Asırlık restoranlar bir masada buluştu. İstanbul’un ikonik İtalyan lokantası Bodrum’a da geldi. Unutulan üzümlerimiz yeniden işleniyor, şişeleniyor. Şef Murat Deniz Temel’den Göcek’e özel menü... Migros’tan sürdürülebilirlik için önemli bir proje... Yeme-içme dünyasından en son haberler burada...
#Patlıcan BöreğiÖnceki yazımda bahsettiğim Londra’daki ‘Cradle of Food’ (Yemeğin Beşiği) etkinliğini anlatmaya devam... Bu hafta ortamı ve hazırladığımız yemekleri konuşalım istedim. Herkesin aynı sofranın etrafında toplanıp özveriyle ve imece usulü çalıştığı bu özel etkinlikte, özellikle yabancı yemek yazarlarının depremlerden etkilenen bölgenin yemeklerini tadıp tanıması çok önemliydi.
#(Yemeğin BeşiğiSevda Ergici'nin sevgilisi Yılmaz Kunt'un kendisine attığı skandal mesajları ifşa eden Avukat Seray Öztürk, günün en çok merak edilen ve konuşulan ismi oldu. Seray Öztürk’ün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada mesajların başkası tarafından ifşa edildiği yönünde paylaşım yapıldı. Peki, Avukat Seray Öztürk kimdir, kaç yaşında?
#Avukat Seray Öztürk KimdirYılmaz Kunt hakkındaki iddialarla gündemde. Sevgi Erginci'yle yakın zamanda nikah masasına oturacağı iddia edilen oyuncu Yılmaz Kunt ifşa iddialarıyla gündeme geldi. Yılmaz Kunt'un Erginci ile evlilik yolunda ilerlerken avukat Seray Öztürk'le mesajlaştığına dair görüntüler sosyal medyaya damga vurdu. Peki, Yılmaz Kunt kimdir, hangi dizilerde oynadı?
#Yılmaz KuntPandemi bütün bir yılın yolculuk planlarını altüst etti. Buna, normalleşme yolunda ilerlese de yurtiçi de dahil. Bayramda İstanbul’u terk etmeyecekler için önerimiz hazır. Hem İstanbul’un güzelliklerini ve zenginliklerini daha yakından tanıyın hem de lezzet adreslerine uğrayarak şehrin tadına varın.
#SeyahatRakımı denizle yeksan, ama havası bin beş yüz... İstanbul’un gözde zıpırı, Dersaadet’in eski kaşarı Karaköy’de, hafta geçmiyor ki yeni bir kapı açılmasın, “pek yakında” dedikoduları kulakları aşındırmasın. Yaşını almamış Ops, Unter, Karabatak, Külah, Bank çoktan eskidi. Buyrun en körpesinden, en tazesineden yeni rıhtım güzelleri
İngilizler çaylarına süt karıştıryor. Fransızlar su yerine soda tercih ediyor. Yunanlılar çayı yalnızca hasta olduklarında içiyor. İyi bir kahvaltı deyince pek çok Avrupalının aklına zeytin, peynir, bal, kaymak değil, bol yağlı domuz pastırması geliyor. Yerel farklılıklar, uluslararası yiyecek içecek firmalarının pazarlama stratejilerini de etkiliyor.