salça yapımı haberleri sayfasında salça yapımı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 286 salça yapımı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ev yapımı salça, yemeklere hem lezzet hem de sağlık katıyor. Evde yapılan domates ve biber salçası, katkı maddesi bulundurmuyor ve farklı aroması ile dokusuyla daha fazla lezzeti içinde barındırıyor. Ancak saçla yaparken bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Uzman Diyetisyen Betül Merd, sağlıklı ev salçası yapmanın koşulları hakkında bilgi verdi.
#Salça YapımıYazın kıpkırmızı ve nefis domatesleriyle salça zamanı geldi. Ev yapımı salçalar, kış boyunca yemeklerin tadını katlıyor. Domates salçası yapılırken genellikle kabuklarını kullanmıyoruz. Ancak domates kabuklarından da salça yapmak mümkün. Peki Domates kabuğundan salça nasıl yapılır, kaç dakika kaynatılır? İşte püf noktaları...
#Domates Kabuğundan Salça TarifiDomates salatadan çeşit çeşit yemek tarifine mutfakların olmaz olmaz sebzelerinden biri. Genellikle de kabukları soyularak tüketimi tercih ediliyor. Ancak domates kabuklarını çöpe atmak yerine farklı şekillerde değerlendirmek mümkün. Bunlardan biri de salça yapımında kullanmak. Peki domates kabuğundan salça nasıl yapılır, kaç dakika kaynatılır? İşte evde domates kabuğundan salça yapımının püf noktaları...
#DomatesTürk mutfağındaki en önemli malzemelerin başında salça gelir. Yöreden yöreye yapımı farklılık gösteren salça, kullanım çeşitliliği nedeniyle en fazla tüketilen gıdalar arasında yer alır. Bununla beraber salça yapmak çok zahmetli gibi görünse de, mutfağımızda hayat kurtarıcı olması nedeniyle emeğinize değecektir.
#SalçaEv yapımı salça, yemeklere hem lezzet hem de sağlık katıyor. Evde yapılan domates ve biber salçası, katkı maddesi bulundurmuyor ve farklı aroması ile dokusuyla daha fazla lezzeti içinde barındırıyor. Ancak saçla yaparken bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Uzman Diyetisyen Betül Merd, sağlıklı ev salçası yapmanın koşulları hakkında bilgi verdi.
#Salça YapımıYazın kıpkırmızı ve nefis domatesleriyle salça zamanı geldi. Ev yapımı salçalar, kış boyunca yemeklerin tadını katlıyor. Domates salçası yapılırken genellikle kabuklarını kullanmıyoruz. Ancak domates kabuklarından da salça yapmak mümkün. Peki Domates kabuğundan salça nasıl yapılır, kaç dakika kaynatılır? İşte püf noktaları...
#Domates Kabuğundan Salça TarifiEvde salça yapımı ve sonrasında muhafaza etmesi epey zahmetli bir iş olabilir. Ancak hem bu işlemi kolaylaştıracak hem de salçaların bozulmasını önleyecek teknikler bulunuyor. İşte Chef Rüzgar SÜNBÜL ile ev yapımı salçanın püf noktaları...
#Ev Yapımı SalçaDomates salatadan çeşit çeşit yemek tarifine mutfakların olmaz olmaz sebzelerinden biri. Genellikle de kabukları soyularak tüketimi tercih ediliyor. Ancak domates kabuklarını çöpe atmak yerine farklı şekillerde değerlendirmek mümkün. Bunlardan biri de salça yapımında kullanmak. Peki domates kabuğundan salça nasıl yapılır, kaç dakika kaynatılır? İşte evde domates kabuğundan salça yapımının püf noktaları...
#DomatesBir şehrin kültür belleğinin en güzel yansıması sofralardır. Yüzyıllardır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Hatay’ın mutfağı farklı kültürlerin sentezi, bu yüzden de ‘Medeniyetler Sofrası’ diye biliniyor. Depremlerden sonra sadece Hataylıların değil, artık hepimizin bir yanı yaralı ama diliyoruz ki o güzel sofralar tekrar kurulsun.
#HatayBeslenme konusunda değişen hayat şartları insanları kendi besinlerini sağlıklı olmasından emin olabilmek için kendilerinin yapması gerektiğini ortaya çıkarmıştır. İnsanlar organik malzemelerle sezonunda üretilen sebzelerden ve meyvelerden ihtiyaçlarını nasıl karşılayabilecekleri konusunda değişik yollar seçmişlerdir. Salça yapımı da bunlardan biridir. Salça makinesi modelleri nelerdir? En ucuz ve kaliteli salça makineleri nelerdir? Evde salça yapmayı sağlayan makineler ve modelleri hakkındaki bilgileri sizler için derledik.
#Salça Makinesi ModelleriBalıkesir’de yaklaşan kış mevsimi öncesinde ev hanımlarının kahvaltılık ve yemeklik salça yapımı telaşı sürüyor. Kentin kırsal mahallelerinde evlerin bahçelerinde yakılan ocaklarda, kazanlar içerisinde domates ve biberler saatlerce süren meşakkatli bir uğraşın sonunda salça haline getiriliyor. Kavanozlara doldurulan salçalar, kış günlerinde sabah kahvaltılarına ve yemeklere lezzet katıyor.
#BiberYaz demek, bolluk bereket demek, tazecik mis kokulu renk renk sebze meyve demek. Özellikle de bol miktarda domates ve biber demek. Yazın sonları yaklaştığında bu renk ve lezzetleri kışa da yanımızda götürmek için kolları sıvayıp kış hazırlıklarına başlıyoruz. Tarhana, erişte derken olmazsa olmaz salça yapımı da kesinlikle atlanmamalı. Bu içeriğimizde sizin için domates salçası ve biber salçası için yapım aşamalarını, püf noktalarını ve saklama tüyolarını bir araya getirdik. Küflenmeyen, bozulmayan nefis salçalar için haydi sıvayalım kolları…
#Domates Salçası Nasıl YapılırKış hazırlıkları denilince ilk akla gelenlerden biri de salça oluyor. Birçok yemeğin yapımında kullanılan salça için malzemeler oldukça kolay, önemli olan ise püf noktalara dikkat etmek. Peki, salça nasıl yapılır? Püf noktalarıyla evde salça yapımını derledik.
#Salça Nasıl YapılırTürk mutfağındaki en önemli malzemelerin başında salça gelir. Yöreden yöreye yapımı farklılık gösteren salça, kullanım çeşitliliği nedeniyle en fazla tüketilen gıdalar arasında yer alır. Bununla beraber salça yapmak çok zahmetli gibi görünse de, mutfağımızda hayat kurtarıcı olması nedeniyle emeğinize değecektir.
#Salça