Hedefimiz salçamızı dünyaya yedirmek

Güncelleme Tarihi:

Hedefimiz salçamızı dünyaya yedirmek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2020 01:19

Mamak Belediyesi’nin Üreğil Millet Bahçesi’ndeki 4 dönüm alan üzerinde oluşturduğu tarım alanlarında geçtiğimiz ay hasadını gerçekleştirdiği sebzelerden organik salça, turşu ve kurutmalık üretimi yapılıyor.

Haberin Devamı

Mamak Kadın Kooperatifi üyesi kadınlar toplanan domatesleri, kazanlarda kaynatarak salçaya dönüştürüyor. Elde edilen salçalar da e-ticaret üzerinden satışa sunuluyor. Yaklaşık 700 kilogram domatesten salça yapan kadınlar hedeflerinin, salçada hem üretim hem de kalite bakımından marka olmak olduğunu söylüyor. Salça yapımı hakkında bilgi veren Mamak Kadın Kooperatifi Üyesi Belma İşgüzar, “Hedefimiz salçamızı dünyaya yedirmek” diyerek şunları söyledi:

Hedefimiz salçamızı dünyaya yedirmek


ORGANİK DAHA LEZZETLİ

“Karpuzumuz, kavunumuz, salatalığımız, patlıcanımız, biberimiz, domatesimiz ve fasulyemiz var. Kurutmalıklar yapıyoruz. Turşularımızı kurduk. Bugün içinde domateslerimizi toplayıp beklettik. Domatesleri yıkayıp doğradıktan sonra matkapla ezip suyunu çıkardık, kazanlara koyup kaynattık. Her işin bir zorluğu var, salça yapmak da zor. Organik olduğu için daha lezzetli oluyor. Salçada iddialıyız. Mamak’ın salçasını marka yapmak istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!