GeriHamur İşi Tarifleri Boşnak mantısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Boşnak mantısı tarifi

Boşnak mantısı tarifi

Adı "Boşnak mantısı" olsa da bu mantı bildiğimiz mantılardan ziyade böreğe benziyor. Çünkü katlanarak değil sarılıp kesilerek hazırlanıyor. Fakat ister mantı olsun ister börek, bir kez yedikten sonra unutamayacağınız bir lezzeti var. Mutlaka denemeniz gerektiğini düşünüyoruz. Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirdiğinizde lezzetinin katlanacağını unutmayın.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ilık su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 250 gram kıyma
  • Tuz
  • Karabiber

Boşnak mantısı tarifi Nasıl yapılır?

Unu bir kaba alın. Bir tutam tuz ilave edip ılık olan suyu yavaşça dökerek hamur haline getirin.

Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. 15 dakika dinlendirip yeniden yoğurun. Daha sonra hamuru üç parçaya bölerek 25-30 dakika kadar daha dinlendirin.

Bu arada iç malzemeyi hazırlamaya başlayın. Tavaya bir miktar sıvı yağ alıp önce soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

Ardından kıymayı ekleyip kavurma işlemine devam edin. En son tuz ve karabiberini ekleyip ateşten alın.

Dinlendirdiğiniz hamurları önce elinizde daha sonra masanın üzerine koyup yavaşça kenarlarından çekerek açın.

Açma işlemi bittikten sonra iç malzemesini koyup hamuru rulo haline getirin. Rulo haline gelen hamuru bir bıçak yardımıyla küçük küçük kesip yağlanmış tepsiye dizin.

Tüm hamurlar için aynı işlemi yapın. En son üzerilerine çok az sıvı yağ sürüp 180 derecede ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.