GeriSebze Yemeği Tarifleri Fırında kabak turtası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında kabak turtası tarifi

Fırında kabak turtası tarifi

Yaz gelince yeşil sebzeleri daha bir zevkle yemeye başlıyoruz. Bunların başında da kabak geliyor. Yoğurtlu, yumurtalı sosuyla bir nevi graten olan fırında kabak turtasının yapılışını arıyorsanız tarifimiz huzurlarınızda. İşte mutlaka denemeniz gereken fırında kabak turtası tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3-4 kabak
  • 3 dal dereotu
  • 1 soğan
  • 2 çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı su
  • 8 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Birkaç nane yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında kabak turtası tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları soyup yuvarlak yuvarlak dilimleyin.

Dereotunu ince ince kıyın. Soğanları yemeklik doğrayın.

Yağı tavada kızdırıp soğanı kavurun.

Kabakları ekleyip sotelemeye devam edin.

1 fincan su ekleyip kapağını kapatın ve kabaklar yumuşayana kadar pişirin.

Dereotunu, tuzu ve karabiberi ilave edin.

Yoğurt, yumurta ve limon kabuğu rendesini çırpıp kabaklara ilave edin.

Güzelce karıştırdığınız malzemeyi fırın kağıdı serilmiş yuvarlak kalıba boşaltın.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın ve kalıbı fırına verin.

20 dakika pişirip soğuması için bir süre bekleyin.

Dilimleyip nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.