Uyku Apnesi Nedir
Toplam 82 haberi bulunmuştur.
Uyku Apnesi Nedir Haberleri
Uyku apnesi tedavi edilmediğinde hastalıkları beraberinde getiriyor
Nöroloji Uzmanı Dr. Atilla Kara, uyku apne sendromu belirtisi olan kişilere mutlaka polisomnografi testi uygulanması gerektiğini belirtti.
Uyku Apnesi, Koronavirüs Tedavisini Olumsuz Etkiliyor!
Koronavirüs tedavisinin başrol oyuncusu olan güçlü bağışıklık sistemi için sağlıklı uykunun önemli bir işlevi bulunuyor. Uzmanlar, şiddetli bir horlamayla kendini gösteren, uykuda nefesin bir süreliğine kesilmesine neden olarak bağışıklık sisteme sinsice savaş açan uyku apnesi tehlikesine dikkat çekiyor.
Uyku Apnesi Nedir? Uyku Apnesine Karşı Alınabilecek 8 Önlem
Genellikle horlayan kişilerde görülen ve uyku sırasında nefesin durması olarak tanımlanan uyku apnesi, tedavisinde gecikildiğinde kalp krizine bile yol açabilen sinsi bir hastalık. Uyku apnesi olan kişiler gece uyku sırasında uyanıyor ancak farkında olmuyorlar; çünkü artmış olan karbondioksit kişiyi narkoz etkisi altına sokuyor.
Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Dilaver Özturan uyku apnesine karşı 8 etkili önlemi anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
Dil yağı nefes darlığına ve uyku bozukluğuna yol açıyor
BBC'nin haberine göre Pennsylvania Üniversitesi Perelman Tıp Fakültesinden araştırmacılar, obstrüktif uyku apne sendromu görülen 67 obezite hastasının kilo vermeden önce ve sonraki uyku durumlarını inceledi. Araştırma sonuçları nefes darlığına yol açan uyku bozukluğu dildeki yağ oranıyla bağlantılı olabileceğini söylüyor.
Uyku Apnesi Evlilikleri Etkiliyor
Uyku apnesinin uyku sırasında solunum duraklamasına neden olduğunu ve uyku düzenini bozarak beyni oksijensiz bıraktığını söyleyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Murat Timur Akçam önemli uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Akçam, hastalığın en çok eşleri tedirgin ettiğini, uyku apnesinin evlilikleri de etkilediğini söyledi.
Baş Ağrısının Sebebi Uyku Apnesi Olabilir
Günümüzde uyku apnesinden yakınanların sayısı giderek artıyor. En önemli sorunun bu durumun halk tarafından bir hastalık olarak görülmemesi olduğunu belirten Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Bınar, “Uyku apneli hastalar, gece yeterli bir süre uyusalar dahi kaliteli bir uyku alamadıkları için sabah kalktıklarında uyku açlığı, dinç uyanamama, baş ağrısı gibi problemler yaşarlar” dedi.
Uyku apnesi nedir, belirtileri nelerdir?
Tedavi edilmediği takdirde kalp krizinden inmeye, diyabetten obeziteye birçok hastalığa yol açabilen uyku apnesi, birçok kişinin yaşadığı sağlık sorunlarından birini oluşturuyor. Uyku düzeninin bozulmasına sebep olarak günlük yaşam kalitesini düşüren bu hastalık, genellikle horlama, sık idrara kalkma, terleme ile kendisini gösteriyor. Peki, uyku apnesi nedir, belirtileri nelerdir? İşte, uyku apnesi ile ilgili bazı bilgiler.
Uyku Apnesi Nedir? Uyku Apnesinin Tedavisi Var Mıdır?
Güne zinde başlayabilmek, sağlam konsantrasyona sahip olabilmek ve çeşitli hastalıklara yakalanmamak için iyi bir uyku büyük önem taşır. Ancak uyku apnesi hayatı kabusa çevirebiliyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım konu ile ilgili bilgiler verdi.
Uyku apnesi nedir? Uyku apnesi nasıl anlaşılır?
Uyku apnesi apne olarak da bilinir. Uyku sırasındaki solunum duraklamalarından kaynaklanan ve uyku düzeninin bozulmasına sebep olan önemli bir hastalıktır. Uyku apnesi sırasında solunum çabası sürse de, bir süre sonra daha da artan bu çaba beyni uyarır ve hava yolu açılır. Solunumu durana kadar horlayan kişi, gürültülü bir homurdanma ile yeniden nefes almaya ve horlamaya devam eder.
Uyku apnesi nedir? Uyku apnesi belirtileri, tedavisi
Uyku apnesi, hastaların yorgun uyanmasına ve gün içinde yanlış zamanlarda uyuyakalmasına yol açabilmesi nedeniyle iş ve sosyal yaşamı da olumsuz etkileyebiliyor. Zamanında tedavi edilmeyen uyku apnesi ilerleyen dönemlerde başta hipertansiyon, ritim bozukluğu, kalp krizi olmak üzere; diyabet, obezite ve hormon bozukluğu gibi ciddi hastalıklara neden olabiliyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Fatma Tülin Kayhan, uyku apnesi ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
Horlama nedenleri (Uyku apnesi) nedir?
Uyku esnasında anormal solunum olaylarının ve tekrarlanan horlama ataklarının eşlik ettiği hastalık. Peki Horlama nedenleri (Uyku apnesi) nedir?
Uyku apnesi nedir?
Uyku apnesi bir diğer adıyla bstrüktif uyku-apne sendromunun tanımı merak ediliyor. Sinir sistemindeki bir problem veya solunum yollarındaki bir tıkanıklık nedeniyle ortaya çıkan uyku apnesi, çeşitli şekillerde kendisini gösteriyor. Peki uyku apnesi nedir?
Mışıl mışıl bir uyku için 16 kural
Uykuyu bilimsel açıdan tanımlamak çok zor. 1950’lere kadar birçok insan uykunun günlük hayatımızın eylemsiz bir parçası olduğunu zannederdi. Ama şimdi uyku sırasında beynimizin çok etkin olduğunu biliyoruz. Dahası uykunun beden ve ruh sağlığımızı etkilediğinden eminiz. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Bölükbaşı Uyku ile ilgili önemli bilgiler verdi.
İyi uykunun altın sırları
Yatmadan önce kafein ve nikotin gibi uyarıcılardan uzak durulması gerektiğini söyleyen Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Bölükbaşı iyi uykunun altın sırlarını paylaştı.
Uyku Apnesi Riskiniz Var Mı?
Kadınların en az yüzde 2’sinde, erkeklerin de en az yüzde 4’ünde görülen ve en tipik belirtisi şiddetli horlama olan “uyku apnesi sendromu”, uyku sırasında tekrar eden nefes durmalarıyla karakterize bir hastalık...
Uyku apnesi nedir?
Prof. Dr. Bülent Tutluoğlu, uyku apnesi hakkında bilgi veriyor
Uyku apnesi sendromu nedir, nasıl tedavi edilir?
Günümüzde sıkça gündeme gelen uygu apnesi dediğimiz, uyku sırasındaki solunum durmalarımız yaşamımızı tehdit etmekte önlem alınmaz ise ölüme bile yol açacak süreçleri tetiklemektedir. Özellikle kilo verememe problemi olanlar, yüksek tansiyonlular, kalp ve şeker hastaları risk altındadır.
Çocuklarda görülen horlama ve uyku apnesine dikkat!
Çocuğunuzun uykusunda boyun ve baş bölgesi terliyorsa...
Uyku Apnesi Nedir?
Uyku apnesi nedir, uyku esnasında nefes kesilmesi nasıl önlenir, Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul anlatıyor.
Yeni Tehlike: Uyku Apnesi
Uyku Apnesi nedir ve tedavisi geciktiğinde nelere yol açar?
Uyku sorunları hayat kalitesini düşürüyor
Uyku sorunlarının başta kalp krizi, ani kalp durması, kalp yetersizliği olmak üzere birçok hastalığa neden olduğunu biliyor muydunuz?
Uyku apnesi beyne zarar veriyor
Uyku apnesinin düşünce ve hafızayı bozan, ciddi bir beyin hasarına yol açabildiği kanıtlandı.
Bademcik iltihabı nedir, belirtileri nelerdir? İşte bademcik iltihabıyla ilgili merak edilenler...
Kış aylarında daha sık karşılaşılan hastalıklardan biri de bademcik iltihabı. Bulaşıcı olabilen ve kalabalık ortamlarda fazla zaman geçirenlerin risk grubunda olduğu bademcik iltihabı, vücudun bağışıklık sisteminde güçsüzlüğe neden olabiliyor. Peki bademcik iltihabı nedir? Belirtileri nelerdir? Nasıl bulaşır? Detayları uzmanlardan öğrenelim...
Bu Belirtiler Beyin Sisini İşaret Ediyor!
Son zamanlarda oldukça sık sık gündeme gelen beyin sisi rahatsızlığı tıpta bir hastalık olarak anılmıyor ancak belirtilerine ve etkilerine dikkat etmek gerekiyor. Beyin sisinin dikkat eksikliği, hafıza gücünün azalması, uyku bozukluğu ve sağlıklı düşünememe gibi belirtilerle ortaya çıktığına dikkat çeken uzmanlar, bu rahatsızlığın aslında başka hastalıkların habercisi olabileceğini belirterek uyarıyor.
Eritrosit nedir? Eritrosit değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri
Eritrosit, insan sağlığı için önemli görev üstlenen kırmızı kan hücreleridir. İnsan vücudunda birçok görevi vardır. Eritrosit hakkında sıklıkla araştırma yapılmaktadır. Eritrosit nedir? Eritrosit değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Konu hakkında tüm detayları sizler için derledik.
RBC nedir? RBC değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri
RBC, kırmızı kan hücresi anlamına gelir. Kırmızı kan hücreleri de kan testleri yapılarak ölçülebilir. RBC nedir, RBC değeri kaç olmalıdır, RBC düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir sorularının yanıtlarınız sizler için derledik.
Anti Tiroglobulin - Anti TPO nedir? Değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yükseliği nedenleri ve belirtileri
Anti Tiroglobulin ve Anti TPO bağışıklık sistemini önemli derecede etkileyen antikorlardır. Tiroid bezi hastalıklarının tespit edilmesinde önemli rol oynarlar. Anti Tiroglobulin ve Anti TPO testlerini yaptırarak, herhangi bir hastalığınızın olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Anti Tiroglobulin ve Anti TPO hakkında detaylı bilgileri derledik.
Obezitenin Vücudumuza ve Sağlığımıza Etkileri
Vücutta aşırı miktarda yağ birikmesi olarak tanımlanan obezite, sadece fazla kiloya sahip olmak anlamına gelmiyor. Sağlığı pek çok yönden olumsuz etkileyen obezite hakkında Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Yalım Uçtum önemli bilgiler verdi.
Kalbinizin Sesini Duyuyorsanız Taşikardi Olabilirsiniz!
Korkma ve endişe anında kalp atış hızının nasıl etkilendiğini herkes deneyimlemiştir. Çok hızlı koşarken veya zorlu bir spor antrenmanından sonra da aynı şeyler hissedilebilir.
Uyku Apnesi Hakkında Merak Edilenler
Son yıllarda sık sık görülmeye başlanan ve uykuda nefes durması olarak da bilinen uyku apnesi ile ilgili merak edilen soruların yanıtlarını sizler için hazırladım.
Metabolik Sendrom Nedir? Metabolik Sendrom Nasıl Kontrol Altına Alınır?
Metabolik sendrom, modern çağın yeni hastalığı olarak adlandırılıyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Çelik, şişmanlıkla beraber gelen bu hastalığı anlattı. Metabolik sendrom nedir? Metabolik sendrom nasıl kontrol altına alınır?
Obezite cerrahisi nedir? Kimler için uygundur?
Şişmanlıyoruz. Dünya olarak obezleşiyor, az hareket ediyor, çok yemek yiyoruz. Mutluyken yiyor, mutsuzken yiyor her şekilde kendimizi buzdolabının önünde buluyoruz. Çoğu zaman obeziteyi estetik bir sorun olarak görüyor, arkasında yarattığı sağlıksal tahribatı önemsemiyoruz.
Uyku Apnesi Sendromu nedir? Uyku apnesi belirtileri ve tedavisi
Uyku Apnesi Sendromu, tedavi edilmediği takdirde kalp krizinden inmeye, diyabetten obeziteye birçok hastalığa yol açıyor. Her 100 kişiden 5'inde görülen bu hastalık, gündüz ve gece aşırı uyku eğilimi yaparak kişinin direksiyon başında veya iş yerinde uyuklamasına ve dikkat dağınıklığına neden oluyor. Peki, Uyku Apnesi Sendromu nedir? Uyku apnesi belirtileri neler?
5 Adımda Libidonuzu Yükseltin
Testosteron hormonu birincil olarak libidodan sorumludur. Diğer görevleri ise metabolizmamızı, ruh halimizi, enerjimizi kontrol etmektir. Testosteron miktarının azalması hem erkek hem de kadınlarda libidonun azalmasına sebep olucağını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, libido ve testesteron seviyesinin optimal seviyeye ulaşması için neler yapılması gerektiğini anlattı.
5 adımda libidonuzu yükseltin
Testosteron hormonu birincil olarak libidodan sorumludur. Diğer görevleri ise metabolizmamızı, ruh halimizi, enerjimizi kontrol etmektir. Testosteron miktarının azalması hem erkek hem de kadınlarda libidonun azalmasına sebep olur.
‘Evlilikleri kurtaran doktor’
Horlama çok yaygın bir sorun. Hele yatak odalarında dinmeyen horlama sesleri kimi zaman boşanmalara bile neden olabiliyor. Köln’de yaşayan Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Dr. Fahri Yıldız, 32 yıldır, horlayanları tedavi ediyor. Bu yüzden çevresinde ‘Evlilikleri kurtaran doktor’ olarak da tanınıyor. Yıldız, cerrahi yöntemlerle sayısız hastayı tedavi etmiş. 2008 yılından beri de horlama protezleri üzerine çalışıyor. Dr. Fahri Yıldız, 1.5 yıl önce, kızları Aylin ve Suzan ile birlikte, horlama protezleri alanında uluslararası faaliyet gösteren TOMED GmbH adlı firmayı devraldı. Şimdi, geliştirdiği horlama protezlerini dünyanın dört bir yanına göndererek horlayanların sorunlarını çözüyor. Dr.Fahri Yıldız ile bu sorun üzerine söyleşi yaptık.
Gece tıkanan gündüz kaza yapıyor
Uyku apnesi (durması) ve horlama sadece uykunun kalitesini bozmuyor. Gece rahat ve kesintisiz uyuyamayanlar gündüz uyukluyor. Bu da trafik ve iş kazalarına yol açabiliyor. Türk Uyku Tıbbı Derneği Başkanı Prof. Dr. Oya İtil, konuyla ilgili sorularımızı yanıtladı.
Gece Atıştırmalıklarına Karşı Koyamıyorsanız!
Yemeyi herkes gibi çok seviyor olabilirsiniz ama özellikle gece saatlerinde iştahınız arttığında, kendinizi bir şeyler yememek için durduramıyorsanız Dyt. Gizem Şeber’in önerilerini bir kenara not edin!