Rüzgar Sünbül ile İftar Menüsü 4. Gün: Çorbadan tatlıya Ramazan menüsü tarifleri....

İşkembe çorbasını sevenler özellikle bu çorbamıza bayılacaklar. Yalancı işkembe çorbası diye anılan paça çorbası bağışıklığı güçlendirir. Tavukla yapılan bu çorbamız öyle lezzetli oluyor ki hem besleyici hem de oldukça doyurucu. Lokantalarda satılan tavuk paça çorbası seviyorsanız doğru yerdesiniz. Yalancı işkembe yalancı paça çorbası diye de anılır.

Haberin Devamı

TAVUK PAÇA ÇORBASI

MALZEMELERİ

2 adet tavuk but
4 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı beyaz un
3 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı sirke
3 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz

SOS İÇİN

1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber

YAPILIŞI

Tavukları 4-5 su bardağı su ile haşlıyoruz. Ve tavuk suyunu ayırıp, tavukları didikliyoruz.
Tavuk suyundan 1 su bardağı ayırıyoruz gerisini tencereye ekliyoruz, sıcak suyu tencereye koyuyoruz. Tuz ekleyip, didilmiş tavuğu ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.Yoğurt, yumurta sarısı ve unu bir çırpma teliyle çırpıyoruz. Ayırdığımız tavuk suyunu ekliyoruz. Topak olmaması için çırpıyoruz, tencereden kaynamış olan sudan da ekleyip karıştırıyoruz. Sarımsak rendesi ilave ediyoruz. Karıştırıp tencereye ekleyip hızlıca karıştırıyoruz.Bir taşım kaynayan çorbaya sirke ilavesi yapıp karıştırıp servise hazırlıyoruz. Bir tarafta tavada tereyağı eritiyoruz, içine baharat ekleyip köpürene kadar ocakta tutuyoruz. Servis edilen çorbanın üzerine yağı gezdiriyoruz. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

Rüzgar Sünbül ile İftar Menüsü 4. Gün: Çorbadan tatlıya Ramazan menüsü tarifleri....

YOĞURTLU KABAK SALATASI

1000'lerce kişi tarafından denenip memnun kalınan bu kabak salatamız diğer kabak salata tariflerine benzemez. Yoğurt ve sarımsak ile lezzetlendirilen bu salatanın yapımı oldukça farklı. Mutlaka denemenizi öneriyorum. Yoğurtlu kabak salatası ya da kabak mezesini bir de bizim tarifimizle deneyin. Klasik kabak salatası tarifinin aksine pişirmeden yaptığımız bu kabak salatasını rendelemiyoruz da.

MALZEMELERİ

2 adet kabak
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 tutam dereotu
1 avuç ceviz içi
1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Kabakların kabuklarını soyup, boyuna kesiyoruz. Ardından minik minik küpler doğrayıp serin kaseye koyuyoruz. Üzerine 1 silme çay kaşığı tuz koyup elinizle ovmaya başlayın. Yumuşayıp suyunu salmaya başladığında kabakları sıkarak başka bir tabağa alın.Bir kasede süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak, iri ceviz parçaları ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırıyoruz. Ardından içine suyunu sıktığımız kabakları ekleyip harmanlayıp servis tabağına koyuyoruz. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI

Baharın müjdecisi rengarenk bir pilav tarifiyle geldik karşınıza. Bulgur ve şehriyenin müthiş uyumu. Yancı olarak her ana yemekle uyum sağlar. Hem yapması çok kolaydır. Hem de oldukça ekonomik ve bereketli bir tariftir. Farklı pilav tarifleri arıyorsanız özellikle et yemeklerinin yanına hazırlayabileceğiniz, sunumu çok şık.

MALZEMELERİ

1,5 çay bardağı bulgur
1 su bardağı arpa şehriye
1 adet soğan
2 adet çarliston biber
1 adet kapya biber
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz ve baharatlar

YAPILIŞI

Biberleri, soğanı ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayıp tencerede yağın içinde sotelemeye başlıyoruz. Üzerine arpa şehriyeleri ve pilavlık bulguru ekleyip kavuruyoruz. Üstünü geçecek kadar soğuk su ve tuz ilave edip orta hararetli ateşte kapağı kapalı vaziyette pişiriyoruz.10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

100 GR. KIYMA İLE 1 KG. KÖFTE

Gelelim ana yemeğimize. Sadece 100 gr. kıyma ile 6 porsiyon ana yemek çıkarabilirsiniz. Yiyen herkes tarifini isteyecek. Kıbrıs köftesi diye de anılan bu köfte tarifimizin içinde ana malzeme patates. Kıbrıs köftesinden farklı olarak patates miktarını arttırdık ve baharatları farklılaştırdık. İddia ediyorum bu kadar az malzeme ile daha güzel köfte yok!! 100 gr. kıyma kullanarak 8 kişilik köfte yapmak mümkün. Hem de öyle lezzetli oluyor ki bayılacaksınız. Özellikle çocuklar çok seviyorlar.

MALZEMELERİ

100 gr. kıyma
2 adet soğan
2 adet büyük patates
1 çay bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz ve baharatlar kekik, kimyon, karabiber, kırmızı biber
1 avuç maydanoz
Kızartmak için 1 su bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI

Haberin Devamı

Patateslerin ve soğanların kabuklarını soyuyoruz. Patatesleri rendeliyoruz ve suyunu süzüyoruz.Suyu süzülmüş patateslerin üzerine soğan rendeliyoruz, kıymayı ekliyoruz. Galeta unu, baharatlar ve tuzu ilave ediyoruz. Yumurtayı kırıp yoğurmaya başlıyoruz. Çok iyi yoğurup tüm malzemelerin birbirine geçmesini sağlıyoruz.Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparip şekil veriyoruz. Yaklaşık 30-32 adet köfte çıkıyor.Yağı tavaya alıp kızdırıyoruz. Kızgın yağda iki tarafıda nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Fazla yağını almak için kağıt havlu üstüne alıyoruz. ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Rüzgar Sünbül ile İftar Menüsü 4. Gün: Çorbadan tatlıya Ramazan menüsü tarifleri....

KIBRIS TATLISI

Galeta unu ve cevizle yapılan krema ile lezzeti katmerlenen kıbrıs tatlısı huzurlarınızda. İster iftar sonrası çayınızın yanına eşlik etsin isterseniz kırk yıl hatırı olan kahveyle ikram edin. Muhabetinizi tatlandıracak enfes bir tatlı diyip, sizi kıbrıs güzeliyle başbaşa bırakıyorum.

MALZEMELERİ

KEK İÇİN

Haberin Devamı

3 adet yumurta
yarım su bardağı toz şeker
2/3 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz içi

ŞERBETİ İÇİN

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

MUHALLEBİ İÇİN

1 lt. süt
2 yemek kaşığı dolusu beyaz un
2 yemek kaşığı dolusu nişasta
yarım su bardağı toz şeker
1 paket kremşanti
1 çay bardağı Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Önce şerbet için şeker ve suyu kaynatıyoruz. Karıştırıp şeker erisin. Hafif yoğunlaşmaya başladığında limon suyu ekleyip soğumaya bırakıyoruz.Kek malzemeleri yumurta şekeri çırpıyoruz. Dİğer malzemeleri teker teker ilave edip yağlanmış orta boy tepsiye döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.Fırından çıkan sıcak kekin üstüne soğuk şerbeti döküyoruz. Kolayca şerbeti çekiyor.Tencerenin içine, süt, nişasta, un, şeker çırpma teliyle pişmeye bırakıyoruz. Yoğunlaşana kadar pişiriyoruz. Göz göz olduğunda muhallebinin altını kapatıyoruz. Mikserle çırpmaya başlıyoruz. İlk sıcaklığı çıktığında krem şantiyi toz şekilde ekleyip çırpıyoruz.Şerbetini çeken kekin üstüne muhallebimizi döküyoruz. En üstüne hindistan cevizi serpip soğumaya bırakıyoruz. Sonra dilimleyip servis ediyoruz. Buzdolabında 3-4 saat mutlaka dinlendirin.

Yazarın Tüm Yazıları