İftar menüsü için birbirinden hafif ve lezzetli fırın yemeklerimiz var
Fırında pişen yemekler özellikle yaz aylarında hafif ve sağlıklı oldukları için çok tercih ediliyor. Eğer sizin de tercihiniz fırın yemekleri ise listemizdeki tariflere mutlaka bir göz atmalısınız. Etten sebzeye fırında pişirebileceğiniz birçok tarifi yaz menüleriniz için fikir olsun diye derledik.
Karadeniz mutfağının, özellikle de Rize ve çevresinin en sevilen geleneksel lezzetlerinden biridir hamsili pilav. Balıklar yan yana dizilir, içine mis gibi tereyağlı pilavı doldurur. Fırında pişirilir yanında mısır ekmeğiyle afiyetle yenir. İştahınız kabardıysa lafı daha fazla uzatmadan tarife geçelim.
Türk mutfağının en klasik lezzetlerinden biri olan karnıyarık, sunumuyla da lezzetiyle de sofralarımızın vazgeçilmezlerinden. İhtişamlı görüntüsü nedeniyle zor bir yemek izlenimi uyandırsa da aslında yapılışı gayet kolay olan karnıyarığın tarifini adım adım hazırladık. Şimdiden afiyet olsun…
Adı "Boşnak mantısı" olsa da bu mantı bildiğimiz mantılardan ziyade böreğe benziyor. Çünkü katlanarak değil sarılıp kesilerek hazırlanıyor. Fakat ister mantı olsun ister börek, bir kez yedikten sonra unutamayacağınız bir lezzeti var. Mutlaka denemeniz gerektiğini düşünüyoruz. Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirdiğinizde lezzetinin katlanacağını unutmayın.
Kabak özellikle yaz aylarında en sık tüketilen en hafif sebzeler arasında ilk sırada. Klasik kabak yemeklerinden sıkıldıysanız ve farklı bir şeyler arıyorsanız kabak sandal da denen sandal sefası sizin için birebir. Biz kabak sandalı kıymalı içle seviyoruz ama siz tavukla da çok nefis bir sandal sefası yapabilirsiniz.
Birçok insanın çok severek tükettiği biber dolmasının fırında pişmiş halini denemiş miydiniz? Eğer hala bu enfes tarifi denemediyseniz, leziz fırında biber dolması tarifimiz denemek isteyenler için hemen aşağıda…