Gastro Show başlasın

2019 yılında Türkiye’nin her bir köşesinde bir etkinlik vardı; Festivaller, gastronomi şölenleri, şef yarışmaları, tedarikçi buluşmaları, zirveler... Ta ki 2020 Mart ayı ile birlikte başlayan pandemi belasına kadar...

Haberin Devamı

Şimdilerde dillendirilen ‘normalleşme’ sinyalleri ile birlikte mayıs, haziran aylarından itibaren gastronomi festivalleri gündeme gelmeye başladı.
Sektörün bu kadar soğumaya bırakılması, ara verilmesi ‘yeter artık’ dedirtiyor. Turizm açılmalı, restoranlar belli doluluklarla çalışmaya başlamalı, önlemse önlem, tedbirse tedbir, hijyense hijyen olmalı ama ‘gösteri de devam etmeli’
Yılın ilk güzel haberi
İşte yılın ilk gastronomi festivali haberi de bu işin profesyonellerinden, bu işlerin erbabından geldi: Türkiye ve Global MICE sektörünü bir araya getiren, toplantı, fuar ve etkinlik ajans ve kuruluşlarını buluşturan CE of MICE’ın başarılı Başkanı Volkan Ataman ile Türkiye’de gastronomi sözcüğünü literatüre sokan, gastronomi turizmi denilince akla gelen Gastronomi Turizmi Derneği’nin kurucusu hiper enerjik adam Gürkan Boztepe öncülüğünde 2-4 Haziran 2021’de İstanbul Kongre Merkezi Açık Alan- ICC’de düzenlenecek.
Açık alan olması ve Türkiye’nin en en iyi ekibiyle bu işin yapılacak olması güven veriyor açıkçası. Bu festival bu işin zirvesi olacaktır. İki büyük kurum bu işe soyunmuş ve her şeye rağmen ‘en iyisini’ yapacağız diyorlar.
7 şehir 7 bölge 7 ülke

Haberin Devamı

COVID-19 gelişmeleri titizlikle takip edilerek organize edilecek ve tüm misafirlerin sağlığı-güvenliği ek önlemlerle korunmaya alınarak, değerli bir gastronomi fuarı ve konferansı yapılması hedefleniyor.
Gastronomi Turizmi Derneği (GTD), gastronomi endüstrisinin farklı segmentlerinden oluşan geniş yelpazede katılımcı ve gastronomi ile ilgilenen ziyaretçilerini “7 şehir, 7 bölge, 7 ülke” mottosuyla 2021 yılında ilk defa ağırlayacak.
160 katılımcı, 15.000 ziyaretçi ve 50 konuşmacı ile gerçekleşecek Gastro Show’a Türkiye’nin ve dünyanın değişik yerlerinden gastronomi sektörüne damga vurmuş üst düzey şefler, gastronomi uzmanları katılarak katkı sunacaklar.
İstanbul Kongre Merkezi’nin açık alanında yapılacak olan Gastro Show etkinliği, 2 büyük dome çadır konsepti toplantı odası ile fuara değer katan içerikler üretecek.

BURSA VAR MI?

Haberin Devamı

Türk mutfağı, peynir, pide, döner ve pizza gibi Workshop’lar bir dome çadırı içinde yapılacak olup, diğer dome konferans alanında ise Türk mutfağının önemi, yıldızlar geçidi (Türkiye ve dünyanın en önemli şefleri), hikayeleri ile 7 gastronomik şehir, coğrafi işaretli ürünler, 7 ülke mutfağı, sokak lezzetleri, Modern Türk mutfağı, sağlıklı beslenme, vegan-vejeteryan beslenme, iklim değişikliğinin yemeklere etkisi ile dünya gastronomi trendleri üzerine değerli konuşmacılar eşliğinde bilgilendirici oturumlar yapılacak. Bu 7 gastronomik şehir kimlerden oluşacak? Bursa olmalı mutlaka..
Konuşmacılar arasında;
-Dünya Gastronomi Derneği Başkanı Eric Wolf,
- Kısa zaman önce Michelin yıldızı alan “Dede” restoranı ile Türkiye’nin gururu olan Ahmet Dede,
-Nepal Şefler Birliği Başkanı Suresh Basnet,
-Kudüs Aşçılık Enstitüsü Kurucusu “Slow Food Chef Alliance” Ulusal Koordinatörü Udi Goldschmith,
-United Nations Women temsilcisi Asya Varbanova,
- Respond on Demand kurucusu ve Dünya Yemek SanatIarı Derneği Üyesi Maria Athanasopoulo,
-Ödüllü gazeteci-yazar Chantal Cooke,
- Bergamo Üniversitesi Profesörü ve Gıda Turizmi Araştırmacısı Roberta Garibaldi gibi değerli konuşmacılar oturumlarda tecrübe ve bilgilerini katılımcılarla paylaşacaklar.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en değerli şefleri de aramızda olacaklar. Her biri alanında uzman şefler arasında Aydın Demir, Deniz Temel, Ebru Baybara Demir, Mehmet Yalçınkaya, Murat Bozok, Sahrap Soysal, Sinem Çapraz, Somer Sivrioğlu ve Umut Karakuş konuşmacı olarak yer alacaklar.
Ayrıca T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı, STK başkanları, gazeteciler, gastronomi yazarları, akademisyenler de etkinlik programına deneyim, uzmanlık, renk ve kalite katacaklar.
Etkinlikte 60 derece Video Mapping Show esnasında master şeflerin muhteşem sunumlarını deneyimleme fırsatı olacak.
B2B alanında gastronomi acentaları, uluslararası etkinlik ajansları, otellerin concierge müdürleri ile yüz yüze toplantılar yapma imkanları bulacaklar. Böylelikle, değerli kurumlar Gastro Show’a katılarak Türkiye ve dünyadaki satıcılarla tanışma, yeni anlaşmalar imzalama ve oldukça büyük bir pazarda satışlarını artırma şansına sahip olacaklar.
Gastro Show katılımcıları, tüm önemli sektörler ve belirli nişler dahil olmak üzere Gastronomi-Turizm gıda ve turizm endüstrisinin tamamını temsil edecek. Fuar, gerçek gıda ve içecek ürünlerinin yanı sıra lojistik çözümleri ve sağlık ürünlerini de kapsayacak.
Bu kadar çok ürünün sergilendiği ve başka yerde bulunamayacak satış yapma ve iş ağı kurma olanaklarının bulunduğu fuar, her yıl binlerce profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yapacak.
Gastro Show ve bunun gibi başarılı örneklerin hayat bulması gastronomi sektörü adına, turizm adına umut verici. Dileriz emekleri karşılık bulur ve başarıyı yakalar.

Yazarın Tüm Yazıları