ANKARA HABERLERİ

Hedefimiz salçamızı dünyaya yedirmek

Hürriyet Haber
10.09.2020 - 01:19 |Son Güncelleme :

Mamak Belediyesi’nin Üreğil Millet Bahçesi’ndeki 4 dönüm alan üzerinde oluşturduğu tarım alanlarında geçtiğimiz ay hasadını gerçekleştirdiği sebzelerden organik salça, turşu ve kurutmalık üretimi yapılıyor.

Hürriyet Haber

Mamak Kadın Kooperatifi üyesi kadınlar toplanan domatesleri, kazanlarda kaynatarak salçaya dönüştürüyor. Elde edilen salçalar da e-ticaret üzerinden satışa sunuluyor. Yaklaşık 700 kilogram domatesten salça yapan kadınlar hedeflerinin, salçada hem üretim hem de kalite bakımından marka olmak olduğunu söylüyor. Salça yapımı hakkında bilgi veren Mamak Kadın Kooperatifi Üyesi Belma İşgüzar, “Hedefimiz salçamızı dünyaya yedirmek” diyerek şunları söyledi:

Hedefimiz salçamızı dünyaya yedirmek

ORGANİK DAHA LEZZETLİ

“Karpuzumuz, kavunumuz, salatalığımız, patlıcanımız, biberimiz, domatesimiz ve fasulyemiz var. Kurutmalıklar yapıyoruz. Turşularımızı kurduk. Bugün içinde domateslerimizi toplayıp beklettik. Domatesleri yıkayıp doğradıktan sonra matkapla ezip suyunu çıkardık, kazanlara koyup kaynattık. Her işin bir zorluğu var, salça yapmak da zor. Organik olduğu için daha lezzetli oluyor. Salçada iddialıyız. Mamak’ın salçasını marka yapmak istiyoruz.”

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Ankara haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Ankara ilinden Hedefimiz salçamızı dünyaya yedirmek hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 10 Eylül 2020 tarihinde saat 01 19’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Hedefimiz salçamızı dünyaya yedirmek haberi güncellenecektir.

ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ

10 Eylül 2020, Perşembe
  • İmsak
    04:52
  • Güneş
    06:18
  • Öğle
    12:51
  • İkindi
    16:24
  • Akşam
    19:13
  • Yatsı
    20:34
Sayfa Başı