Yetiştikleri ilçeye vefa borcunu göstermek için bir araya geldiler. Belediye başkanı ile görüşüp, lojmanı kullanmaya başladılar. Evlerden yastaçlar, oklavalar, kilimler toplandı. Çeyizlik robotlar getirildi. Esnafta ne kadar tepsi varsa topladılar. Cevizi, yağı, unu borçla aldılar. Diğer malzemeleri de aynı şekilde… Bugün her yaştan kadının toplandığı hem kendilerini fark ettiği, hem ev ekonomisine katkı sağladığı kooperatifi kurdular. Burası aynı zamanda dertlerini unuttukları, üzüntülerini paylaşarak azalttıkları, sevinçlerini paylaşarak çoğalttıkları yer oldu.
#Serhat TEZCANAkyurt Belediyesi, ilçenin yöresel yemekleriyle gastronomide marka olmayı amaçlıyor. 17 yemek için coğrafi işaret başvurusu yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Hilal Ayık, yapacakları çalışmaları anlatarak, “Ankaralıların da Ankara’ya gelenlerin de Akyurt mutfağındaki yemekleri tatmalarını sağlayacağız” dedi.
#Murat YILMAZTürkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kışın yaşanan fiyat dengesizliğini önlemek için kışlık hazırlık yapılması gerektiğini belirterek, "Pandemi gölgesinde geçen bu yıl hazırlık yapmadan kışa girilmemeli." ifadesini kullandı.
#TESKÜlkemizin Doğu'su, tarihi ve doğal unsurlarının yanı sıra eşsiz yemek kültürüyle de ön plana çıkmaktadır. Doğu'ya özgü yemek ve tatlıların buluştuğu bu yemek kültürünün zengin çeşitliliği Van ilinde de bulunur. Van'ın eşsiz yemek kültürü kendi sınırlarının dışına taşmış ve diğer şehirleri de yakından etkilemiştir. Peki Van'da ne yenir ve Van'ın neyi meşhurdur? Van yemekleri nelerdir? Van mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? İşte lezzetli Van yemekleri hakkında bütün merak edilenler.
#Van Yemekleri6 Şubat depremleri 11 ilin altını üstüne getirdi. Bir anda milyonlarca insan ihtiyaç sahibi durumuna geçti. İlk andan itibaren bölgeye yardımlar yağdı. Yardım çoktu ama kaynaklarla ihtiyaç sahipleri özellikle ilk günlerde doğru şekilde bir araya gelemedi. Peki, bunu yapmak çok mu zor? Kolay değil elbette ama imkânsız da değil. İnsani yardım ve tedarik zincirleri konusunda çalışan Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burcu Balçık dijital imkânları ve yardım lojistiği ilkelerini kullanarak neler yapabileceğimizi anlattı.
#6 Şubat DepremleriKahramanmaraş'ta ilk olarak sabah saatlerinde 7.7 ve son olarak öğle saatlerinde meydana gelen 7,5 şiddetindeki depremin ardından tüm Türkiye seferber oldu. Kızılay Başkanı Kerem Kınık deprem sonrası alınabilecek önlemler hakkında vatandaşlara çağrıda bulundu. Kınık, '10 bin kan bağışı daha alabilirz. Biraz kuyruk oluyor ama sabırlı olsunlar, buna ihtiyacımız var.' dedi. 72 saatin arama-kurtarma faailiyetleri için kritik olduğunu belirten Kınık, 'Bize ulaştırılmak istenen yardım neyse bilgilendirme yaparız. Burada 168 numaralı çağrı merkezimize ulaşılsın.' ifadelerini kullandı.
#KahramanmaraşKahramanmaraş'ta ilk olarak sabah saatlerinde 7.7 ve son olarak öğle saatlerinde meydana gelen 7,5 şiddetindeki depremin ardından tüm Türkiye seferber oldu. Kızılay Başkanı Kerem Kınık deprem sonrası alınabilecek önlemler hakkında vatandaşlara çağrıda bulundu. Kınık, '10 bin kan bağışı daha alabilirz. Biraz kuyruk oluyor ama sabırlı olsunlar, buna ihtiyacımız var.' dedi. 72 saatin arama-kurtarma faailiyetleri için kritik olduğunu belirten Kınık, 'Bize ulaştırılmak istenen yardım neyse bilgilendirme yaparız. Burada 168 numaralı çağrı merkezimize ulaşılsın.' dedi.
#KızılayRusya’nın 9 ay önce başlattığı Ukrayna işgalinde en kritik aşamaya girildi. İki ülke orduları gelecek 4 ay kış şartlarında savaş verecek. İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa ilk kez ‘kış savaşı’na sahne olacak. Dondurucu soğuklar, giyim kuşamdan silahlara, silahların menziline, İHA’ların havada kalma süresine kadar her şeyi etkileyecek. Kış şartları daha fazla yaralı ve daha fazla can kaybı anlamına da gelebilir.
#UkraynaMMO Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, yaklaşan kış mevsimi öncesi sobalar ve klimalarla ısınmada dikkat edilmesi gerekenleri Hürriyet’e anlattı.Prof. Dr. Atmaca, “Kış öncesi baca temizlik ve bakımlarının yapılması, kalorifer kazanının usulüne uygun olarak yakılması ve kalorifer kazanlarının ehliyetsiz kişiler tarafından yakılmaması, kalorifer ve sobalarda naylon, poşet, lastik ve kömür torbalarının yakılmaması hava kirliğinin önlenmesinde son derece önemli” dedi.
#ANTALYAParalimpik Dünya Şampiyonası’na hazırlanmak için İstanbul’a gelen Ukraynalı çocuk ve genç yüzücüler savaş yüzünden evlerine dönemiyor… Takımın eskiyen mayo ve gözlüklerinin yenisini alacak bile bütçesi yok. Ülkesinde ailesine bıraktığı 6 yaşındaki çocuğundan üç aydır ayrı kalan antrenör İrina Paveleva, 7 sporcusuna adeta bir anne gibi sahip çıkıyor.
#Paralimpik Dünya ŞampiyonasıHiç dağcılık deneyimi olmayan Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, iklim krizi konusunda farkındalık yaratmak için Everest’in zirvesine tırmandı. Bu yolculuğu anlattığı ‘Tehlikeli Tırmanış’ isimli kitabı geçen ay yayımlandı. Bulgurlu “Zirve yolculuğundan bambaşka biri olarak döndüm” diyor.
#Hakan BulgurluAlmanya’da yaşayan tasarımcı ve modacı Aynur Pektaş, korona salgını nedeniyle modacıların 2021 yılını da kaybettiklerini ve hazırlıklarını 2022 yılına göre yaptıklarını söyledi. Gece elbisesi ve Avrupa tipi erkek takım elbise tasarımlarının ve üretiminin neredeyse durma noktasına geldiğinin altını çizen Pektaş, “Salgın yüzünden herkes spor ve benzeri kıyafetlere yöneldi” dedi.
#Avrupadan HaberlerKars'ın Arpaçay ilçesi kırsalındaki bir köyde el ele veren kadınlar, yıllardır 2 veya 3 haftada bir buluşup imece usulü birbirlerine ekmek pişirerek, fırına ihtiyaç duymadan sofralarının ihtiyacını gideriyorlar.
#Evde Ekmek YapımıTürkiye genelinde koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle Tekirdağ'ın Marmara Denizi kıyısındaki Marmara Ereğlisi ve Şarköy ilçesinde yazlık konutlarına gelenlerin bir kısmı, kış aylarını da yazlıklarda geçirmek için hazırlık yapıyor. Kışlık yiyeceklerini hazırladıklarını söyleyen yazlıkçıların önemli bir kısmı da evlerine doğalgaz bağlatıyor.
#SeyahatOnlarca kilo domates ve biberin soslara dönüştürüldüğü bugünlerde, Balkan mutfağının meşhur sosu ayvar için de kollar sıvandı. İstanbul'daki bir Boşnak restoranında şef aşçı olan Aysel Altın, “Maalesef sosyal medyada artık herkes bir ürünü değiştirerek, geliştirerek, orijinalliğinden çıkararak tanıtıyor. Altını çizelim, ayvarda sadece ve sadece kırmızı, etli kapya biber kullanılmaktadır" diyerek ayvarın nasıl hazırlandığını anlattı.
#AyvarBugünlerde her evi aynı telaş sardı: Kışa hazırlık! Onlarca kilo domates ve biber soğuk günlerde yazın lezzetini sürdürebilmek için soslara dönüştürülüyor. İşinin ehli şeflere kış için hazırlanan sosların püf noktalarını sorduk. İster bilgilerinizi teyit edin, isterseniz de ilk defa kışlık sos yapmayı deneyin...
#Gazetehaberleri