Toplu yemek ve catering hizmetleri konusunda uzman Lezzet Fabrikası, Mutlu Cuma adıyla ilginç bir uygulama başlattı. Bu uygulamayla hem tarımsal üretim yapan kadın kooperatiflerine destek oluyor hem de toplu yemek hizmeti verdikleri kurumsal firmaların çalışanlarına çok özel menüler sunarak o ürünle ilgili farkındalık yaratıyorlar.
#YazarMayıs sonunda Gelibolu’ya gittiğimde, sahile kalın bir tabaka halinde vuran köpükleri gördüğümde bir dönemin tahminlerimizden çok daha erken sona erdiğini düşündüm. Deniz bitmiş, çevre felaketi gerçekleşmişti. Her türlü atığımızdan beslenen bir canlı türü hayat sahamızı işgal etmişti.
#Müge AkgünYozgat’ın Çekerek ilçesinin Karahacılı köyünde yaklaşık 100 yıllık su değirmeninde buğday un haline getirilip, külbastı çörek ve simit imalatına devam edilirken, Çekerek Irmağı kenarına belediye tarafından yeni bir su değirmeni aslına uygun olarak yaptırıldı.
#Su DeğirmeniBu hafta kentin farklı noktalarında yeni açılan ve her birinin yeme-içme sektörüne büyük katkısı olacağını düşündüğüm iki restorandan söz etmek istiyorum: Kilye ve Un Po. İkisinin de tarzı farklı ve farklı mutfakları temsil ediyorlar ama ortak noktaları malzemeye verdikleri önem ve gösterdikleri özen...
#Müge AkgünKars’a her gidişimde insanlarını daha bilinçli, daha iddialı görüyorum. Kars’ta adeta dipten gelen dalga gibi bir hareketlilik yaşanıyor. İki yıl önce 14-16 Temmuz tarihlerinde Kafkas Üniversitesi’nde yapılan ‘Türkiye’de ve Dünyada Yerel-Geleneksel Peynirler: Kars Kaşarı Coğrafi İşareti’ konulu uluslararası sempozyuma katılmıştım.
#Müge AkgünFahiş fiyatlı yemeklerin boykot edilmesiyle ilgili fikir ve yorumlar genelde ikiye ayrılıyor. Kimileri restoranların günah keçisi ilan edilmesine karşı; alım gücümüzün düşmesini sorumlu gösteriyor. Kimileriyse enflasyondan aldıkları güçle fiyatların çok fazla abartıldığını söylüyor. İşin aslını gastronomi sektörünün tecrübeli isimlerine sorduk, restoran müşterilerinin görüşlerini aldık.
#FiyatBayburt, Karadeniz Bölgesinin iç kesimlerinde yer alıyor. Kuzeyinde Trabzon, doğusunda Erzurum ili, güneyinde ise Erzincan ili bulunan Bayburt bulunduğu coğrafi konum itibari ile hem Karadeniz, hem Anadolu hem de Doğunun mutfak kültürünün özel bir sentezini yemeklerinde içeriyor. Bayburt'un kendi has yöresel yemeklerinde et ve sebzelerin yanı sıra un ve una bağlı yemek çeşitleri bu zengin mutfakta ağırlık kazanıyor. Öyleyse yakından tanımak isteyenlere özel Bayburt Yemekleri - Bayburt'da ne yenir ve neyi meşhur? Bayburt mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesini derledik.
#Bayburt YemekleriBöreğin anne eli değmiş olanının güzel olduğu söylenir ama işini bilen bir ustanın elinden çıkmış börek için bavulları hazırlayıp yola çıkmaya da değer. Ülkemizde yöreye, kullanılan malzemeye ve pişirme yöntemine göre değişen pek çok börek çeşidi bulunuyor. Yanında bir bardak çay da olunca tadına doyum olmuyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Ülkemizde böreklerin peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 7 şehirden birbirinden lezzetli 7 öneri...
#Rota