru ve oksijenden fakir havaya maruz kalmak zorunda. Ayrıca dışarıya gezmeye çıktığında soğuk ve eve girdiğinde sıcak havayla temas etmek adaptasyonu güçleştirmekte. Dostlarımızın sağlığını tehdit edebilecek olan bu durumlara karşı bağışıklıklarını güçlendirmek, alınacak en iyi önlem olacaktır. Onların immün sistemlerini dinamik tutabilecek unsurlara şöyle bir göz atalım:

Köpeğinizin bağışıklık sistemini nasıl güçlendirirsiniz

*Beslenme:

Bu dönemlerde köpeğinizin ihtiyaç duyacağı özellikle esansiyel aminoasitlerden zengin bir rasyon hazırlamak; eğer bahçede yaşatılan bir köpekse ihtiyacı olacak kalori açığını tamamlayacak miktarda ölçülendirme yapmak önemlidir.

Haberin Devamı

Köpeğinizin bağışıklık sistemini nasıl güçlendirirsiniz

KORUYUCU KIYAFET ÖNERİSİ

*Soğuk Havanın Etkilerini Azaltmak:

Evde yaşayıp dışarıya gezintiye çıkartılan köpeklerin özellikle ince ve kısa tüylü olanlarının koruyucu kıyafetler kullanılarak ısı farkından doğacak etkileri minimalize etmek, dışarıda yaşatılan köpeklerin de barındırılma koşullarının iyileştirilmesi soğukla olan mücadeleyi artırarak bağışıklığa destek olacaktır.

Köpeğinizin bağışıklık sistemini nasıl güçlendirirsiniz

*Vitamin ve Mineral Takviyesi:

Dostunuzun immünitesini güçlendirmek için bu dönemlerde vitamin ve mineral içerikli gıda takviyelerinin kullanılması direncinin artmasına yardımcı olacaktır.

SOĞUK HAVAYA İZOLASYON

*Balık Yağı Kullanımı:

Özellikle derin deniz balıklarının ve somon balığının yağının bu dönemde takviye olarak kullanılması bağışıklık açısından son derece önemlidir. İçerdikleri omega-3 ve omega-6 derisinin, kürkünün güçlenmesini sağlayacak ve soğuk havanın zararlı etkilerine karşı izolasyon oluşmasına yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı

Köpeğinizin bağışıklık sistemini nasıl güçlendirirsiniz

*Egzersiz:

Bağışıklığın dinamizmi için egzersiz çok gerekli ve önemlidir. Gezmek, koşmak, koklamak ve oyun oynamak kan dolaşımını arttırdığı gibi stresi de önlediği için bağışıklık açısından destekleyicidir.

*Probiyotik Takviyeleri:

Birçok besin, vitamin ve mineral bağırsaklardan emilmektedir. Bu sebeple köpeğinizin bağırsak florasını güçlendirmek hedefli olarak probiyotik ürünlerle takviyede bulunmak güçlü bir bağışıklık için katma değer olacaktır.

Köpeğinizin bağışıklık sistemini nasıl güçlendirirsiniz

DOLAŞIM İÇİN KISA MASAJ

*Tımar ve Masaj:

Kış aylarında tüylü dostunuzun kürkünü düzenli taramak, bacak ve patileri başta olmak üzere vücuduna kısa masajlar yapmak dolaşımı tetikleyerek soğuk havaya karşı direncini yükseltmeye yardımcı olacaktır.

* * *

Haberin Devamı

Dondurucu kış aylarında sokakta mücadele ederek yaşamak zorunda olan dostlarımızı da ihmal etmeyip beslenme ve su ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı olup barınmalarına destek olmayı unutmamalıyız. Yaşlı, engelli ve yavru olanlara kışı atlatana kadar geçici yuva olma fikrine sıcak bakmalıyız.

Yazarın Tüm Yazıları